Miért van az, hogy egyáltalán nem mutatnak az emberek felém empátiát, részvétet, segítőkészséget, diszkréciót?
Sőt, csak a pszichopata embereket vonzom be, akik azt élvezik, ha RÖHÖGHETNEK rajtam, meg mindenfélét pletykálhatnak rólam, és képtelenek megérteni, hogy amikor egy bizonyos valakivel csúnyán beszéltem, az azért volt, mert nagyon megbántott, megalázott, és már más módot nem találtam h felhívjam a figyelmét erre!!!
Pedig én másra sem vágynék jobban minthogy legyen valaki, aki figyel rám, törődik velem, érdekli a hogylétem, és megérti ha bajom van.
És pont az az ember nem mutat irányomba empátiát, akinek megírtam h rajta kívül nekem nincs más, akinek amúgy is rengeteg ismerőse, barátja, rokona van, és nem okozna gondot számára a kapcsolattartás/kommunikáció! ...miért van az h hiába könyörgök, h írjon néha, másoknak ír ezerrel facebookon, nekem pedig csak akkor ha néha megkeresem! Gondolom, nem kedvel már, és zavarónak találja ragaszkodásom, pedig én mindig gondoltam rá, meg meghallgattam ha vmi baja volt, és segítettem ha tudtam, és nem ezt vártam volna, h le se sz@r! :'(
Nekem nincs senkim, csak 1 beteg testvérem...
A leírásod alapján túlzottan érzékeny vagy, "odalátod" a rosszindulatot, ahol esetleg nincs is.
Illetve a foggal-körömmel ragaszkodás az emberek többségéből menekülési ösztönt vált ki.
Egyetértek az eddigiekkel, mentek a zöld kezek.
Külön örülök, hogy valaki írta, hogy a pszichopaták nem röhögnének rajtad stb., mert én is unom már, hogy manapság senki sem tudja ennek a szónak a valós jelentését, mégis minden második mondatában ez van...
Tudod az empátia egy furcsa érzelem. Mindenki csak azzal szemben tud őszintén empatikus, megértő lenni, amit már átélt maga is (vagy valami nagyon hasonlót).
Szerintem ez nem betegség, bár tény, hogy nem egy jó érzés, de csak a megfelelő embert kell megtalálnod!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!