Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Talán Önismereti problémam...

Talán Önismereti problémam van? Nincs elég önbizalmam? (bövebben lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok! 23L vagyok, a problémám az, hogy nem tudok társaságban (a baráti társaságomon kívül - akik viszont messze vannak, más városban dolgozom) pl. a munkahelyemen szóba elegyedni a kollégákkal - vagy ha sikerul is néha, az csak max. 1-2 mondat erejéig, mert utána mindig elkezd vki más beszélni és engem figyelembe se vesznek...Valamint, gondot okoz a lányokkal való társalgás is, ha valaki hozzámszól, azonnal elvörösödöm és elkezdek dadogni, ha meg konfliktus-helyzetbe kerülök, nem tudok reagálni és kiállni magamért. Eléggé elviselhetetlen már a dolog és fogalmam sincs, miért vagyok ilyen, nem emlékszem semmiféle traumára gyerekkorból, a szüleimmel kimondott jó a kapcsolatom, dicsértek is mindig, sosem bántottak. Nem értem. Már elég régóta dolgozom a mostani munkahelyemen, és nincs egyetlen barátnöm se, akivel mondjuk el tudnék menni ebédelni, vagy egy kávéra. Pszichológushoz nem szívesen mennék, mert egyrészt nem engedhetem meg magamnak, másrészt együtt élek a barátommal és nem szeretném, ha tudna a problémámról (valamint, tuti pénzkidobásnak venné a pszichológust, mert szerinte biztos nem lenne szükségem rá) Kérlek adjatok tanácsot! Elöre is nagyon köszönöm!
2009. jún. 25. 15:02
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Egyszerüen csak nehezen oldódsz fel.Én is ilyen voltam aztán fogalmam nincs hogyan, de egyre "nagyobb szám" lett.. Egy idő után emiatt nagyon sokszor kellemetlen helyzetbe is kerültem.. aztán rá kellett jönnöm , hogy mégiscsak jobb ha csendben meghuzom magam..amikor kell akkor beszélek és a barátaimmal is jól el vagyok..ezen ne rágodj sok ember van ugyanigy.Ne a legnagyobb dumásokkal próbálj barátkozni, hanem a hozzád hasonló csendesebb tipussal.Hidd el sokal könnyebb lesz!Sok sikert!
2009. jún. 25. 15:55
 2/4 anonim ***** válasza:

sztem csak nem vagy kibekulve magaddal, ha eleg onbizalmad lenne nem okozna problemat az ilyen dolog...eloszor ott kell kezdeni, hogy ismerd meg onmagad, hogy mik az erossegeid es a hianyossagaid...ha ezzel vegeztel talan picit jobb lesz a kozerzeted es batrabban szobaallsz idegenekkel is...akar. a munkahelyeden probaltal beszelgetni masokkal, vagy csak ok veled? az is problema forras lehet, ha te nem mutatod ki, hogy baratkozni akarsz es ugy latjak , hogy ekvagy a magad kis vilagaban....almodozo tipus vagy igaz??:) probalok segiteni, de eloszor tudnom kell ezekre a kerdesekre a valaszt..es akk talan megoldhato a problemad:)

m

2009. jún. 25. 20:30
 3/4 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen az eddigi válaszokat.

20:30-asnak: még sosem soroltam fel magamnak, hogy mik az erösségeim és a hátrányaim. az igazság az, hogy nem is vagyok velük tisztában...nem igazán tudom jellemezni magam, mert pl. a saját baráti társaságomban magabiztos vagyok, ott nincs problémám beszélgetni és vezetö egyéniségnek tartanak! ez olyan vicces, senki sem tudja, hogyan viselkedek másokkal, azt hiszik, van egy csomó barátom stb. a családtagjaim szintén magabiztosnak, söt egoistának és nagyszájúnak tartanak, gondolván én mindig mindenkinek megmondom, amit gondolok - pedig, ha tudnák...

viszont ahogy elkerülök a barátaimtól vagy a családtól, pl.iskolában is(egyetemre járok), vagy ahogy már említettem, munkahelyen ez abszolút megváltozik. félenkké válok és szerencsétlennek érzem magam.

és hát épp ezért, ez eléggé frusztrálttá tesz. én szeretnék társalgást kezdeményezni, meg volt is már rá példa, hogy elkezdtem, az illetö válaszolt vmit, és én meg nem tudtam reagálni. szóval a kezdeményezéssel nincs gond, hanem a beszélgetéssel van :( meg az, hogy mindig elvörösödöm, azt úgy utálom!! köszi, hogy próbálsz segíteni!

2009. jún. 26. 07:16
 4/4 A kérdező kommentje:
azert meg orulnek, ha valaszolnatok...
2009. jún. 30. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!