Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az baj ha nincs lelkiismeretem...

Az baj ha nincs lelkiismeretem/bűntudatom?

Figyelt kérdés

Régen volt és annyira szar volt,hogy a legkisebb dolog miatt is bűntudatot éreztem és ezt megpróbáltam kiküszöbölni, agyban dőlt el,hogy mikor olyan történt ami miatt bűntudatot éreztem akkor azt mondtam magamnak,hogy nem kell nincs miért és ez mára annyira elfajult,hogy úgy vagyok , soha nem kérek bocsánatot olyan dolog miatt amit szándékosan teszek és mert nem érzem úgy,hogy kéne.

Nem akarok újra olyan lenni aki mindenen órákig öli magát, de olyan sem aki leszar mindenkit, leszarja mások érzéseit.

2012. ápr. 17. 21:21
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Baj. Van egy egészséges középút, ahol érzed a tetteid következményét, és a felelősséget. Nem kell mindenért napokig rágnod magad, egyszerűen csak tégy és mondj olyat, amit nem bánhatsz meg.
2012. ápr. 17. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Hogy csináltad azt h már nem érzel bűntudatot? Írd le kérlek mert én is ahogy te régen minden apróság miatt bűntudatot érzek, de napokig. De olyanokon h más nem is foglalkozna ilyenekkel.
2012. ápr. 17. 21:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Én örülnék ha olyan lennék mint te. Tettetni lehet, hogy van, de jobb ha nincs mert csak fájdalmat okoz. Főleg nekem, nekem elég sokat. :(
2012. ápr. 17. 21:52
 4/8 anonim ***** válasza:
mivel feltetted ezt a kérdést,van büntudatod és lelkiismereted is (ezt észre lehetett volna venni azért)
2012. ápr. 17. 23:12
 5/8 A kérdező kommentje:

Utolsó: Nem egészen!

Az egy dolog,hogy tisztában vagyok ezzel,hogy nem jó, de nem érzek bűntudatot emiatt!

2012. ápr. 18. 13:17
 6/8 anonim ***** válasza:
hát de egészen,ezt tanultam 6 évig. olyan nincs hogy valakinek iylen érzései nincsenek hacsak nem valamilyen neurotikus problémái vannak,vagy nem került olyan szituációban ami kihozhatja belöle (tehét ha pl szüleid közül valakit hagynál leesni egy hidról kétlem hogy nem lenne) tehát vagy nem tapasztaltad még, vagy az értékrended más szerint diktálja a büntudat definicióját.a tudatalattid kompenzálni akarja a régi " mindenért büntudat" állapotot az ideálisba mert érzi hogy nem kell mindenért ezt érezni ,és ezt tudja is. tehát nem "Nincs",hanem nincs helyzet ami elég fontos lenne a morálodnak hogy előjöjjön.és mivel a tudatalattidat piszkálja ez az állapot ezért felteszed itt a kérdést ergo van büntudatod,nincs olyan hogy nincs,hiába akarod ezt hinni,az emberi érzelmek nem kategorizálhatók iylen szinten hacsak valaki nem ezt akarja mindenáron.
2012. ápr. 18. 16:47
 7/8 anonim ***** válasza:
(de még akkor se igazán.)azértékrendi és érzelmi probléma lehet,de nincs olyan hogy "nincs".rem érthetö
2012. ápr. 18. 16:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Hogyne lenne hogy nincs. Nekem sincs. Bár én feleslegesnek látom emiatt kérdést feltenni.
2012. ápr. 18. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!