Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tudok akkor tenni ha...

Mit tudok akkor tenni ha undorodok az emberektől a hülyeségük miatt? Ti sosem éreztetek ilyet?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy valamilyen túlélési technikákat kéne tanulnom és kiköltözni a szabadba. Egyszerűen annyira undorít ez az egész társadalom, az ország helyzete, hogy nem akarok emberek közt élni.

Ebben azért vagyok biztos, mert sajnos nagyon sok embert ismertem már meg, és szinte senkit sem zavar igazán ez a zombi élet. Vannak divatlázadók, meg kocsmafilozófusok, de igazán önálló gondolkodásúak nagyon ritkák, vagy olyan messze laknak, hogy esélyem sincs barátot találni.

Hogyan tudnék ilyen dolgokat megtanulni, ha nincs életkedvem és lelki erőm sok dologra? Ja és szegény is vagyok. Mondjuk valami sorozat jó lenne, de nem ilyen Bear Grylls jellegű szórakoztató hülyeség. Nincs ötletem rá, hogy van-e valami olyan dolog, ami felkészítene a remete életre és megtanítana ilyenekre.

Vagy felőlem az is jó ha egy elviselhető nomád közösségben élnék pénz nélkül, csak szerintem ebben az országban nincs ilyen.

Ja és mielőtt valaki megpróbálna közhelyekkel fárasztani, nem sajnáltatom magam és nem vagyok beképzelt.

Köszönöm ha valami hasznosat tudtok mondani.

2012. ápr. 15. 08:54
1 2
 11/17 anonim válasza:
Mindig is érdeklődtem a természet iránt és már 8-10 éves koromban is rengeteg ilyen könyvet olvastam (akkor tanultam meg egy csomó madárfajta nevét meg ilyesmi). Szóval egyrészt könyvekből, másrészt természetfilmekből, harmadrészt meg mamám régen vidéken élt és ő tanított meg felismerni az ehető+gyógynövényeket, meg hogy miből lehet mondjuk teát készíteni.
2012. máj. 16. 14:19
 12/17 A kérdező kommentje:
És neked mi a bajod az emberekkel?
2012. máj. 17. 06:53
 13/17 anonim válasza:
Hát kb. az ami neked. Elég kevés embernek van igazi egyénisége. Túl nagy a szürkeség, az egyszínűség. A legtöbben (nem akarok általánosítani de) cél nélkül csak úgy lézengve élnek többé kevésbé követik a társadalom szabályait. A lényeg, hogy mindenki élete ugyanarról szól: kiskorában óvodába megy aztán iskolába, aztán dolgozik, családot alapít stb. Én nem szeretnék ilyen birka életet élni. Kéne valami izgalmasabb aminek van célja vagy lényege, vagy csak egyszerűen amit szeretek. Na és én a természetben szeretek igazán lenni, ott érzem otthon magam. Valamint az is felháborító, hogy ezt a tökéletesen működő egységet tönkreteszik! Már szinte nincs olyan víz ami ne lenne szennyezett, ha így áll a dolog akkor nemsokára még a levegőért is fizetni kell. Szörnyű! És eltűnnek az erdők, én meg különben is utálom a betondzsungelt, az állandó zajt meg azt a hatalmas tömeget. Amúgy is olyan visszahúzódóbb magányos farkas típus vagyok. Hát ezek a főbb indokok.
2012. máj. 17. 17:07
 14/17 anonim válasza:

folyt.

Ja és ezek alapján gondoltam úgy hogy legjobb lenne kiköltözni a természetbe. Csak hát a túlélés egyedül nem lenne semmi. De ha tényleg vannak többen akik így gondolkoznak, akkor abból már kijöhetne egy kis "törzs". :)

2012. máj. 17. 17:13
 15/17 A kérdező kommentje:
Igen vannak már ilyen működő "törzsek", általában ökofalvaknak hívják, ecovillage külföldön. Megújuló energia, gazdaságos életmód, nem feltétlenül technológiailag is primitív élet, csak egyszerű, önellátó, környezetbarát és egészséges. És te hová való vagy?
2012. máj. 17. 17:26
 16/17 anonim válasza:

Erről még nem is hallottam.

Amúgy Nógrád megyében lakom.

2012. máj. 17. 17:38
 17/17 A kérdező kommentje:
Akkor próbálj meg utánakeresni ilyeneknek a közeledben, ott jó eséllyel lehetnek ilyenek.
2012. máj. 18. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!