Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Megházasodás után kicsit...

Megházasodás után kicsit mindenki beképzeltebb lesz?

Figyelt kérdés
A nőkre -> feleségekre gondolok. Az esküvő után kicsit mindenki elszáll?
2012. febr. 22. 23:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
Én még csak menyasszony vagyok, igaz 2 és fél éve már. Nincs pénzünk esküvőre egyelőre, együtt élünk. Nem leszek beképzelt ha kimondjuk az igent sem, csupán büszke hogy van kihez tartoznom, de az csak a boldogság állapota nálam, s nem piszkáltam sose senkit ki miért nem nősült vagy ment már férjhez. Mindenkinek magánügye és az ő élete nem az enyém, én sem tűröm ha valaki beletúr. Megértem azt is aki jobban érzi magát egyedül, vagy futó kalandokkal, vagy csak együtt élni, mint egyelőre mi. :)
2012. febr. 23. 00:23
 12/15 anonim ***** válasza:
36%

Az olyanok elképzelhető, hogy beképzeltekké válnak, akik jó partit csináltak.

Pl. baráti körömben is van két olyan lány, akik nagyon jó házasságot kötöttek. Mindketten sima középiskolai végzettséggel rendelkeznek, semmi egyéb képesítés vagy nyelvvizsga, mégis az egyikük egy olyan informatikus fiúhoz ment hozzá, aki már az együttjárás alatt is magas beosztásban volt, azóta a cég kelet-európai igazgatója. Még 35 éves sincs a "srác".

A másik lány meg egy ügyvéd felesége lett.

Velem szemben nem beképzeltek, mert én a barátnőjük vagyok, meg tulajdonképpen nem is olyannak ismertem meg őket, de lehet, hogy vadidegenekkel szemben azok, ki tudja. Szóval lényeg, hogy az olyan nők szoktak beképzeltek lenni, akiknek valaki a férjük.

Akinek egy egyszerű melós, azok nem dicsekednek vele.

2012. febr. 23. 00:27
 13/15 anonim ***** válasza:
63%

Dehogynem!!!

Mármint dehogynem dicsekszenek egyszerű melósokkal is.

Mert az egésznek az a lényege, hogy ezek a nők lenézik a saját nemüket. Addig nincs a létezésüknek értelme, amíg egy nagyrabecsült hím el nem ismeri létezésük fontosságát a házassággal.

Ez a tipikus "szeret egy férfi, tehát vagyok valaki".

2012. febr. 23. 00:39
 14/15 anonim ***** válasza:
76%
A nők egymás között lehet hogy ilyenek mert sok nőbe bele nevelik hogy a házasság, a gyerek szülés egyfajta verseny. Sok nő irigykedik a már házas gyermekes tehát „sikeres” barátnőre akik ettől kicsit elszállnak.
2012. febr. 23. 00:40
 15/15 anonim ***** válasza:
60%

Most ez tudom, hogy nagyon furcsán fog hangzani (és látom, hogy megy az erőteljes lepontozás) de én egy kicsit egyet értek az utolsóval.

Gondoljatok bele, többnyire tényleg bele akarja a társadalom nevelni a lányokba/nőkbe, hogy férjhez KELL menni, és gyereket KELL szülni, mert ez a NORMÁLIS.

Egyértelmű, hogy nagyon sok nő nem száll el magától, és nem áll le versengni, de valóban nagyon sokan megteszik.

Erre pl van egy személyes példám is.

Egyik barátnőm. Nagyon kedves lány, szeretem őt, de egyfolytában verseng velem. Már nem tudom, hogy hogyan éreztessem velem, vele, hogy erre abszolút nincs szükség.

Én már menyasszony voltam 1,5 éve, mikor megkérte a párja az Ő kezét is, majd néhány hónap múlva egybe is keltek. (Ez most volt ősszel)

Mi meg a párommal szintén 2011 nyarára terveztük az esküvőt, de több okból kifolyólag úgy döntöttünk, hogy jobb lesz, ha inkább 2012ben tartjuk meg.

A barátnőm pedig sokszor az orrom alá dörgölte, hogy "milyen érdekes, hogy sokkal hamarabb voltál menyasszony, én mégis hamarabb megyek férjhez"

Jó, először mondjuk :) mosolyogtam rajta, mert engem ez hidegen hagy. De egyre többször hallottam tőle ilyesmit.. Érezhetően örült annak, hogy a miénk át lett téve következő nyárra.

Igazából nem tudom hova tenni ezt az egészet. Én úgy érzem, hogy akkor szeretnék házasodni, amikor megvan minden feltétel hozzá, nem pedig gyorsan gyorsan gyorsan, még a barátnőm előtt :) Értitek?

Aztán, ami még fura volt, hogy egyik alkalommal az esküvőjük után, mikor beszélgettünk azt kérdezte tőlem, hogy "Ugye még ti sem akartok babát?"

Teljesen érződött, hogy..hm, mintha nem akarna "lemaradni".. Tudom, tök hülyén hangzik, de ezt vettem ki a szavaiból. Valami ilyesmi játszódhat len a fejében: "Ha már hamarabb férjhez mentem, akkor illene hamarabb szülnöm"

Ebben biztos vagyok!

Szóval, cseppet sem hülyeség, amit az utolsó válaszoló írt, ámbár mégis le lett pontozva. Én sem azt mondom, hogy minden lány ilyen, de tény, hogy sok ilyen van. Szerencsére sok olyan is, aki nem verseng.

Igazából néha nem tudom, hogy hogy álljak a barátnőmhöz. Mikor jobb napom van :) akkor csak mosolygok rajta, de mikor rosszabb passzban vagyok, akkor őszintén megmondom, hogy idegesít. Idegesít, hogy mi a fene értelme van ennek a versengésnek..

Ez az én meglátásom.

2012. febr. 23. 08:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!