Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Depressziós vagyok, nem...

Depressziós vagyok, nem szeretem az embereket. Az egyetemet elvégeztem egy éve, van biztos hátterem. De miért várja el a társadalom, hogy dolgozzak? 23/L

Figyelt kérdés
Úgy érzem jobb biztonságosabb nekem itthon. Távol a magyar gyűlölködő mentalitástól. Ez miért zavar másokat??? És miért éreztetik velem hogy szerencsétlen vagyok, ha megtudják, hogy nem csinálok semmit?
2012. febr. 15. 11:39
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
66%
Milyen céllal kezdted el az egyetemet? Hogy otthon ülj és sajnáltasd magad? Akkor fölösleges időfecsérlés volt. Az embereket nem muszáj szeretni, gyűlölködés, fúrás mindenhol van, nem csak Magyarországon.
2012. febr. 15. 12:09
 12/27 anonim ***** válasza:
49%
Még egy szerencsétlen, akit el kell tartanom az adómból...
2012. febr. 15. 12:11
 13/27 anonim ***** válasza:
75%

Hát ugyebár azért "várja el" a társadalom, hogy dolgozz, mert nem akarnak az emberek idegeneket eltartani. (Mármint azt, hogy az adójuk csak egyre több segélyre menjen...)

Ha neked nincs szükséged segélyre, mert olyan gazdagok vagytok, hogy van, aki eltart, akkor viszont szíved joga azt csinálni, amit jónak látsz.

Én nem értek egyet az otthon punnyadással (hétfő óta betegen itthon vagyok, és már kezdek megőrülni a semmittevéstől), de, ha neked így jó, miért ne...

2012. febr. 15. 12:13
 14/27 anonim ***** válasza:
8%
na tessék!megmondtam én,egy ujjam diplomás aki azt ondolja elvégzi a sulit akkor majd milliomos lesz és egyből megkapja álmai munkáját.el vagy tájolva kislány,örülj ha a diplomással felvesznek a mc donaldsba vagy mosogatni.menjél külföldre ott talán eltudsz helyezkedni a szakmádban,de persze aki nem akar dolgozni annak lehet 8 diplomája is..pff no comment
2012. febr. 15. 12:14
 15/27 anonim ***** válasza:
92%

Az emberek irigyek. Ha valaki megteheti, hogy ne dolgozzon, azt irigylik. És akin megérzik, hogy gyenge, kinyírják. Na nem a szó szoros értelmében, bár sokan vetettek már véget az életüknek emiatt.

Senkinek semmi köze nincs ahhoz, hogy te miből élsz. A társadalmi normákkal meg ilyen szinten nem kell foglalkozni. "húszévesen menj dolgozni, huszonöt évesen menj férjhez, 28 és 32 évesen szülj két gyerket", stb.

Nem robot vagy. Csináld azt, ami jólesik. Ha nem akarsz dolgozni, és nem muszáj, akkor ne dolgozz, ennyi.

2012. febr. 15. 12:16
 16/27 anonim ***** válasza:
73%
vagy van egy másik megoldás,ha te nem akarsz dolgozni ezzel semmi baj nincs,de akkor legalább keressél egy lóvés pasit akinek szülsz pár gyereket és akkor otthon vezeted a háztartás és neveled a gyerekeket..akkor már valami hasznosat is csinálja.
2012. febr. 15. 12:18
 17/27 A kérdező kommentje:

Az egyetemet célokkal és vágyakkal tele kezdtem el. Azt hittem rohadt jó karriert fogok befutni. Hát. Mégse..

Leszögezném: engem senki nem tart el az adójából!! Nem vettem fel és nem is fogok felvenni semmiféle segélyt, de hogy egyből az leadózott pénzedről beszélsz..grat

2012. febr. 15. 12:20
 18/27 anonim válasza:
100%

Valaki akkor is eltart, aki helyetted dolgozik azért a pénzért ...

Egyébként meg keress egy pszichomókust, mert depressziós és enyhe pánkbetegséges tüneteid vannak ...

2012. febr. 15. 12:27
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek, de hidd el, azzal, hogy otthon ülsz csak magadnak ártasz. Én is így voltam. 1 évig otthon ültem a suli után, keresgéltem munkát, de nem erőltettem meg magamat. Teljesen jól éreztem magamat, egyedül voltam, nem szólt senki bele a dolgaimba. Aztán mégis elmentem dolgozni. És még a mai napig azt mondom, ez volt életem legjobb döntése. Barátokat szereztem, szerettem bejárni dolgozni, és még fogytam is, úgy hogy egy dekával sem vettem vissza a kajából. És nem mellesleg pénzt is kerestem. A depresszióm meg egyik napról a másikra eltűnt. Emberek között kell lenned. Sok szemét emberrel is találkoztam, de akár hiszed akár nem, ők erősítettek meg. Egy erős nő lettem, aki kiáll az igazáért. amíg otthon tespedtem, egy nulla voltam. És erre csak később jöttem rá. Csak sajnos bezárt a hely, ahol dolgoztam. Egy kis közért volt, de imádtam. Imádtam a vevőket, a főnököt, a munkatársakat. A munkát kevésbé, de a többi dolog kárpótolt. Úgyhogy szedd össze magad. Csak magadnak segítesz, még ha most másképp is látod.
2012. febr. 15. 12:31
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonlóan érzek, bár a szükség nagy úr, így tanulok, és minél előbb megpróbálok külföldre menni, messze ettől a szemétdombtól. Az osztrák határ mellett élek, jól ismerem azt az országot is. Teljesen más a mentalitás, a hozzáállás, az emberek maguk vidámabbak, optimistábbak, erősebbek (nem csak sajnálkoznak állandóan, hanem cselekednek). Egyszerűen jobban érzem magam ott, jobb a közérzetem az ottani emberek közt, egyedül ott van normális jövőképem. Neked is azt tudnám tanácsolni, egy baráttal vagy a pároddal próbáld ki valamelyik nyugati országban, hátha... ott nem leszel ennyi gyűlölködésnek, ennyi beteges embernek az áldozata. Bár dolgozni ott is kell, csak teljesen más diplomával 100ezret vagy 400ezret keresni, miközben az árak hasonlóak.
2012. febr. 15. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!