Érdekbarát. Mit csináljak? Részletek lent.
Van egy "barátom". Nem tudom mit csináljak vele. Mindig les az órákon, csinált már olyat is, hogy rajzversenyen lemásolta a rajzomat, beküldték a tanárok, és mind a kettő nyert. Nagyon szarul esett. Az is rettentő, hogy direkt féltékennyé akar tenni. Tudja jól, hogy rossz a családi állapotom, kevés a pénzünk. Szerintem direkt ezért szokta azt papolni, hogy ekkor meg ekkor mennek Barcelonába, Egyiptomba, meg egyéb helyekre. Mutogatja az új ruháit, cipőit, műszaki cikkeit, meg hasonlókat. Undorító. Az én erőfeszítéseimen akar feljebb jutni. Viszont, amikor náluk voltam nagyon rendes volt, meg ha látja, hogy sírtam, meg kiborultam megvigasztal. Ez olyan, hogy a pohár félig üres, vagy félig teli. Nem tudom mit tegyek. Pattintsam le, vagy ne. Nagyon vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban.
14/L
Figyelj, lehet, hogy ő gazdag meg minden, de ha olyan ügyes lenne, mint te, akkor szüksége lenne arra, hogy lemásoljon meg irigykedést próbáljon kelteni? Nem.
Hidd el, ő bizonyos értelemben sokkal szegényebb, mint te - nincs fantáziája, nem okos, csak a pénze van, és az sem az ő érdeme. Ezt inkább vedd bóknak. Hidd el, később, amikor nem tud majd senkiről lesni, akkor te boldogulni fogsz, ő meg nem.
Itt inkább te tűnsz irigynek. Amiket a barátnőd tesz, azzal nem okoz neked semmi kárt, nem rövidít meg. Te viszont irigykedsz az ő körülményeire, és ezért sajnálod tőle, hogy les meg másol. Úgy vagy vele: ha már gazdagabb, szebb, boldogabb nálad, akkor legalább legyen egy pár dolog, amiben sikertelenebb, mint te.
Szerintem ne pattintsd le, hanem értékeld, hiszen amúgy jó hozzád, inkább próbálj meg nem irigykedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!