A neveléstől (is) függ, hogy valaki nyomi lesz-e, vagy nem? Hogy változhat valaki nyomiból átlagossá. Lehet-e egyáltalán?
Engem pl. oviban is kiközösítettek már. Elég félénk voltam, minden kis vacakért (pl. véletlenül levertem egy vázát) megütettek, meg örökké le voltam cs.szve. Amikor panaszkodtam az óvónőnek, meg később az osztályfőnökömnek, hogy szekálnak a többiek mindig az volt a válaszreakció, hogy ááá, csak játszanak/viccelnek.
Nekem nem volt olyan vicces, mikor ugrókötelet tekertek a nyakam köré és úgy rángattak meg hasonlók.
Minél idősebb lettem, annál jobban nőtt a szakadék köztem és a korosztályom közt. Nem volt se tv-nk, se gépünk, nem engedtek a szüleim suli után sehova, így szabadidőmben csak olvasni meg zongorázni tudtam. Hozzá se tudtam szinte soha szólni a témáikhoz. Ők megismerték a szerelmet a közeli bárokban, discokban, én csak az Anyeginból "tájékozódtam". Kb. a könyvtárban nőttem fel.
Ronda is voltam, tipikus fogszabályzós, pattanásos, szemüveges, csak ezeket kinőttem.
Most az egyetem az 1. olyan hely ahol nem közösítettek ki, de alig merek beszélgetni a többiekkel, nehogy valahogy kiderüljön, mekkora "gyökér/szánalmas/nyomi" vagyok. Persze, itt több olyan ember van, akik olvasottak és értékelik azokat a dolgokat amiket csináltam, novellákat meg ilyen saját zongoradb.-okat, hasonlót, amit a Normálisak nem csinálnak...
hogy lehetnék átlagos, nem egy "retardált", hogy nőhetem ki azt a nevelést, hogy "te sz.r vagy, te nem csinálhatod ezt, te külömb vagy, templomban kell rohadj minden vasárnap"...ezt a szigorú, bigott légkört, ami egész gyerekkoromban körülvett?
Még most is félek saját döntéseket hozni, bár már elkerülhetetlen. Hogy lehetnék nem félénk, magabiztos, Normális ember?
Így esélyem sincs társat találni sem... a jó pasik 5-6 csajjal kavarnak minimum és csak Arra kellenék nekik, a "nyomik" meg...nahát pont azért küzdök, hogy ne legyek az...
A kedves kérdező leírta panaszát - ez önmagában véve nem önsajnálat. Tehát nem értek egyet ezen beírással, mint ahogyan avval sem , miszerint "kevés alázattal" írt volna a kérdező.
A kérdező félénksége egyrészt nevelés hatása lehet, igen. Leírásából ítélve negatív érzelmi kondicionálásból inkább ered félénksége és önbizalomhiánya, semmint intellektuális okokból. Tehát , kedves kérdező, nem vagy retardált, és valszeg átlag feletti az IQ-d, bár lehet, h szociálisan sérültél. Kitartást kívánok neked a megoldáshoz.
Mar bocs de nem vagy nyomi, se retardalt, CSAK HULYE!
Hulye vagy, ha azt gondolod soha nem lesz baratod, hogy mindig ki fognak kozositeni.
Epphogy klassz amit csinalsz, csinaltal es ha szobajon egy beszelgetes alatt nem ugy fognak rad gondolni, hogy a nyomi aki valovilag es alekosz helyett zenetszerzett es novellat irt, hanem ugy h bakker ez tud valamit.
A gyermekkori kinzasokra meg.. Nah. Szinte mindenkinek voltak ilyen elmenyei, van akinek kevesebb, van akinek tobb. Nem tartom katasztrofalisnak a tinikoromat, de azert volt hogy konyorogtem anyamnak h magantanulo lehessek es csak felevi vizsgakra kelljen bejarnom.
Szerencsere az emberi agynak van egy nagyon jo kis funkcioja. Idovel kepes atertekelni, erzelmileg atszinezni az emlekeket, azt hiszem erre mondjak az ido megszepiti az emlekeket.
Ne gondolj rajuk ugy mint szornyusegekre, hanem inkabb ugy mint ami felkeszit a valo eletre lelkileg. En igy gondolok a sok szivatasra, esetleges veresekre amit kaptam kislanykent...
Ugyhogy fel a fejjel, ilyen kvalitasokkal csak sikeres lehetsz, ne legy onkorlatozo!
Es tudod: "ami nem ol meg, az megerosit"
/ bocs a hibakert, telefonrol irok es neha eltunik a szoveg/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!