Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A neveléstől (is) függ, hogy...

A neveléstől (is) függ, hogy valaki nyomi lesz-e, vagy nem? Hogy változhat valaki nyomiból átlagossá. Lehet-e egyáltalán?

Figyelt kérdés

Engem pl. oviban is kiközösítettek már. Elég félénk voltam, minden kis vacakért (pl. véletlenül levertem egy vázát) megütettek, meg örökké le voltam cs.szve. Amikor panaszkodtam az óvónőnek, meg később az osztályfőnökömnek, hogy szekálnak a többiek mindig az volt a válaszreakció, hogy ááá, csak játszanak/viccelnek.

Nekem nem volt olyan vicces, mikor ugrókötelet tekertek a nyakam köré és úgy rángattak meg hasonlók.

Minél idősebb lettem, annál jobban nőtt a szakadék köztem és a korosztályom közt. Nem volt se tv-nk, se gépünk, nem engedtek a szüleim suli után sehova, így szabadidőmben csak olvasni meg zongorázni tudtam. Hozzá se tudtam szinte soha szólni a témáikhoz. Ők megismerték a szerelmet a közeli bárokban, discokban, én csak az Anyeginból "tájékozódtam". Kb. a könyvtárban nőttem fel.

Ronda is voltam, tipikus fogszabályzós, pattanásos, szemüveges, csak ezeket kinőttem.

Most az egyetem az 1. olyan hely ahol nem közösítettek ki, de alig merek beszélgetni a többiekkel, nehogy valahogy kiderüljön, mekkora "gyökér/szánalmas/nyomi" vagyok. Persze, itt több olyan ember van, akik olvasottak és értékelik azokat a dolgokat amiket csináltam, novellákat meg ilyen saját zongoradb.-okat, hasonlót, amit a Normálisak nem csinálnak...

hogy lehetnék átlagos, nem egy "retardált", hogy nőhetem ki azt a nevelést, hogy "te sz.r vagy, te nem csinálhatod ezt, te külömb vagy, templomban kell rohadj minden vasárnap"...ezt a szigorú, bigott légkört, ami egész gyerekkoromban körülvett?

Még most is félek saját döntéseket hozni, bár már elkerülhetetlen. Hogy lehetnék nem félénk, magabiztos, Normális ember?

Így esélyem sincs társat találni sem... a jó pasik 5-6 csajjal kavarnak minimum és csak Arra kellenék nekik, a "nyomik" meg...nahát pont azért küzdök, hogy ne legyek az...

2011. dec. 19. 15:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
figyu. engem is kiközösítettek oviban, sőt fizikailag is bántottak, szóval tudom, miről beszélsz... sajnos kiút nem volt a helyzetből, hála az állami szabályozásnak :@ szerencsére aztán elkerültem egy sokkal normálisabb közösségbe. nagyon nehéz volt kijönni ebből a dologból, igazából a mai napig megvannak a nyomai az óvodának... én csak azt tudom tanácsolni, hogy ha nem akarsz esetleg pszichomókushoz járni (lehet, hogy segítene), akkor csak simán próbálj meg barátkozni. most úgyis itt a vizsgaidőszak, lehet együtt izgulni meg paráztatni egymást :D szerintem tök jó, hogy ilyen kreatív vagy, saját zongoradarabok meg novellák, legalább van beszédtémád. ha a hobbi szóba kerül (és általában szóba kerül ismerkedésnél), akkor máris bedobhatod és hidd el, hogy nagyon is érdekelni fogja az embereket. aztán a többi megy majd magától :) sok sikert, 18L
2011. dec. 19. 15:50
 2/12 anonim ***** válasza:
beszélgess akkor kulturált emberekkel akik szeretik a zongoradarabokat stb. Ők biztosan nem közösítenek ki. Az is lehet h a legjobb barátod lesz. Tudsz ismerkedni művelt lányokkal is, nem muszáj diszkóp*csákkal. Ráadásul lehet téged egy művelt lány többre fog tartani mint egy partyarcot.
2011. dec. 19. 15:58
 3/12 anonim ***** válasza:
2. vagyok még egy jó tanácsnak leírnám hogy kezdj el sportolni vmit. Önbizalmat ad és kitartást.
2011. dec. 19. 16:00
 4/12 anonim ***** válasza:

Csak egy kicsit lazíts, semmi baj nincs veled, csak épp merev vagy.

Menj el velük bulizni. És bumm :)

2011. dec. 19. 16:02
 5/12 anonim válasza:
Igazából ez komplikált helyzet. Nem is tudom hogy mit lehet erre válaszolni. Én is voltam már kiközösítve de leginkább csak általános iskolában. A Gimi már jól indult én most is nagyon jó. Amit tanácsolni tudok, hogy táplálkozz abból, amid van. Legyél büszke arra, hogy művelt vagy, hogy jól zenélsz, hogy értelmes témákhoz hozzá tudsz szólni. Nyugodtan beszélj hangosan, nyisd ki a szád, ne motyogj! Csak az okoskodást kerüld el(Okos emberek és akik annak hiszik magukat gyakran csinálják és nagyon idegesítő :/) Figyeld a többieket, hogy őket milyen téma érdekli, nézz utána ha nem ismered. Kezdj el lassan barátokat szerezni, beszélgetni olyan emberekkel akik meg mernek szólalni, magabiztosak. Mivel már egyetemista vagy nem hagyhatod ki a bulikat. Ha értelmes barátokat akarsz, ahhoz több idő kell de ha haverokat akkor a buli jó ismerkedési hely. Találkozhatsz csomó ismerőssel régebbiekkel is akik lenéztek, talán most náluk is fordult a kocka. Nem fogok hazudni, hosszú idő lesz míg kiépítesz egy egészséges önértékelést. De ha sikerül a szüleid túlzott elnyomása, szigora alól kilépned akkor sokkal többel indulsz az életben mint mások. A nagy emberek is nehézségekkel kezdték, azok árán lehet csak tanulni valamit. Külön laksz a szüleidtől? Talán jó lenne elköltözni, kollégiumba menni. Ha nem tanulsz meg egyedül döntést hozni nagyon szar élted lesz. A párkapcsolatodban is valószínűleg olyan embert találsz majd aki elnyom mint a szüleid. Mert arra számítasz hogy majd ő dönt helyetted.Holott te hozhatod a legjobb döntéseket a saját életedben. Igen is ki kell állnod magadért! Hidd el már most sokkal többet érsz mint a többi szaralak aki nagyképűsködik. Én talán ott kezdeném, hogy csinálnék valamit amit eddig nem. Ezzel kibillensz a megszokott "biztonságot nyújtó" környezetből. Itt kezdődik a változás.Én őrültködnék, elindulnék felfedezni az ismeretlent amiből eddig kihagytak.( Na jó ez kicsit hatás-vadász volt xD) Sok szerencsét! :)
2011. dec. 19. 16:14
 6/12 anonim ***** válasza:

először is rendkívül szerencsés vagy, hogy értelmiségiek a szüleid, és kultúrára neveltek.

ha a c.gáynputriban nőnél ffel, akkor boldogabb lennél szerinted? gondolkozz már!!!!!!!

semmiképp ne az legyen a megoldás, hogy most akkor majd bepótolom X év hiányát, részegre iszom magam mindennap, és nap mint nap mással fekszek össze.. mert ez nem vezet semmi jóra.

legyél Önmagad, lazúlj el. Én örülnék ha inteligens, nem bulizús inkább nyugodt és kiegyensúlyozott bnőm lenne..

"a jó pasik 5-6 csajjal kavarnak minimum" életük során, vagy milyen időszakban?

Én jó pasi vagyok, és 6 évig volt meseszép bnőm., soha nem kavartam egyszerre több lánnyal. Minek?

F27

2011. dec. 19. 16:23
 7/12 anonim ***** válasza:
55%

A "nyomi" szó az különben a nyomorékból ered? (Csak kérdezem)

De a retardált is érdekes szó, amit a félénkség szinonimájaként használsz.

Az is érdekes, hogy szinte a "könyvtárban nőttél fel", és mellette a szleng szavak végtelen tárházát vonultatod fel a kérdésedben és azután. Csak nem ez is az Anyeginből van?

Hogyha tényleg ennyire meggyötört lelkű lennél az általad felsorolt élmények hatására, több alázattal írnál, úgy gondolom.

és ha nem írtad volna, hogy egyetemista vagy, komolyan azt hittem volna, hogy ez egy 15-16 éves megnyílvánulása volt. Az írásod stílusából..

2011. dec. 19. 16:43
 8/12 anonim ***** válasza:

Eszméletlen, mennyi gonoszság van a gyerekekben is!

Szerintem meg nem vagy nyomi, hanem a többiek voltak k*csögök. Ne feszengj azon, ki mit fog hozzád szólni, de ha v.ki piszkál, keményen szólj vissza neki - sokan csak ebből értenek, szóval ne félj, hogy sérül a lelkivilága.

A sok r*bancot meg sose irigyeld; ha tudnád, mennyit nyikorognak, hogy őket mindenki csak kihasználja - aki hagyja magát, meg is érdemli!

2011. dec. 19. 18:56
 9/12 A kérdező kommentje:

16:43-as

igen, azokat a szvakat is használom, amiket a korosztályom, mivel velük voltam/vagyok nap mint nap összezárva az iskolában.

biztosan tudod, mennyire vagyok "meggyötört lelkű" vagy mennyire nem, mivel egészen idáig az én helyemben voltál és végigélted azokat a dolgokat, amiket én...igaz?

Mert ha így van,joggal ítélkezhetsz rólam. Csak nincs így.

2011. dec. 19. 19:46
 10/12 anonim ***** válasza:
Csak úgy árad az önsajnálat minden mondatodból. Tényleg szánalomraméltó..
2011. dec. 19. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!