Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Egyre többször merül fel...

Egyre többször merül fel bennem az öngyilkosság. Valakivel volt már ilyen?

Figyelt kérdés

Nem voltam soha egy depis embernek mondható..mindig nevettem,optimista voltam,szívesen meghallgattam akármit és próbáltam segíteni,reményt adni.."Ne add fel a reményt,mindig van tovább."

Szerintem sokszor mondtam,és igaznak is éreztem.

De,már nem..mintha meghalt volna valami bennem egy ideje.Aludni se tudok normálisan,pedig ez eddig ment.Nem szoktam a problémáimról beszélni nagyon amúgy..mert nekem nem olyan könnyű.

És tudom,hogy vannak sokkal rosszabb helyzetbe levő emberek,vannak barátaim is,és vannak,ha nem is sokan,akik szépnek találnak..tudom,ez egyénfüggő,de szoktak dicsérni.(Nem hinném,hogy nyalizás )

Én mégse vagyok boldog egyszerűen.Pedig,én úgy érzem,az életem nem olyan rossz..:( És mégis,egyre többször érzem úgy,hogy minek élni?

Mással is van/volt így?

16/L

2011. dec. 4. 18:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Ha minden szép és jó akkor te simán csak unatkozol.Keress egy életcélt magadnak..ennyi..
2011. dec. 4. 18:12
 2/11 A kérdező kommentje:

Hát azért nem minden szép és jó.

Ja,unalomból merül fel bennem ilyen gondolat amúgy..

2011. dec. 4. 18:14
 3/11 anonim ***** válasza:

Bennem sajnos nap, mint nap felmerül már jó ideje.

21/F

2011. dec. 4. 18:22
 4/11 anonim ***** válasza:
32%

első vagyok..

Mégis mi a bajod?

-16 éves vagy..Előtted az egész élet..ez a legszebb kor.

- szép vagy,csinos vagy.Gondolom nem 160 centis 90-100 kilós vagy aki a súlya miatt ég erősen izzad is..

- vannak barátaid

-van családod.

-van hol aludnod,van mit enned,innod

- suliba jársz,és gondolom később egyetemre is mennél

- feltételezem hogy nem szakadt,büdös ezeréves,megalázó ruhákban járkálsz

- feltételezem hogy ami ma kell egy 16 évesnek az megvan neked is..(Pl: laptop vagy számítógép,mobil telefon de nem a 1980-as kiadású,külön szoba stb)

Akkor mi a gond??

Tudod a gondok,a fájdalom nem ott kezdődik hogy unatkozunk..Persze fáj,mert a szomszéd srác éppen nem veled akar járni,pedig te fülig szerelmes vagy..Persze fáj,hogy a barátnőd megsértődött valamiért,és most a lapátfogú Ildivel lóg..

Persze fáj,mert a szüleid keményen akarnak fogni..

Tudod mi a fájdalom??

Amikor a saját gyermekedet eltemeted

Amikor megtudod hogy olyan betegségben szenvedsz ami miatt pár évet élhetsz még de azt is pokoli fájdalmak között

Amikor a családod egyik tagja hirtelen hal meg..

Amikor egyik napról a másikra hajléktalan leszel,és rádöbbensz senki nem fog segíteni,sőt nem is ismernek meg..

Szóval ha unatkozol akkor kezdj valamit az életeddel..

(csak megjegyzem én tudom mi a fájdalom,és mégsem gondoltam az öngyilkosságra..)

2011. dec. 4. 18:27
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem unatkozom. És nincs szerelmi bánatom se..Lehet,hogy 16 éves vagyok,de attól még lehetnek igazi problémáim. Tudod,a legnagyobb talán az,hogy nincs családom igazából..van rosszabb tudom,de sajnos ez se vigasztal annyira. Hosszú történet az egész,nem is kell,hogy megérts vagy valami én csak a kérdésemre szeretnék válaszokat kapni,nem pedig kioktatásban részesülni..
2011. dec. 4. 20:00
 6/11 anonim ***** válasza:

Keresd fel az iskola pszichológusát. Nagyon sokat tud segíteni. Van olyan barátnőm, akinek megkeseredett az élete, és a pszichológus segítségével már sokkal jobban érzi magát.

Ezek a furcsa érzések megmagyarázhatatlanok és félelmetesek.

Minek élni? Meg kell találnod a választ erre a kérdésre, ami lehet, hogy nem lesz könnyű. De nem lehetetlen.

Feltétlen kérj segítséget, még ha nem is érzed úgy, hogy szükséges lenne.

Ha eddig nem nagyon beszéltél senkivel a problémáidról, nem csoda, hogy összegyűltek benned. A feszültség pedig okozhat alvászavart.

Sok siker, és ne feledd, hogy a remény az, ami mindig veled lesz, ha akarod.

2011. dec. 4. 20:22
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Csak nem tudom,nem bírok nagyon beszélni erről..hisz nagyon sokszor én voltam aki támogatott és lelket öntött (szerintem) másokba..és most meg elgyengültem,ezt rossz beismerni.

Amúgy lehet,hogy egy pszichológus tényleg jót tenne,már gondoltam rá.Majd eldől mi lesz.

2011. dec. 4. 20:31
 8/11 A kérdező kommentje:
Amúgy sajnálom 18:22 -es,hogy benned is felmerül ez a dolog.:S
2011. dec. 4. 20:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Én minden nap ezzel, kelek és térek nyugovóra. Már rég tervezgetem a dolgot mert az életem nem hogy jobb lett, csak rossz irányba halad folyamatosan... Sok módszes megfordult a fejembe, de találtam egy fájdalom mentes megoldást! Legalábbis remélem hogy az lesz. Pár napja már a halálközeli élményeket átélt emberek véleményét olvasgatom, nem is tudom miért... Talán így könnyebben megtudom csinálni. Annyit tudok javasolni hogy keress a neten depresszió tesztet, töltsd ki és ha kell fordúlj szakemberhez. Ne hagyd hogy odáig juss ahol én vagyok.
2011. dec. 5. 14:00
 10/11 A kérdező kommentje:
:( Nekem már jó ideje tart ez az állapot nálam..pedig annyira nincs rossz életem,de mégse vagyok boldog.És még fiatal is vagyok.:\ Nem tudom hova fogok eljutni.
2011. dec. 5. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!