Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rettentő egyedül vagyok, mit...

Rettentő egyedül vagyok, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nos, megvan mindkét szülőm (házasságban), és mindkég nagymamám. Az egyik messze lakik, a másik jóformán a nevemet se tudja. Apám éjt napallá téve dolgozik, csak este 8 után látom. A bátyám jelenleg külföldön dolgozik; vele se fényes a kapcsolatom (bár a család semelyik tagja sincs vele egy hullámhosszon). Anyám pedig... Rengeteg olyan tulaljdonsága van, ami engem nagyon taszít. Illetve csak szapulni tud

(Tegnap pl. volt egy olyan vitánk, hogy a bátyám feljött Facrbookra, és tudtunk beszélgetni. Én üvöltöztem anyámnak, hogy a bátyám feljött, és tud vele beszélni; ezt elmondtam. Nem egyszer, nem kétszer. Aztán anyám kérdezi, hogy volt-e fent stb. Aztán leordította a fejemet, hogy miért nem szóltam. Amikor meg mondtam, hogy én szóltam, akkor erre azért üvöltözött, mert nem hallotta. És, hogy ezért is én vagyok a hibás)

A minap tudtam meg, hogy a legjobb barátnőm pedig elárult. A haverjaimmal pedig csak hülyülök, bennük nem bízok meg annyira, hogy elmondjam a problémáimat. És a legjelentéktelenebb dolgokat is visszahallotttam (persze elferdítve).

Nagyon egyedül érzem magamat. És mit ne mondjak... Elég sz@r érzés. Hogy lehetek boldog egyedül? Vagy mit csináljak? :( Köszönöm

13/L

2011. dec. 4. 16:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak az tud igazán boldog lenni másokkal, aki egyedül is az tud lenni. De ez még rád nem érvényes, neked kellene valaki, akinek elmondhatnád a problémáidat, nem nevet ki, meghallgat. Sajnálom, hogy nincs ilyen a közeledben.

Én majdhogynem a nagyapád lehetnék, csak ezért nem ajánlom magam. Sok sikert!

2011. dec. 4. 16:48
 2/9 anonim válasza:

Hát, igen! Vannak ilyen sz@r helyzetek! Fel a fejjel, tuti, hogy lesz valaki aki majd meghallgat és a világ összes kincsét megadná érted!

14/F

2011. dec. 8. 20:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát igen én is valami hasonló cipőbe járok,lassan majd jobbra fordulnak a dolgok meglátod..legalábbis én ebbe reménykedek.Sajnos ma már nem lehet jó BARÁTOT találni úgy mint régebb,ezt saját magamon tapasztalom.
2011. dec. 10. 00:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Kb. annyit mondhatok, mint Ljuden... szívesen meghallgatnálak, sőt, meg is teszem, de nem priviben, mert -ha én nem is a nagyapád, de- az apád lehetnék, az életkorom miatt.

Ha gondolod, kezdj el írogatni ide, ehhez a kérdésedhez: mi van épp most, mi nyomja a bánatos szívedet, vagy minek örültél éppen, stb. Én speciel igyekszem visszanézni ide is, amikor aktív vagyok a fórumon, mostanában az vagyok megint. És akkor megint olvaslak, meghallgatlak, reagálok.

2011. dec. 15. 22:53
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, utolsó! :)

Tegnap egy fiú (legyen a neve: A) a barátnőmmel beszélgetett (ő pedig: B). 10-20 perc után meguntam (mert persze ekkor én le voltam sz@rva, bár nem nagyon érdekelt a téma), és mondtam B-nek, hogy menjünk. Oké, összeszedtük a cuccainkat, A pedig övöltözött, hogy "Várj meg! Várj meg!" természetesen B-nek, mintha én ott se lettem volna.

Kimentünk a suliból, szakadt az eső. Nálam volt esernyő, A-nál nem. Ekkor pár osztálytársam is kijött. Mondtam A-nak, hogy jöhet az én esernyőm alá. Mondta, hogy nem. Erre 5 percig vártuk, hogy mit csinál, és, hogy jön-e. Elindult, az egyik osztálytársam esernyője alatt. És nagyon rossz érzés, hogy semmibe vesz. Mondjuk ez annyira nem nagy dolog, de 1-2 hónapja nagyon-nagyon jóba voltunk.

B, én meg még két lány (K-L) nagyon jóba vagyunk. K-nak lett egy kapcsolata (ami annyiból áll, hogy a büfébe vesz a fiú neki egy csokit. Én többet beszélek azzal a személlyel, de ez nem lényeg.) És Facebook-on K kiírt egy ilyen tipikus "Örülök, hogy megismertelek blablabla" L üzenőfalára, és a barátja üzenőfalára. Az enyémre (és B-ére) nem. Szóval neki egy 1 hónapos, (komolyan!) nevetséges kapcsolata fontosabb mint az én barátságom?! Ezt nem hiszem el... Benne is csalódtam.

És kb. az összes barátommal így járok! :(

2011. dec. 17. 13:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Ismét én vagyok, az előző. Örülök, hogy kiírtad magadból az érzelmeidet, újabbakat. Hátha ettől is könnyebb számodra.

Nos, megértelek, hiszen 13 évesen még rengeteg új helyzettel találkozik az ember. Azonban nem vagyok biztos abban, hogy az általad említett esetektől magányos lettél, hanem inkább csak arról van szó: felnagyítod és annak érzed. Aztán lehet, h tévedek, nem voltam ott, lehet, hogy nem teljesen jól értem szavaid, vagy pedig nem sikerült pontosan vázolnod, de hát ez a netes kommunikáció hátránya, megpróbáljuk áthidalni. ;)

Én megértem, hogy ezt érzed, bár gondold végig, javaslom:

- Esernyős eset: A fiúnak megtetszhetett a barátnőd, vagy fordítva, avagy akár kölcsönös is lehet, meg kell értened, hogy ilyenkor ÁTMENETILEG, avagy percekre, órákra olykor a nemi vonzalom miatt a megtetszett illetőre irányul a figyelme barátnődnek ill a fiúnak, és kevésbé barátaira pl. kevésbé rád. Ha jól értem, a fiú tetszik neked, avagy neked is. Akkor hát esetleg tudat alatt, vagy tudatosan féltékeny lehetsz barátnődre a fiú miatt, akivel jóban voltál és hívtad az esernyőd alá, nem? Lehet ,h nem jól értelek, akkor javíts ki, kérlek. :) Ez esetben inkább párkapcsolatra nézve van hiányod, ám ebből önmagában még nem lehet következtetni arra, hogy barátnőd mellőzne téged tartósan. Ha csak haverként érzel a fiú iránt, akkor hasonlót mondanék vele kapcsolatban, mint a barátnőd kapcsán: tetszenek egymásnak, avagy legalábbis egyikük a másiknak... és meg kell értened, hogy átmenetileg ez most elvonja figyelmüket barátaikról pl rólad.

Ettől még megértem, hogy hiányolod, hogy veled foglalkozzon egy barát, egy haver, és hogy te is velük. Ám megoldás mindig akad, többnyire helyzetfüggő, nem vagyok a helyedben, így persze konkrétumot nem mondhatok, csak általánosságokat.

Nézzük a másik esetet, nah, ezt a köv. hsz-emben írom, előbb post-olom ezt, ide. :)

-

2011. dec. 19. 10:47
 7/9 anonim ***** válasza:

...folytatom...:

Idézlek:

"Szóval neki egy 1 hónapos, (komolyan!) nevetséges kapcsolata fontosabb mint az én barátságom?!"

Erről azt gondolom, hogy a ti korosztályotokban különösen jellemző, hogy az újdonság varázsa átmenetileg , esetleg tartósan elvonja a figyelmet arról, ami, vagy aki addig érdekelte. Sajnos gyakran előfordul ilyesmi mással is.

Az más kérdés, hogy személyfüggő is, és kevesebbekre jellemző a folyamatos hűség és rendszeres odafigyelés a másikra, akár pl. egy haverságban, barátságban. Pl. te, vagy pl. én ehhez a "kisebbséghez" tartozunk, ezért is értelek meg "valahol".

Sejtésem szerint tudod miért jársz így? Először is tudod kell: leírásod alapján úgy vélem, nem a te hibád. Hanem arról van szó: a legtöbb ember (nagyjából életkortól függetlenül) felszínes, sajnos: főleg érzelmileg; bár a dolgok mélyére sem igyekeznek rálátni sokan. Ezért azt javaslom -és ez egy folyamat, persze, és nem azonnal leszel képes rá, sőt, kapkodni nincs értelme, tapasztalni plusz megérteni kell a dolgokat, ha megoldást akar az ember- tehát azt javaslom, "folyamatosan" mérlegeld, napról napra, hogy ki az a környezetedben, akire érdemesebb tartós figyelmet szentelni, aki hozzád hasonlóan odafigyelőbb a másikra, akinek fontos a hűség, a mély figyelem, az emberi értékek, az érzelmek, a kölcsönösség. Tudom, ilyet nem könnyű találni, de érdemes keresni, folyamatosan. Mindig keresd az ilyen embereket, valszeg ritkán fogsz közel ilyenekre akadni, és ha idővel úgy tűnik, jellemző ezen illetőkre, csak akkor éld bele magad, hogy ismeretséged van vele. Persze rendszeresen csalódik minden ember -előfordulhat a komolyabb, hűségesebb emberekkel való kapcsolatban is-, tudnod kell, hogy érni fognak még téged is újabb csalódások az életben, de ez csak erősíti az ember lelkét, plusz tanulságosak, jobban rá fogsz látni a létezés , az élet mikéntjére, bölcsebb leszel, ami sokat segít az embernek. A lényeg, hpgy szűrd ki a felszíneseket és ne foglalkozz velük különösebben, bár -pozitív, jó értelemben- adni fontos dolog önzetlenül, tehát adj, amit tudsz másoknak (segítséged, figyelmed, stb.), de leginkább az arra érdemeseknek! :)

Viszont ügyelj, hogy ne válj mártírrá, meg kell tapasztalni, mikor, miben mi a "középút", azaz a helyes arány, adott esetben.

Egyébként -csatlakozva a legelső hozzászólóhoz- azt is muszáj felfedezni, mi mindentől érzi jól magát az ember, amikor egyedül van. Találj hobbit (olvasás, játék, filmek, szórakoztató elektronika, de nem csak facebook, hanem tök magányos tevékenységekre is gondolok pl. neten, sport, stb.), amellett, hogy igyekszel kiszűrni , kik azon kevesek, akikkel elmélyült kapcsolatot alakíthatsz ki, azaz kiknek a lelkülete elmélyültebb, érzelmesebb, másokra odafigyelőbb, empatikus, segítőkész, értelmes, mélyebben godnolkodó, stb.

Nyugodtan írj még, ami jól esik, ha erre járok ismét, megint olvaslak.

Gondolok arra, hogy boldog ÉS ERŐS LELKŰ legyél. Nem lesz mindig, aki tanáccsal lát el, aki odafigyel rád, lehet, h mindig más lesz az... sose lehet tudni... itt neten akad, aki segít neked, meghallgat téged, de az internet általában nem olyan közeg, ahol tartós kommunikáció kialakulhat, bár néha szerencsére az is megesik.

De egyelőre itt vagyok, olvaslak, lehet ,h idekukkant más is és ír neked. :) Egyelőre én itt vagyok, ki tudja meddig. Sziamia addig is.

2011. dec. 19. 11:11
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Én (sajnos, vagy nem sajnos) mindenkinek segítek. Még annak a szenvedését, segítségre szorulását sem bírom végignézni, aki amúgy még arra se méltat, hogy belémtörölje a mocskát. Lehet, hogy ez az én hibám, de segítek nekik.

Kár, hogy nem ismerlek. :) Egyenlőre sikerült a viszonyomat letisztázni az emberekkel. Az más kérdés, hogy a kapcsolat megszakadt, vagy megerősödött, de valamikor erre is sor kellett, hogy kerüljön...

Kellemes ünnepeket, boldog Karácsonyt, és boldog új évet! :)

2011. dec. 19. 15:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Köszönöm, nagyon kedves gesztus, hogy jókat kívántál nekem. :) Remélem túlélem a decembert.

Neked is kellemes decembert kívánok. (Ne hari, hogy én nem nevezem ünnepeknek.) És a lehető legjobbakat is kívánom neked.

Egyébként ahhoz képest, hogy 13 évesnek jelölöd magad, nagyon értelmes lánynak tűnsz ,ezt komolyan mondom.

Amúgy megértem, amit írsz, 13 évesen én is mártír voltam. Gyorsan nőj ki belőle, mielőtt tönkre tesznek téged! Jó szívvel javaslom... Nagyon elismerésre méltó dolog az empátia, de aki nem érdemli meg a segítségnyújtást, azt legfeljebb tanítani kell (jó szándékkal persze), de más segítséget nem szabad adni nekik, mert visszaélnek evvel.

(Azonban ha életmentésről van szó, az esetleg más kérdés.)

Ha van még kedved, mesélj, mi történik veled éppen. Benézek majd még ide megint.

2011. dec. 21. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!