Mit tegyek, ha egyedül vagyok és senki sem törődik velem?
Szerintem sem rontottál el semmit, eddig!
Most hirtelen üres lett az életed, mert körülötted mindenkinek megvan a maga napi lóti-futija, te pedig nem találod a helyedet.
Szerintem keress, találj (!) olyan napi munkát, elfoglaltságot, amivel eltelik rajtad is a nap! Ha az otthoni házimunka (amit egyébként nyugodtan levehetsz a mama válláról) nem elégít ki, akkor vedd a nyakadba a várost, küldj jelentkezéseket különböző cégekhez, ahol bármilyen munkát is fel tudsz vállalni. Lehet, hogy a legelső nem olyan lesz, amire valóban vágysz, de ki kell mozdulnod otthonról.
Ha ezen túlvagy, akkor már kevesebb időd marad azon "agyalni", hogy vajon mi fog történni a párod és közted, másrészt emberek között leszel, ahol új ismeretségek, barátnők, barátok várnak rád. Ha otthon ülsz, és nem csinálsz mást, mint 20 percenként elszívol egy cigit, akkor sehova sem fogsz előre haladni.
19,11
Nagyon szivesen! :))
Egyébként, amit az első válaszoló írt "idős ember közeledben" = nem feltétlenül kell, hogy családtag legyen, különösen, ha társasházban, panelban éltek. Mindig van olyan, aki valami miatt elesettebb, mint amilyenek "éppen" mi vagyunk, és akinek nagyon jól jön egy kis segítség.
Pl. megkérdezem a szomszédasszonyt, ha megyek a boltba, hozzak-e neki valamit. Olyan is volt, hogy az üzletben bottal járó idős hölgynek nem volt "harmadik keze", amivel a botot fogja, annak segítettem felvinni a saját házukba (emeletre) a két szatyrot, letettem a lakása ajtajába. Nem tudtam ki, ő sem azt, hogy én ki vagyok. Legközelebb a boltos a kezembe nyomott egy kis szelet csokit, hogy a néni küldi köszönetképp. (Jól esett) Valami hasonló dolgok kezdetnek, amik kizökkentenek a hétköznapok szürkeségéből.
Menj nagy áruházakba, piacokra sétálni, bámészkodni = emberek között leszel, másrészt ismerősökkel találkozol = a lehetőséget adod meg magadnak, hogy új infók = munkalehetőség, bármi eljusson hozzád.
A lényeg: ne ülj otthon tétlenül, egymagadban, mert az élet az ajtódon kívül megy tovább!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!