Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, ha egyedül vagyok...

Mit tegyek, ha egyedül vagyok és senki sem törődik velem?

Figyelt kérdés
A legjobb barátom elfordult tőlem, mert olyan emberekkel hozta össze a sors, akik sokkal jobban "élvezik az életet" mint én. Folytonos partyk, részegedés, csavargás. Lassan egyre kevesebbet keresett, majd már nem jött akkor sem, ha hívtam. Egy közeli gyerekkori barátom külföldre ment dolgozni, így már ő sincs nekem. A legjobb bnőm munkát kapott, így hétköznap nem ér rá, 7végén pedig a párjával van, mivel távkapcsban élnek így nem tudunk talizni. Volt egy párom, akivel szétmentünk és mivel én szakítottam (megütött)az összes közös barátunk elfordult tőlem, mert ahogy fogalmaztak "őt már régebb óta ismerik". A sulis bnőimmel nem tudunk talizni sokat, mivel más városban lakunk és már nagyon kevés óránk van az egyetemen, alig látom őket. Volt még 2 közeli bnőm, ők is elkezdtek dolgozni (egy helyen) és szépen lassan lemorzsolódtam róluk. Már nem hívtak, ha kereste őket leráztak. Megjött a nagy szerelem az életembe, de mivel mi is távkapcsolatban vagyunk alig látjuk egymást. Szeretjük egymást, de mivel folyton magányos vagyok csak rá támaszkodom. Ő pedig az a típusú férfi, aki nem szereti ha egy lány rajta csüng így eljutottunk oda, hogy válságban a kapcsolat. Mit tegyek, hogy ne veszítsem el és ne ő legyen az egyetlen akivel kapcsolatom van (mmint emberi)? Nem akarom őt is elveszíteni.
2011. nov. 19. 18:35
1 2
 1/13 anonim válasza:
67%
Szerintem próbálj te törődni valakivel, akinek még nálad is nagyobb szüksége van erre. Például nincs nagymama, vagy idős ember a közeledben, akihez a te barátságod jólesne?
2011. nov. 19. 18:42
 2/13 A kérdező kommentje:
Nincs. :( A nagyszüleim másik városban élnek. A környezetemben pedig már egy olyan ember sem maradt akit érdekelnék, a kortársak közül. Anyukámmal szoktam lenni, vagy tesómmal, de ők sem érnek rá. Mindketten tanulnak meg anyum dolgozik is. Csak este látjuk egymást 1-2 órára. Sosem cigiztem de rászoktam a cigire és 20 percenként gyújtok rá egyedül, kint a hidegben. Gondolkodom, hogy mit ronthattam el de nem jövök rá sehogy sem. A párom már nem törődik velem, egyértelmű jele a szakításnak szerintem. Úgy gondolom, nem akarja interneten vagy telefonon így kivárja amíg személyesen találkozunk karácsonykor. Emiatt vagyok a legszomorúbb. :( Nagyon szeretem őt. :(
2011. nov. 19. 18:49
 3/13 anonim válasza:
Meg vagyok győződve arról, hogy semmit sem rontottál el, csak most félsz a jövőtől. Pedig te is tudod, a jövő miatt nem szabad aggódni. Élj a mának. Örülj egy finom vacsinak. Tényleg. Tudsz főzni, vagy sütni? Talán próbálkozhatnál ilyesmivel is. Ezzel örömet szerezhetnél a családodnak. Ezáltal magadnak is.
2011. nov. 19. 18:58
 4/13 anonim ***** válasza:
tehát akkor te tanulsz még? senki nem ér rá, csak Te? nem lenne szerencsés, ha elveszítenéd kedvesed, mert nem bírja, hogy te csak vele foglalkozol. Mi lenne, ha beiratkoznál egy nyelvtanfolyamra? kórus, rajztanfolyam? mit szeretnél csinálni? ? ? és ha hívna: egyszer végre Te mondanád: sajnos, most nem lehet, dolgom van? hm?
2011. nov. 19. 19:03
 5/13 A kérdező kommentje:
Sütni, főzni nem igazán. :$ Viszont szépen kötök :)))
2011. nov. 19. 19:09
 6/13 anonim ***** válasza:

Szerintem sem rontottál el semmit, eddig!

Most hirtelen üres lett az életed, mert körülötted mindenkinek megvan a maga napi lóti-futija, te pedig nem találod a helyedet.

Szerintem keress, találj (!) olyan napi munkát, elfoglaltságot, amivel eltelik rajtad is a nap! Ha az otthoni házimunka (amit egyébként nyugodtan levehetsz a mama válláról) nem elégít ki, akkor vedd a nyakadba a várost, küldj jelentkezéseket különböző cégekhez, ahol bármilyen munkát is fel tudsz vállalni. Lehet, hogy a legelső nem olyan lesz, amire valóban vágysz, de ki kell mozdulnod otthonról.

Ha ezen túlvagy, akkor már kevesebb időd marad azon "agyalni", hogy vajon mi fog történni a párod és közted, másrészt emberek között leszel, ahol új ismeretségek, barátnők, barátok várnak rád. Ha otthon ülsz, és nem csinálsz mást, mint 20 percenként elszívol egy cigit, akkor sehova sem fogsz előre haladni.

2011. nov. 19. 19:11
 7/13 A kérdező kommentje:
19:03 igazad van. :) 1ébként járok nyelvtanfolyamra. és igen még tanulok.
2011. nov. 19. 19:13
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek. Jó ezeket olvasni mert magamat hibáztatom és így nagyon nehéz. Lelki furdalás stb. De ez sokat segít. :)
2011. nov. 19. 19:17
 9/13 A kérdező kommentje:
19:11 az üresség. Ezt nem tudtam definiálni. Köszi. :)
2011. nov. 19. 19:19
 10/13 anonim ***** válasza:

19,11

Nagyon szivesen! :))

Egyébként, amit az első válaszoló írt "idős ember közeledben" = nem feltétlenül kell, hogy családtag legyen, különösen, ha társasházban, panelban éltek. Mindig van olyan, aki valami miatt elesettebb, mint amilyenek "éppen" mi vagyunk, és akinek nagyon jól jön egy kis segítség.

Pl. megkérdezem a szomszédasszonyt, ha megyek a boltba, hozzak-e neki valamit. Olyan is volt, hogy az üzletben bottal járó idős hölgynek nem volt "harmadik keze", amivel a botot fogja, annak segítettem felvinni a saját házukba (emeletre) a két szatyrot, letettem a lakása ajtajába. Nem tudtam ki, ő sem azt, hogy én ki vagyok. Legközelebb a boltos a kezembe nyomott egy kis szelet csokit, hogy a néni küldi köszönetképp. (Jól esett) Valami hasonló dolgok kezdetnek, amik kizökkentenek a hétköznapok szürkeségéből.

Menj nagy áruházakba, piacokra sétálni, bámészkodni = emberek között leszel, másrészt ismerősökkel találkozol = a lehetőséget adod meg magadnak, hogy új infók = munkalehetőség, bármi eljusson hozzád.

A lényeg: ne ülj otthon tétlenül, egymagadban, mert az élet az ajtódon kívül megy tovább!!!

2011. nov. 19. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!