Mit tegyek, ha egyedül vagyok és senki sem törődik velem?
Figyelt kérdés
A legjobb barátom elfordult tőlem, mert olyan emberekkel hozta össze a sors, akik sokkal jobban "élvezik az életet" mint én. Folytonos partyk, részegedés, csavargás. Lassan egyre kevesebbet keresett, majd már nem jött akkor sem, ha hívtam. Egy közeli gyerekkori barátom külföldre ment dolgozni, így már ő sincs nekem. A legjobb bnőm munkát kapott, így hétköznap nem ér rá, 7végén pedig a párjával van, mivel távkapcsban élnek így nem tudunk talizni. Volt egy párom, akivel szétmentünk és mivel én szakítottam (megütött)az összes közös barátunk elfordult tőlem, mert ahogy fogalmaztak "őt már régebb óta ismerik". A sulis bnőimmel nem tudunk talizni sokat, mivel más városban lakunk és már nagyon kevés óránk van az egyetemen, alig látom őket. Volt még 2 közeli bnőm, ők is elkezdtek dolgozni (egy helyen) és szépen lassan lemorzsolódtam róluk. Már nem hívtak, ha kereste őket leráztak. Megjött a nagy szerelem az életembe, de mivel mi is távkapcsolatban vagyunk alig látjuk egymást. Szeretjük egymást, de mivel folyton magányos vagyok csak rá támaszkodom. Ő pedig az a típusú férfi, aki nem szereti ha egy lány rajta csüng így eljutottunk oda, hogy válságban a kapcsolat. Mit tegyek, hogy ne veszítsem el és ne ő legyen az egyetlen akivel kapcsolatom van (mmint emberi)? Nem akarom őt is elveszíteni.2011. nov. 19. 18:35
11/13 anonim válasza:
Szerintem végzetes elkeseredésre semmi okod, ez olyan dolog ami az emberek többségének életében egy vagy akár több alkalommal is megtörténik. Próbáld a dolgot pozitív oldaláról nézni. Gondold azt, hogy kis időre azért hagytak magadra az emberek, hogy több időd legyen magaddal törődni, átgondolni és megbékélni a múltaddal, terveket szövögetni a jövőddel kapcsolatban. Ne azon gondolkozz, hogy Te mit és hol rontottál el, ami volt, mind elmúlt, úgysem lehet visszacsinálni. Gondolkozz inkább azon, hogy a jövőben mit hogyan kellene másképpen csinálnod és milyen dolgokat kell megtenned kitűzött céljaid eléréséhez. Fel a fejjel! Egyébként én is ugyanebben a cipőben járok. Tavaly karácsonykor 7 éves kapcsolat után elhagyott a barátnőm, mert egy nálam sokkal tehetősebb, idősebb férfi 2 hónapos ismeretség után ajánlatot tett neki. Mivel közös barátaink voltak, s mivel a közös barátainkról kiderült, hogy inkább az Ő barátai mint az enyémek, én inkább úgy döntöttem, hogy nem akarom tovább zavarni köreiket. Kezdetben nagyon el voltam keseredve, hosszú hetekre bezárkóztam a lakásomba és csak a legszükségesebb dolgok miatt mentem el otthonról. Akkor is csak a lehető legrövidebb időre, leginkább csak a szomszéd ház aljába, a kisboltba. A cigire sajnos én is rászoktam, de szerencsére hamar rájöttem, hogy ez hülyeség és sikerült is teljesen leszoknom róla. Ez különösen jó is, mert nem hagyományos cigi volt, remélem értitek mire gondolok. Aztán amikor kicsit lenyugodtam, vettem egy biciklit és délutánonként nagyokat bicikliztem a városban. Ki a Margitszigetre, fel a Gellért hegyre és csak úgy mindenfelé, amerre vittek az utak. Néha vettem egy sört és egészen késő éjszakáig üldögéltem a Duna parton, néztem az elvonuló hajókat és uszályokat. Biciklizés közben néha találkoztam ismerősökkel, akik megállítottak és pár mondatot beszélgettem velük, de egyikőjükkel sem beszéltünk meg további találkozókat. Végül is egy csúnya baleset vetett véget ennek az időszakomnak: Kifelé bicikliztem a 3-as főúton Gödöllő felé, amikor elgázolt egy kamion. A biciklim váza teljesen eldeformálódott, de megmentette az életemet. Csodával határos módon enyhe agyrázkódáson kívül semmi semmi más bajom nem lett, amiből alig egy hét alatt teljesen felépültem. Ezek után egy jó időre (mondjuk jövő tavaszig :) elment a kedvem a biciklizéstől, a lakásomban sem akartam tovább egyedül maradni, kiadtam bérlőknek és hazaköltöztem a szüleimhez. Nemsokkal később véletlenül kezembe került egy könyv, és ha már véletlenül kezembe került, úgy döntöttem, hogy elolvasom. Sohasem voltam nagy könyvmoly, olvastam ugyan könyveket, de nem túlságosan nagy rendszerességgel. Ez a könyv Murakami Haruki Kafka a tengerparton című könyve volt, amit miután végigolvastam, teljesen megváltoztatta azt, amit azelőtt általában a könyvekről és a könyvolvasásról gondoltam. Nagyon sokat segített nekem, elterelte a gondolataimat a magányról és színt varázsolt szürke hétköznapjaimba. Azóta teljesen rászoktam az olvasásra, most éppen Dosztojevszkijt olvasok és nagyon élvezem. Az biciklizés, olvasás mellett természetesen dolgoztam is és szabadidőmben is igyekeztem mindig olyan elfoglaltságot találni magamnak, ami könnyen leköti érdeklődésemet, könnyen sikerélményhez juthatok általa. Ezt neked is mindenképpen javaslom. Azt írtad, hogy tudsz kötni, hát kötögess szép pulcsikat, kesztyűket, sálakat vagy amiket kötögetni szokás. Ha nem tudod mihez kezdj azokkal, amiket kötöttél, próbálj meg üzletelni velük. Próbáld meg pl. eladni őket Vaterán vagy hasonló helyen, ez által sok érdekes emberrel megismerkedhetsz és némi pluszpénzhez is juthatsz. Én most már ott tartok, hogy nagyjából túl vagyok a legnehezebb időszakon és ismét elkezdtem az emberek társaságát keresni. Habár még most, egy év után sem nagyon járok sehová, szerintem ezt a karácsonyt és szilvesztert is nagyjából egyedül vagy legfeljebb a családommal fogom tölteni, de szerencsére van már egy komoly lány aki tetszik és talán hosszabb idő alatt közelebb fogok tudni kerülni hozzá. Úgy látom, hogy kicsit ugyan bizonytalan még, de nem elutasító. Ha nem sikerül, hát akkor majd előbb utóbb akad más, ebből már nem csinálok nagy ügyet. Sajnos velem az a legfőbb baj, hogy csak komoly kapcsolatban tudok gondolkodni, mert a felszínes, dolgoktól valamiért kényszeresen távol kell tartanom magamat. Ez persze azért nem mindig és nem mindenre igaz, de a legtöbb dologra igen. Én azt javasolom neked, hogy semmiképpen se keseredj el és ne fordulj magadba. Ha gondolkozol, az jó (egyre kevesebben képesek erre manapság), de gondolataidat a negatív dolgokról próbáld inkább a pozitív dolgok felé terelni. Ne a múlttal foglalkozz, hanem a jövővel. Bízzál és reménykedj, hogy a dolgok egyszer jobbra fordulnak és elhiheted, ha ezt teszed, ez egyszer be is fog következni. Törődj magaddal, szeresd és ne bántsd magadat, hiszen ezt Te is, mint ahogyan minden ember megérdemled. Foglalkozz olyan dolgokkal, amelyek számodra kedvesek (én vettem egy kutyát, amit mindig is nagyon szerettem volna :), amelyek lekötik érdeklődésedet. Olvass, sportolj, vagy csak menj és sétálj egyet. Nézegesd az embereket és a kirakatokat, vegyél egy forralt bort vagy forrócsokit és vegyülj el a karácsonyi vásárok forgatagában. És legfőképpen szeresd magadat és a többi embert, hiszen Ők is csak emberek, ahogyan Te is és senki sem hibátlan. Ne aggódj, hamarosan biztosan Te is új barátokat fogsz találni, sőt, lehet, hogy éppen most találtál egyet... Boldog Karácsonyt!
12/13 anonim válasza:
mi történt azóta?
amúgy én is hasonló helyzetben vagyok,de eldöntöttem,járok valami sportra,ott simán ismerkedhetek emberekkel
te is tedd ezt,menj valami foglalkozásra vagy csak így emberek közé :)
és utólag is Boldog Karácsonyt :))
13l
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Ne haragudjatok, nem voltam már régen fent. :) Azóta még rosszabb lett minden. :/ A "nagy szerelmem" is elhagyott, ráadásul ahogy hallom a pletykákból már mással szórakozik. Engem pedig megalázz a közös "barátaink" előtt akik úgy látszik megint nem az én, hanem az ő barátai lettek. Gondoltam eljárok zumbára, de nagyon drága nekem. Így a nyelv vizsgára koncentrálok, annak legalább értelme van. Boldog Karácsonyt nektek is, és BUÉK :)
2011. dec. 27. 17:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!