Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Netto 560 ezres fizetést...

Netto 560 ezres fizetést miért nem tartok már "soknak" és miért nem okoz boldogságot?

Figyelt kérdés

70 ezerrel kezdtem dolgozni, majd átmentem egy másik helyre, ahol 110 körül kaptam, utána 320, most pedig 560.

De valahogy már nem is tűnik akkora nagy összegnek, csak pár hónapig okozott örömöt. Pedig amikor még 70-ért güriztem olyan elérhetetlennek tűnt, azt hittem ha ennyit keresnék akkor életem végéig euforiában lennék. Miért van ez?

2011. okt. 4. 13:59
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
66%
A pénz nem boldogít, ez igaz, de amit rajta tudsz venni, az már igen. Én nem értelek. Én is sokat keresek, jól élek, de mindig van mire költeni, így boldog vagyok. Bár nekem az egyetlen nagy életcélom az, hogy minél több pénzem legyen.
2011. okt. 4. 14:10
 12/37 anonim ***** válasza:
57%

Elcserélem veled a GYED-re, jó ?

Nekem fele ennyi volt a nettó fizum, de sajnos egy ponton túl már nem növekszik arányosan, amit a baba után kapnak az anyukák, hát én sem örülők, mit mondjak :D.

A pénz tényleg nem boldogít. Valószínűleg kezdesz kiégni, lehet, hogy már nincs miért küzdened? Végül is ebből az összegből az igazán exkluzív dolgokat leszámítva meg tudsz venni mindent azonnal, ami eszedbe jut, nem? A helyedben keresnék vmi hobbit vagy családot alapítanék, az elég sokban van. ;P

2011. okt. 4. 14:13
 13/37 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem ez mindennel így van, legyen egy ruha vagy kocsi vagy fizetés. Akik meg leszóltak azok csak csorgatják a nyálukat és irigyek.

Ti is így vagytok nem? Egy pulóver egy idő után már nem okoz euforikus érzést. Na ez így van a pénzzel.

Minden évben van év végi plusz fizetés.

Első évben 276 ezer

Második év 323 ezer.

Ha tudom is hogy ez k.urva jó, akkor is idén többet akarok.Ez van.

2011. okt. 4. 14:14
 14/37 anonim ***** válasza:
90%

Ha nem boldogít a pénz, akkor miért panaszkodik örökké mindenki a hiánya miatt, és miért irigylik azt, akinek sok van belőle?

Kérdező: mert változnak a viszonyítási arányok. A te fizetésed az én cégem havi bevételéhez képest csepp a tengerben.

2011. okt. 4. 14:16
 15/37 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ez természetes dolog, ilyen az emberi természet. Csak az a fontos, hogy ne felejtsd el, milyen volt amikor még te is csóró voltál!
2011. okt. 4. 14:18
 16/37 anonim ***** válasza:
22%
A sok pénz el is szigetelhet akár a régi barátoktól. Mert ugye ha te elmennél egy jót kajálni egy drága étterembe, vagy elmennél nyaralni 2 hétre Kanárira, vagy síelni, de a haverok még mindig ugyanazok a nem átlag felett keresők, és nem engedhetik meg maguknak akkor élheted a magányos milliomosok felhőtlen, de sokszor keserű életét.
2011. okt. 4. 14:19
 17/37 anonim ***** válasza:
62%

Kedves Gazdagok!

Mivel foglalkoztok? Én is okos vagyok, diplomás, angol perfekt, akkor miért nem kereshetek annyit, mint ti? Hol van az az álom munkahely?

2011. okt. 4. 14:19
 18/37 anonim ***** válasza:

Utolsó ez engem is érdekelne.

Úgy tudom irigyelni azt, akinek ilyen problémái vannak. Nekem az egyetem mellett keresett minimális fizetésemet is félig oda kell adnom anyának, mert mi aztán csórók vagyunk.

Ha egyszer gazdag leszek, végre megvalósíthatom minden álmomat, hogy fotózni tanulhassak, többféle sportot űzhessek egyszerre, snowboardozhassak, olyan ruhát vegyek ami tetszik, nem ami kapható a turkálóban a méretemben, és huhúúú!

Komolyan nem értem a gazdagokat. KÖLTSD EL A PÉNZED és örülj annak, amit kapsz érte. :D Te már annyi mindent megtehetnél, amiért nekem még hosszú évekig kell keményen gürizni.

20L

2011. okt. 4. 14:43
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Az ember mindíg többet vállal mint amit elbír, ez hajtja előre. Ma biztos sokkal többet engedsz meg magadnak, mint amikor 70 ezret kerestél. Gondolom az összeg növekedésével az életszinvonaladat is növelted. Új lakás, új autó stb. Így nem csak a fizetésed, hanem a kötelezettségeid is nőttek, és talán úgy érzed nem élsz annyival jobban mint gondoltad. Hozzáteszem 560 ezer Ft is el tud kopni havi szinten ha van család. Nem tudom, hogy a többi hozzászólónak miért volt egyértelmű, hogy nincs családod. Akárhogyis van, szerintem nincs baj veled, nem olyan horribilis összeg ez, mint amennyire elsőre látszik. Viszont ettől tutira nem leszel boldog, azt ne ezáltal keresd.
2011. okt. 4. 14:46
 20/37 depp81 válasza:

Kedves 14:19!

Ha tényleg olyan okos lennél, rájöttél volna, hogy nem Magyarországon kell olyan munkahelyet keresni, ahol félmilliós fizetés van havonta... Biztos van ilyen is, de nagyon ritka.

2011. okt. 4. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!