Miért nem találom a megfelelő szavakat?
Nemrég elkezdtem csupán saját szórakoztatásomra kisebb történeteket írogatni, és arra jöttem rá, hogy gyakran egyszerűen nem jut eszembe egy-egy szó. Tudom, mit takar az a bizonyos szó, tudom, milyen betűvel kezdődik, sőt, néha az egész szó ott van a fejemben, de mikor leírnám, egyszerűen kicsúszik, elfelejtem, és képtelen vagyok újra felidézni.
Ezen lehet valahogy segíteni? Kiskorom óta napi szinten olvasok, nem is keveset, tehát szerintem a szókincsem rendben van, nem azzal van a gond. Egyszerűen csak pont mikor leírnám, kiesik a szó a fejemből.
Remélem nem lett túl zavaros a leírás, és kb értitek, mire gondolok. Előre is köszi a válaszokat!
Velem is van ilyen, az a mázli, hogy gondolom otthon szoktál írni, így csak felcsapsz egy szótárt. Ha véletlenül nem egy ismerőstől megkérdezed.
Amúgy gondolkozz a szinonímákon, hátha úgy beugrik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!