Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Léteznek olyan közösségek/hely...

Léteznek olyan közösségek/helyek, ahol értelmesebb embereket találok az átlagnál?

Figyelt kérdés

Az átlaghoz képest túlságosan is szabadgondolkodó vagyok, ezért nehéz kialakítanom kapcsolatot nálam egyszerűbb emberekkel. Ezen felül még távolságtartó és kissé zárkózott is vagyok, ami tovább rontja a helyzetet.

Ha valaki hasonló helyzetben van/volt, szívesen venném a tanácsokat.

A támadásokra nem fogok reagálni, ne fáradjatok vele.

2011. szept. 15. 08:31
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

"Tévedsz. A kutya se lenne rá kíváncsi ilyen helyeken. Fogadok, hogy, ha elmenne egy ilyen Mensa tesztre ki is hullana a rostán. Viszont őt ugye nem érdkli az IQ, tehát...marad egy magányos szabagondolkodó aki senkivel sem tud szabagondolkodni ígyhát felteszi ezt a kérdést gyakorin :)"

Én nem mondtam biztosra, hogy olyan emberekkel fog tudni társalogni:) Csak azt hogy legfeljebb olyanokkal.

És ezzel nem állítottam azt sem, hogy a mensa beképzelt emberekből áll. Nem ismerem őket, mert én egyszerű ember vagyok, csak 116 lett az IQ-m a mensa teszten. Nem szégyellem, bevallom, ez van:D

Viszont vannak barátaim akikkel tudok beszélgetni, pedig nem mindnek van átlag feletti IQ-ja szerintem. Ha két embernek azonos az érdeklődési köre és tájékozottak a témában, illetve az egyiknek minimum átlagos az intelligenciája akkor nehogy már ne tudjon elbeszélgetni vele egy magasabb intelligenciájú ember. Vagy ha mégsem sikerül az valószínűleg nem az "egyszerűbb" félen múlt. Olyat meg még életemben nem éltem, hogy valaki azért ne tudjon kapcsolatot kialakítani egyszerűbb emberekkel, mert túlságosan szabadgondolkodó. Nem ez okozza a problémát. Hiszen hasonlóan szabadgondolkodó kevésbé egyszerű (hogy a kérdezőt szavaival éljek) emberekkel sem sikerült kapcsolatot kialakítania. Ahogy a mellékelt ábra is ezt mutatja. Ha valaki nem tud úszni az nehogy már a víz hibája legyen. Vagy mégis?

2011. szept. 16. 14:19
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

ja "Nem a víz hülye, ha a kacsa nem tud úszni" :D

Én sem ismerem egyébként a Mensa-tagokat, biztos erős logikával vannak felvértezve, de IQ is csak egy érték. Többiben egyetértünk

2011. szept. 16. 14:25
 33/40 A kérdező kommentje:

11:17

ekkora? mint neked? észre szoktad venni magad, miközben hülyeséget beszélsz? helyesírási hibákkal, meg logikai zsákutcákkal akarod bizonyítani hogy kompetens vagy a felettem való ítélkezésben? :)

mulatságos a fajtád, mert minden erőlködése ellenére pont saját maga butaságát bizonyítja.

nem olvastam végig, mondom hogy fárasztó az okoskodás

13:16

másik intelligens versenyző

13:53

emeljétek a színvonalat

megint úgy érzem magam, mintha egy csapat kecskétől kérdeztem volna egy másodfokú egyenlet megoldását

és hogy miért teszem fel mégis ezt a kérdést?

talán ennek megértéséhez megint logika kellene, ami valami olyat bizonyítana, amit nem szeretnétek elhinni. nekem viszont teljesen mindegy mit hisztek

2011. szept. 16. 14:31
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Jó, nem izgatnak a hülyeségeid. Hány éves vagy egyáltalán? Menj el egyetemre. Vagy ott is hülyék vannak, ugye? Sajnállak téged, mert lesüt az egész irományodból, hogy csupán egy szánalmas internetkocka vagy aki még arra sem képes, hogy barátokat találjon magának a való világban.
2011. szept. 16. 14:37
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként -habár csak ismételni tudom magam- A keresők használatához is csupán logika kell. Elmehetnél könyvtárba is, de legalábbis egyetemre mindenképpen. Vagy keresd fel esetleg Szász Marci barátodat, ő lehet, hogy becsavarná neked a lompost :)
2011. szept. 16. 14:44
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Tudok helyesen írni. Ezt a képesítésem is bizonyítja, és a helyesírás ellenőrző is. Ezek szerint te nem annyira tudsz.:D De nem is érdekel, hogy mit mond a fajtád. Röviden fogalmazok és kevésbé intelligensen mint eddig (mivel már tisztán látom, hogy körülbelül mennyi eszed van): S.GGFEJ VAGY. (Gyengébbek kedvéért a pont helyén a hiányzó betű: E )Szabadgondolkodónak is lehetne mondani, de mi, átlagos, egyszerű debilek csak így hívjuk fajunk hozzád hasonló, magukat felsőbbrendűnek és páratlanul intelligensnek tartó egyedeit. Jelenthetsz érte nyugodtan. Attól még az leszel. Kérdezz meg bárkit, hogy így van-e. Jaj, hogy nincsenek barátaid? Bocsánat, majdnem elfelejtettem. További jó nyűglődést.
2011. szept. 16. 15:04
 37/40 anonim ***** válasza:

Ha Dr House-t akarsz játszani, nem ártana felmutatnod valamit. Oké, hogy s3ggfej, de lobotómiát hajt rajtad végre két emelet között egy pingpongütővel, és nem csak hogy túléled, de jobban is leszel. Ő ugyan egy fiktív karakter, de pl. az őt alakító Hugh Laurie zseniális színész, intelligens arc, sokoldalú ember. Ha leteszel valamit az asztalra, akkor kapcsolatba kerülhetsz olyanokkal, akik szintén. 13.16 vagyok.

Ezért kérdeztem, hogy mihez kezdesz az értelmeddel (nem kell, hogy magas legyen az IQ-d, mert szerintem nem azon múlik).

Kérlek írd le, hogy miből következtettél arra, hogy az én értelmi képességem a tiédhez képest nem számottevő? Esetleg abból, hogy rámutattam: nem elég ülnöd a sápadt fenekeden, ha kapcsolatokat akarsz?

Nem tűnik fel? Válaszoltam a kérdésedre: ott találod a hasonszőrű embereket, ahol inteligenciát igéylő, alkotó tevékenység folyik.

Nincs egy ilyen elit klub, ahova lementek minden péntek este, bőrfoteleken szivaroztok és egymás gondolatmeneteire ejakuláltok. Vagy ha van, engem nem vonzana.

2011. szept. 16. 19:17
 38/40 A kérdező kommentje:

úgy látom érdemleges válasz már nem fog érkezni.

további jó gyűlölködést

2011. szept. 16. 20:39
 39/40 Bágyi Éva válasza:
Sajnos nem fogsz találni sohasem.Egy két embert találsz akivel értelmesen elbeszélgethetsz a te igényeidnek megfelelően.De nagyobb közösséget ,hogy neked mindenki megfelelne nem fogsz találni.
2011. okt. 3. 19:37
 40/40 anonim ***** válasza:

"Léteznek olyan közösségek/helyek, ahol értelmesebb embereket találok az átlagnál?"

Egyetem, matematikus szak.

"nehéz kialakítanom kapcsolatot nálam egyszerűbb emberekkel ... távolságtartó és kissé zárkózott is vagyok"

Aki távolságtartó és zárkózott, az nehezen barátkozik. Ha ez zavar, akkor fejleszd a társas képességeidet.

2012. febr. 7. 01:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!