Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Léteznek olyan közösségek/hely...

Léteznek olyan közösségek/helyek, ahol értelmesebb embereket találok az átlagnál?

Figyelt kérdés

Az átlaghoz képest túlságosan is szabadgondolkodó vagyok, ezért nehéz kialakítanom kapcsolatot nálam egyszerűbb emberekkel. Ezen felül még távolságtartó és kissé zárkózott is vagyok, ami tovább rontja a helyzetet.

Ha valaki hasonló helyzetben van/volt, szívesen venném a tanácsokat.

A támadásokra nem fogok reagálni, ne fáradjatok vele.

2011. szept. 15. 08:31
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
70%
Mondom...ismerek nem is egy ilyen netes kockát, beszélgetek velük nap mint nap... Sőt, ismerek ugyanilyen embert 40+ évesen akinek se gyereke se családja se semmilye. Egyedül van, megkeseredett... A nagy "egyedülálló világszemélete" úgylátszik csődöt mondott.
2011. szept. 15. 22:53
 22/40 anonim ***** válasza:
70%
Segítsünk a kérdezőnek találni egy csajt hogy kicsit jól érezhesse már magát egyszer az életben!
2011. szept. 15. 22:56
 23/40 anonim ***** válasza:
70%
Én nem segítek :D Azok után, hogy leoltott szrintem csak szrjuk le, ahogyan mások is teszik.
2011. szept. 15. 22:56
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Két kérdés merült fel bennem.

1. Az intelligenciád, 'önmagában', mire jó? Mire használod?

2. Miért szeretnél kapcsolatot kialakítani értelmes, különleges emberekkel? Mire használnád?

2011. szept. 15. 23:59
 25/40 A kérdező kommentje:

1. szerintem ez értelmetlen kérdés

2. hogy jól érezzem magam velük

2011. szept. 16. 06:24
 26/40 anonim ***** válasza:
70%
A helyzet az, hogy az intelligencia nem egy pontosan mérhető valami. Az EQ és az AQ érzelmi és műveltségi intelligencia, tehát azért lehet némi közük egymáshoz, ha nem is állnak közvetlen összefüggésbe. Én nem hiszem hogy az érzelmi intelligencia kérdése lenne a nagyképűség, ugyanis akik igazán intelligensek tisztában kellene legyenek vele, hogy ők sem tökéletesek, csak könnyebben megoldanak bizonyos logikai feladatokat. Ám ha mégis, mivel mind a három érték fejleszthető, annak több oka lenne különbnek érezni magát a többi embernél akinek mind a három érték elég magas, magasabb az átlagnál. De szerintem az ilyen embereknek nincs ekkora arcuk. Aztán lehet hogy a tévedek. A kérdező is legfeljebb csak magas IQ-val rendelkező beképzelt emberekkel tud majd érdemben társalogni, mert aki nem beképzelt, az nem szereti az ilyen tulajdonsággal rendelkezők társaságát. A kérdező leszállhatna a magas lóról, mert nem hiszem hogy soha egyetlen értelmes emberrel nem találkozott. Csak nem kéne lenézni mindenkit és akkor lehet hogy tudna kapcsolatokat teremteni másokkal, és nem utálná mindenki akivel eddig szóba elegyedett. Itt is úgy beszél mint valami istenség. Bennem csak egy kérdés merült fel. Ha nem olvasta el a kötekedők válaszát, akkor honnan veszi, hogy csak kötekednek? Mert nem tetszik neki az első két szó, már messze menő következtetéseket levon a szöveg további tartalmát illetően, holott lehet hogy valaki csak jó szándékból akarta felhívni a figyelmét a komoly hibáira, ami miatt a büdös életben nem fog tudni normális emberi kapcsolatokat kialakítani. Amúgy meg mindenki egyszerűbb ember nála. Más szemében a szálkát sajátjában a gerendát sem veszi észre. Javasoltam neki a mensa klubot, de nyilván azt sem olvasta, mert kötekedőnek vélt.:D Mondjuk nem az én bajom, hogy egyedül fog ülni azon a magas lovon élete végéig. Nem csak a neked tetsző válaszokra kell ám odafigyelni, kedves kérdező, mert nem biztos hogy azokban leled meg a boldogulásodhoz szükséges útmutatást. Hogy ilyen költőien fogalmazzak:D
2011. szept. 16. 11:17
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

1. Kurvära nem értelmetlen. Ha egész nap a farkad vered, és a netet bámulod, az intelligenciád épp annyit ér, mint amit a zsepibe kicsapsz, haver. Tehát még egyszer: mire használod?

2. Szerinted ők jól éreznék magukat veled? Amennyiben az egyetlen témád az, hogy mindannyian mennyire egyedülálló übermenschek vagytok, persze addig, amíg valamelyikük ki nem érdemli a haragod - mondjuk megtámad - amikor is azonnal visszasüppednek az értelmi képességei az átlagba - akkor valszeg az IQ-sznob, egokult díszpatkányok sereglete felel meg neked.

Ha viszont van egyéb témád, esetleg valami olyan terület, ahol kiváló vagy - felteszem van, mert jóindulatú vagyok - akkor értelemszerűen érdemes arra kapargatni, legyen az sakk, informatika, természettudományok, bölcsészet, whatever. Azt ne mondd már, hogy ezt magadtól nem bírtad kikockázni, Mr. Agy :D

2011. szept. 16. 13:16
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
77%-os: Ez a csók eddig semmit sem írt csak, hogy ő egy "szabadgondolkodó" bele sem merek gondolni, hogy ez mit jelent nála :D
2011. szept. 16. 13:51
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
csóka*
2011. szept. 16. 13:51
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

". A kérdező is legfeljebb csak magas IQ-val rendelkező beképzelt emberekkel tud majd érdemben társalogni"

Tévedsz. A kutya se lenne rá kíváncsi ilyen helyeken. Fogadok, hogy, ha elmenne egy ilyen Mensa tesztre ki is hullana a rostán. Viszont őt ugye nem érdkli az IQ, tehát...marad egy magányos szabagondolkodó aki senkivel sem tud szabagondolkodni ígyhát felteszi ezt a kérdést gyakorin :)

2011. szept. 16. 13:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!