Léteznek még önellátó a természetben élő csoportok, közösségek amik kívül esnek a mi marhára fejlett társadalmunkból?
Amerikába az
amish-ok ha jól tudom
Magyarországon ilyent nem találsz, ezt garantálom!
De Amerikában igen - Amisok
1. válaszoló: ne röhögj annyira
4. válaszoló: én nem garantálnám...
Van ilyen Magyarországon. Úgy hívják: ökofalu
jellemzők: önellátás, harmónia a természettel, elkülönülés a társadalomtól, közösségi jelleg
Idézek (forrás lennt):
„A gazdasági válság, illetve az ennek nyomán támadt médiafelhajtás különös aktualitást ad az alternatív életformáknak, így az ökofalvaknak is. Pedig Magyarországon nem új keletű ez a mozgalom. Évtizedek óta, országszerte szerveződnek azok a közösségek, melyek a környezettudatos életformát, a természettel harmóniában élhető mindennapokat hirdetik....
Folytathatnánk, miben különböznek ezek a települések, a lényeg viszont a hasonlóság: mindenhol a környezettudatos életforma kialakítása a cél, megújuló energiaforrások hasznosításával, az építkezésben és a mindennapi életben is természetes anyagokat használva. Kimondva vagy kimondatlanul a cél a növekvő gazdasági mutatókra épülő társadalomból való elvonulás, függetlenedés a mindennapi stressztől és anyagias gondolkodástól, a fogyasztói társadalomtól.”
Én sajnos személyes tapasztalatról nem tudok beszámolni, mivel nem vagyok tagja...
Ha tényleg érdekel ez a dolog, nézz körül a neten (én a tv-ben hallottam róluk - fókusz/aktív, aminek a műsorai fenn vannak az interneten is), biztosan fogsz találni róluk még információkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!