Hogyan lehet a természetben iható vizet találni?
hát ez jó kérdés, én sem tudom...
én úgy szoktam gondolni, hogy ami láthatóan a sziklából folyik ki, forrás, abból szoktam inni, persze attól függetlenül ez is lehet szennyezett.
egyszer ittam egy ilyenből, és rendkívül vasas volt, rám nem jött ugyan, de a többiekre rájött a fosás.
a patakokból meg szintén nem túl biztonságos szerintem, ki tudja miket dobálnak, öntenek bele az emberek, meg lehetnek benne döglött állatok is stb stb.
jah, forralás után elvileg eltűnnek belőle a baktériumok.
de ezt amúgy miért kérdezed? mész túrázni? vagy épp ott vagy?
Én Olaszországban, és a bihari-hegységben (Románia) is ittam a patakból, semmi bajom nem lett. Én úgy gondolom, relatív, hogy mi iható, bár a nagyon városi környezethez szokott embernek a forrásvíz is megárthat.
Egyébként hagyatkozz a szaglásodra, az elárulja, iható-e a víz. (majdnem mindig)
Ebben a könyvben meg van pár tipp, hogyan lehet vizet szerezni, ha már amit vittél magaddal, elfogyott:
pilis hegység patakjaból (forrásnál) néha iszom
sokkal finomabb és egészségesebb mint az a klórozott f0s ami a csapból folyik ;o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!