Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nincsennek barátaim?...

Miért nincsennek barátaim? Miért vagyok magányos, akármit teszek? Kezdem megunni az életem.

Figyelt kérdés
Eddig bizakodó voltam. Ez a 6. sulim, most kerültem egyetemre, és sehol sem találtam magamnak barátokat. Haverokat igen, de az borzasztó felszínes volt, eddig sose találtam hasonló érdeklődésű embereket mint én. Nem vagyok valami ismerkedős (igazából részben ezeknek köszönhetően), de erőt szoktam venni magamon, és próbálom magam jókedvre deríteni, de most itt az egyetemen már ez egyáltalán nem megy. Mindenkit ugyanolyannak látok, senkivel sem tudok komolyabb dolgokról elbeszélgetni. Nem vagyok csúnya sem, buta sem. Tehát nem értem. Most nagy lelkesedéssel jöttem ide, hogy itt sok szép és okos emberrel fogok megismerkedni, de annyira elszomorodtam a mai nap, ahogy bent ültem az előadóban, és néztem a viselkedésüket. Sokáig emiatt lúzernek gondoltam magam, de mára már rájöttem, hogy közel sem vagyok az, meg a magabiztosságom is rendben van (bár már vannak olyan napjaim, amikor tényleg egy rakás szerencsétlenségnek gondolom magam, és kedvem sincs kilépni az ajtón). Egyre többször jutnak eszembe szomorú, vagy esetleg agresszív gondolatok, mert ez tehetetlen düh. De ezeket gyorsan rendezem, próbálok mindig jókedvű lenne. De a magányban ez nagyon nehéz, és úgy érzem önámító is picit (bár még mindig jobb ha szomorkodnék). De ez így olyan mint egy álomvilág. Szerintetek mi a baj? Különleges vagyok a környezetemben már úgy érzem. Pedig ezt a dolgot sose akartam érezni. Különlegesség = magányosság. A legtöbb esetben.
2011. szept. 7. 14:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igen..lehet igazad van, vagyis szinte biztos. És ez ellen mit tehetnék? Hogyan "oldhatnám fel" ezt az elutasítást? Mert ez akkor valószínűleg több év "eredménye".
2011. szept. 7. 15:14
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a hozzáállásodon kellene kicsit változtatni.

Először is barátkozásnál mindegy, hogy ki mennyire szép. Ez az alap szerintem... (Természetesen nem az ápoltságról beszéltek, ha te arra gondoltál, akkor visszaszívom.)

Másodszor ne a tökéletes barátot akard keresni, hanem csak barátot. Nem érdekes, ha technot hallgat, és te utálod azt, ha ettől függetlenül pl. remekül elbeszélgettek a kedvenc könyveitekről. Nem számít, hogy ha ő kizárólag tengerpartra akar utazni, neked meg víziszonyod van, ha el tudtok együtt menni egy színházba, vagy konditerembe, vagy mit tudom én.

Harmadszor pedig ne depizz, hanem mosolyogj sokat, és ne úgy kezdeményezz, mintha a fogadat húznák közben, hanem lazán. Most kezdted a sulit, előtted van 4-5 év (?), tele lehetőségekkel, tiszta lappal indulsz, "felépítheted" magad, úgyhogy hajrá, és hozd ki belőle a legjobbat!! ;)

2011. szept. 7. 15:18
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2011. szept. 7. 15:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Szívesen, remélem segítettem. :)

Átérzem a helyzeted, mert én is könnyebben beszélek ám, mint ahogy ismerkedem. :P

Szóval drukkolok! :)

2011. szept. 7. 15:22
 15/16 A kérdező kommentje:
Hát ja, elméletben mindig könnyebb :D
2011. szept. 7. 15:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát igen, mint mindennel. :P

De azért ne add fel. :D

2011. szept. 7. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!