Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van az, hogy manapság...

Miért van az, hogy manapság mindennek az ellenkezőjét nyugodt szívvel meg tudják indokolni? Erkölcsi kérdésekben is, amiben egyetlen igazság lehet csak?

Figyelt kérdés
2011. aug. 5. 18:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
én annyit mondtam, hogy minden nem maradhat örökké ugyanúgy, és valami jóirányba változik valami nem, viszont egy dolog mindenképp megmarad, a változás
2011. aug. 5. 18:54
 12/17 anonim ***** válasza:

na viszont most mennem kell :) jó volt beszélgetni

bye

2011. aug. 5. 18:55
 13/17 anonim ***** válasza:

Hogyha valaminek be lehet bizonyítani az ellenkezőjét, az már nem igazság, legalábbis nem tejesen. Ilyen formán egyenrangú felek képtelenek megtalálni azt az egyetlen igazságot (főként erkölcsi kérdésekben) amiről te beszélsz, mert erre vagy arra nincsen szilárd bizonyíték. Például a fizikában, matematikában egy adott tételt be lehet bizonyítani, és ha használatba vesszük a gyakorlatban is az adott tételt, akkor látjuk, hogy működik-e vagy sem. Így az ilyet könnyebben elfogadják az emberek. Persze van amikor megtévesztő, félrevezető lehet az effajta dolog is, és biztos hogy soknak be lehetne bizonyítani az ellenkezőjét, hogy mi miért és hogyan játszódik le, de ha attól még ugyanúgy működik akkor az senkit nem érdekel, ha ki is derül, hamar túladnak rajt.

Az erkölcsi kérdések, talán egyértelmű,hogy nem ilyenek.

Amúgy minden relatív. Az elején írt példád ennek nem mond ellent, hanem csak bizonyítja.

2011. aug. 5. 20:03
 14/17 anonim ***** válasza:
*teljesen
2011. aug. 5. 20:04
 15/17 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy manapság? A szofisták már ezer éve is megtették ugyanezt.
2011. aug. 5. 21:57
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem mindenki tudja mi az az erkölcs. Én sem. Felőlem egy 5 évessel is lefeküdhet aki akar, bár lehet megindokolni nem tudnám úgy hogy neked is megfeleljen. A lényeg, hogy nem látok benne kivetnivalót, azon kívül hogy én mondjuk nem csinálnám, mert büntetendő. Aki ilyet csinál az vagy beteg, vagy ha nem akkor szimplán idióta, mert ha nem beteg akkor nem értem, miért kar börtöne kerülni.
2011. aug. 5. 22:14
 17/17 anonim válasza:

Az erkölcs nem egy állandó, az erkölcs mindig az adott korban elfogadott normákat jelenti. Mivel a világ folyamatosan változik ezért az erkölcs is.

Az eredeti kérdésedre pedig az a válasz hogy mivel nem ismerjük az abszolút igazságot, ezért minden és mindennek az ellenkezője mellett is lehet érvelni.

2011. aug. 22. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!