Miért baj, hogy vannak céljaim 12 évesen?
Sziasztok.
Nekem komoly céljaim vannak az életben, amitkért meg kell küzdeni, és nem a legegyszerűbb elérni.De nekem ez az álmom!És mindent meg fogok tenni, hogy elérjem a céljaimat! A barátaim meg csak azt mondják, hogy ráérek, előttem az élet...
12/L
Ági
Köszi:)
Igen, persze. Csillagász szeretnék lenni, majd 1x. Tudom, hoyg rengeteget kell tanulni és Magyarországon nagyon nehéz lenne elhelyezkedni, mondjuk nme is itthon szeretnék.
nem szabadfeladni. jelentéktelen hogy a többi piáló cigiző erkölcstelen tini mit gondol. ők meg vannak vezetve.
ha csillagász akarsz lenni, akkor el kell döntened, hogy pontosan mivel akarsz foglalkozni. Az univerzum fizikájával(kozmológia), a téridő milyenségével, annak részecskéivel (kvantumfizika) vagy csak úgy a bolygók tanulmányozásával.
mindenképp kell fizikából, matekból, kémiából, esetleg infoból, földrajzból érettségi, ha lehet emelt szintű. ezek alap dolgok, hogy távcsőhöz ülhess. tudni kell a bolygók mozgásából kiszámítani a sűrűségét, nagyságát, távolságát, (ha gázóriásról beszélünk) a fúziókból keletkező fény erejét, stb.... szóval nagyon összetett.
és persze angol nyelvvizsga is kell. az alap szinte mindenhol.
gimnáziumba próbálj továbbtanulni.
amit erősen ajánlok: szerezz dipomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, csillagászati tanszék valamelyik szakján.
Köszi utolsó:)
Ige ezeknek a dolgoknak már utána néztem. Legjobban a kvantumfizika érdekel:) Azt is tudom, hogy ezekből a tárgyakból kell érettségi, fizika, kémia, földrajz, matek nagyon érdekel, az infót meg majd valahogy megcsinálom:D
Én rock sztár akarok lenni.
Íme a fekete lyukról, ha érdekel [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!