Ha az ember szinte állandóan egyedül van, és folyton msn-ezik, az nem vezet tudathasadáshoz?
Hát én nem hinném, én is sokat MSN-ezem, és egyedül is szoktam lenni, de nem hinném, hogy tudathasadásom lenne :-/
Persze attól még lehet, s ha tévedek javítsatok ki :)
-Szerintem nem... legalábbis én nem vettem magunkon ilyet észre...
-Én sem pedig szinte mindig egyedül vagyunk és msn-ezünk
:D
mind1 ez csak poén volt szerintem nem...
Szerintem sem...
De nem értem az elsõ néhány válaszolónak miért kellett lepontozni véleményét? Hisz ugyanazt írják mint mi. Na mindegy, tudja az aki lepontozta :)
Én akkor is azt mondom, szerintem tudathasadás nem, mert ahogy elõttem mondták az komolyabb betegség...
Én kilógok a sorból:
Hosszútávon és ha csak ez a fajta virtuális érintkezés tölti ki valakinek az életét, igenis felemészti az ember realitásérzékét.
A tudathasadást én is túlzásnak tartom, de nem egészséges, az biztos.
Személytelen érintkezési forma, és én azt tartom, hogy aki csak eme módját találja meg a külvilággal való érintkezésnek, bizony a 22 - es csapdájában találhatja magát.
Gondolok itt pl. a virtuális ( én csak úgy hívom: írkálós )ismerkedésekre.
A valóság gyakran kiábrándító lehet, ami persze nem jön át a képernyőn keresztül...
Előző: még valami.
Elcsökevényesíti, sőt: szabályosan deprimálja az ember élőben folytatott kommunikációs képességét.
Nem lehet gesztusok, szemkontaktus, arcmimikák nélkül kapcsolatot hosszútávon ápolni, még egy olyan emberrel sem, akitől mondjuk a napi időjárást beszéljük meg.
És ezt a különféle hangulatjelek sem pótolhatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!