Az öngyilkosság gyávaság?
07:43vagyok
szerintem meg az is ostobaság
ennyi erővel bármi butaság az életben amit mások másképp csinálnának mint te magad. persze ehhez fel kellene fogni hogy az emberek különböznek és másképp élik meg a dolgokat, de manapság nem csodálkozok ezen hogy senki sem képes erre.
23:41
Az emberek különböznek és épp ezért nem egyezik a véleményünk. És ha Te elfogadod ezt, hogy különbözőek vagyunk, akkor miért írod, hogy ostobaság? Fel kell nőni? :) Nem fogok vitába szállni senkivel. Egy fél évet tanultam szociológiát főiskolán tölteléktárgyként csupán, és ott tanultunk erről a témáról. Durkheim foglalkozott vele ha jól emlékszem. Nézzetek utánna! Érdekes.
15:44
ez meg az én értékrendem, véleményem. nincs igazság, csak domináns vélemény.
legalább is én többre tartok egy öngyilkost annál, mint aki butaságnak, gyávaságnak nevezi az öngyilkosságot.
ha már kivételt kell említeni, inkább 23:20
én el tudom fogadni a különbözőséget, viszont nem tűröm el bármilyen formáját - ezt a fajta hülyeséget, az általánosítást. amíg egy öngyilkos maga felett ítélkezik, a sok lehurrogó szerencsétlenek felett. e kettő közt pedig hatalmas különbség van.
de igaz, hogy az ostobaságot is fel lehet fogni szerencsétlenségnek. és a csend megtörését is gyermekségnek. de én nem vagyok "felnőtt" fajta, a hallgatás nem visz előbbre.
20:12
ha biztos vagy benne, te is olyan elvakult vagy, mint a többi.
elméleteket lehet gyártani, de gyakorlatilag vannak olyan helyzetek/döntések amikor lehet az a megoldás.
az egész téves ítélkezés alapja hogy élni kötelező, ami nem igaz.
néha pedig szakember sem tud segíteni
mi az hogy kár értük? meghalni kár? senki sem él örökké.
Gyáva gusztustalan dolog!Kibaxik a hátra hagyottakkal.
És nem kell hozzá bátorság,ugyanis beszűkült tudat mellett cselekszenek gépiesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!