Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez szellem lenne? Vagy szórako...

Ez szellem lenne? Vagy szórakoznak?

Figyelt kérdés

1. ESET---- Este zárom be az ablakot, engedem le a redőnyt, amikor a velem szenben lévő házban az egyik szobában egy pillanatra felvillan a lámpa! (nem éjjeli lámpa) Várok hátha van ott valaki. semmi.

2. ESET---- Este zárom be az ablakot, engedem le a redőnyt, amikor a velem szenben lévő házban a fent említett szobában, megjeleni egy sötét csukjás alak (sötét szobában). Erősen bámul, és én remegek, és egyszercsak áttetsző lesz és eltűnik! Megint várok semmi!

3. ESET---- Egy nyári napon, nagy zivatar villámlás, a szomszédban (az előbb említett szomszédban), nyitva az ablak, és el van húzva a függöny (gondolom szunyiként funkcionált), amikor megjelenik egy idős hölgy a függöny mögött, (arcát nem lehetett látni) és ott áll a nagy zivatar közepette különben a szobába az esső is bevert 80km/h-s szél, és itt-ott jégesső. Áll és egyszer csak a hölgy orra előtt 50 cm-re lévő párkányba belevág a villám. Ekkor a hölgy egyszer csak eltűnik.

NOS?

2009. febr. 25. 17:24
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
86%

Bár magam természeti népek mitológiáival foglalkozom (eszkimók, busmanok, indiánok, szibériai népek), mégis az a véleményem, hogy ilyen értelemben, mint itt, NEM léteznek szellemek. A természetet mechanikus jelenségek sűrű szövedéke alkotja, és minden ezeknek a hálózatából alakul ki természetes módon, még az élet és az elme is. A művészetek inkább metaforaként, hasonlatként használják a szellem fogalmát, a természeti népek szellem-képzetei pedig inkább személytelen erők, vagy megszemélyesitések, sokszor kifejezetten mechanisztikusak.

Az itt leirt élményektől nem kell pánikba esni, viszont érdemes rákérdezni pszichológusnál, mert ESETLEG, ROSSZ ESETBEN LEHET talán skizofrénia is. Ez ma már kezelhető, de nem szabad elhanyagolni.

Túlzott pánikot nem akarok kelteni, hallucinációknak még sok más oka is LEHET, egy részük teljesen természetes, spontán is előfordulhat (márcsak ezért sem kell pánikba esni), de egyes esetekre viszont oda kell figyelni, mert betegség is lehet mögötte. Pánikba esni ekkor sem kell, ezek általában jól kezelhetőek. Azt, hogy pontosan mi van, csak szakember mondhatja meg.

A skizofrénia sokszor csak fiatal felnőttkorban kezdődik, tehát kora gyerekkorban még nem feltétlenül jelentkezik tünetekkel. Ma már gyógyszeresen teljesen tünetmentessé tehető többnyire.

Hallucinációkat sok ember átél, például az alvási paralizis kifejezetten gyakori, természetes és ártalmatlan módja ennek, viszont ez a leirás itt határozottan NEM alvási paralizisre utal, ez valami más lehet, szóval igenis fontos lenne rákérdezni pszichológusnál.

2009. márc. 4. 02:30
 32/40 A kérdező kommentje:
Ez oké. De nem vagyok skizofrém. A munkám megköveteli a normális elmét, tehát ez nem jöhet szóba. Legalábbis nálam nem. Köszi a véleményt!
2009. márc. 4. 19:16
 33/40 A kérdező kommentje:
Figyeljen mindenki! Nem tudom, hogy Ti mennyire olvastátok végig a beszámolót, de Én arra következtetek, hogy a csukjás alak aki megjelenik az ablakban az úr fia lehet. (mármint nem Jézusé). Mivel ő állandóan csukját visel. Az pedig h, a csukjás vendégek akik észre sem vettek, de átmennek a zárt ajtón, falon, nem lehet egyszerű módon előállítani? Mert ha igen, talán ez állhat a háttérben! Köszönöm az eddigi válaszokat!
2009. márc. 4. 19:21
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

ha nem hologrammok (nem tudom hogy kell helyesen írni :s )

akkor nem, meg ahhoz azért egy sötét szoba is kéne tudtommal

mást nem tudok elképzelni

2009. márc. 4. 21:52
 35/40 anonim válasza:
100%

az anyáról volt kép amikor a metro alatt volt?

az ilyet azért fura lenne, hogy egy 68 éves ember állítja elő, hogy alakok mennek át a falon.

lehetséges, hogy egy szellem lenne lehet az anya akar valamit üzenni

2009. máj. 11. 17:00
 36/40 A kérdező kommentje:
Igen volt kép róla. Már azt nem értem, hogy lehet ilyen képet készíteni, hisz egy ilyen gázolás után mindenkit kizavarnak a metróból. Na mindegy.
2009. máj. 11. 17:51
 37/40 anonim ***** válasza:

nem akarok bunkó lenni, de ezt nem csak kitaláltad? :/

mert ha belevág a villám a szomszéd ablakába, akkor már te már régen süket lennél...vagy süket vagy? O.o

2010. márc. 15. 12:11
 38/40 anonim ***** válasza:
xd
2010. ápr. 17. 11:54
 39/40 bebibubi válasza:
Csak szólok, hogy azember nem lesz süket azért, mert a szmszédba becsap a villám. Egy éve a Citadellán voltam, a ládaderbin. Kb. 10-15 méterre tőlem, belecsapott egy fába a villám. Két fiú állt a fa alatt. Nemcsak nem lettek süketek, de csodával határos módon mindketten túlélték a villámcsapást. Másik példa, kicsit másra: Az üknagymamám úgy halt meg, hogy kint volt a mezőn vidéken. Felemelte a kapát, és belecsapott a villám. Dédnagymamám nemsokkal utána egy éjjel látta őt. Pár szót súgott a dédimnek, majd eltűnt. Nem tudtam mire vélni, mikorkiskoromban mesélték...
2010. máj. 30. 20:40
 40/40 anonim válasza:
Énsem akarok bunkó lenni... De ez kamu.
2010. szept. 21. 00:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!