Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Létezik önzetlen szeretet?

Létezik önzetlen szeretet?

Figyelt kérdés
2009. febr. 18. 21:06
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy létezik. Jobb esetben a szerelem is ilyen. Biztos te is érezni fogod.
2009. okt. 2. 19:27
 32/37 anonim ***** válasza:
100%
A szeretet alapból egy olyan érzés, ami önzetlenségre tanít.
2009. okt. 23. 19:28
 33/37 anonim ***** válasza:
50%
A kutya általi szeretet egyszerű érdekházasság. Egy marék kajával megvett szimpátia, amiért cserébe egy életre páholyba kerül a szerencsétlen és ezt tökéletesen tudja is, rá van írva az arcára. Önzetlenség nincs, mindennek oka és ára van. Legfeljebb az árát nem kérjük, mert valahol magunkon belül fizetünk vele. Szerintem ezt nevezhetnénk önzetlenségnek. Legismertebb formája az önkéntesség: véradó, életmentő, betegápoló stb.
2010. márc. 16. 18:18
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
A szeretet magában is már önzetlen. Semmi háttércélod nincs azzal ha valakit szeretsz. Nem akarsz belőle hasznot húzni kihasználni azt. Egyszerűen nincs rá magyarázat nincs ok arra hogy miért szeretsz. És ettől lesz úgy igazán önzetlen dolog ami csodálatos.
2010. márc. 28. 13:05
 35/37 anonim ***** válasza:
84%

Előző vagyok. A szereteten kívül nem létezik önzetlenség. Az ápoló is a tűzoltó is a saját hiányérzetét pótolja ki a saját lelkiismeretét elégíti ki és a vágyait is egyben. Azért segít másokon mert úgy tartja helyesnek mert kényszert érez belül. És ezt mind azért csinálja hogy eleget tegyen magának. MAGÁNAK!

Ez ma az "önzetlenség". Ami valójában nem is az. Az anyai szeretet... a szerelem... és más valaki vagy esetleg valami iránti igazi szeretet... ezek a dolgok önzetlenek. Több nem létezik.

2010. márc. 28. 13:12
 36/37 anonim ***** válasza:
100%
A kutya-ember viszony is ilyen. A kutya is szeret és ő teljesen önzetlenül. Ha te is szereted őt igazán te is önzetlenül szereted. És ez mégcsodálatosabb. Szeretetet adtok egymásnak. A ""semmiért"" cserébe.
2010. márc. 28. 13:14
 37/37 anonim ***** válasza:

Végigolvastam, és a következők jutottak eszembe.

Én is kutyás vagyok, és a kutyusok szeretete valóban önzetlennek tűnik, de: állítólag a kutyák úgy tekintenek a gazdira, mint a tulajdonukra. Ezért védelmezik, ragaszkodnak hozzá, többek között. Szóval valami fordított "birtokviszony-tudat" vezérli őket.

Az ember vonatkozásában pedig, az önzetlen szeretet nem lehet korlátozó, és kirekesztő, mert az nem egyéb, mint a szeretet félreértése!

Létezik azonban a szeretetnek egy magasrendű és egyetemes formája, amikor nem személyes, valaki/valami felé irányuló, hanem "ok nélküli", érdekmentes, és ami talán a legfontosabb, nem érzelmi alapon működik! /Isteni szeretet?/

2010. szept. 8. 07:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!