Létezik önzetlen szeretet?
Figyelt kérdés
2009. febr. 18. 21:06
21/37 anonim válasza:
Hát kedves 9.34-es, akkor lehet nincs kutyád :)... Neki mi a mozgatórugója? Az én kutyám akkor is imádott amikor egy hétig koplalnia kellett neki... És akkor is szót fogad, amikor nem kap érte semmit... És amikor ott maradnak a gazdájuk sírja mellet, akkor nem hiszem, hogy azért teszik, mert hírsek akarnak lenni, és nem tudnak a gondolattal élni, hogy cserbenhagyták a halott gazdit... Én próbáltalak meggyőzni... :) Persze lehet, hogy másoknál a kutya nem egy teljesn értékű élőlény és lehet csak az ösztönei hajtják... De ezt csak addig gondolja valaki, amíg nincs neki is kutyája...
22/37 anonim válasza:
pont a múltkor elemeztünk egy művet és abban beszéltünk arról h az emberi önzőség megmutatkozik akkor amikor egy ember a környezetedből akit nagyon szeretsz meghal...amikor sírsz és bánkódsz miatta...mert miért teszi ezt az ember?..önzőségből mert azaz ember NEKED volt fontos...neki már nem fáj h meghalt.nah szóval remélem értitek..csak gondoltam leírom :)
23/37 anonim válasza:
Igen, létezik! Én csak egy embert szeretek ennyire, a legjobb barátnőmet, bármit megtennék érte!
24/37 A kérdező kommentje:
Jó ezt hallani, hogy vannak még ilyen barátságok. Irigyellek érte!
2009. febr. 23. 17:59
25/37 anonim válasza:
Önzetlennek számít a lelki társakhoz való ragaszkodás?
26/37 anonim válasza:
Attól függ, hogyan szeretnek a kutyák a természeti népeknél. Megnyalják-e a gazdájuk kezét, miután az megverte őket vagy hasonlók...
27/37 anonim válasza:
Vagy olyan feltételekhez kötött a viszony, mint az emberi barátságok.
28/37 anonim válasza:
9.34es: irtam már, h a kutya önzetlenül szeret!!
és teljesen más , h megsiratunk vkit, az nem ide sorolható, ott mi önzőség lenne, ha az egyik fél már nem is létezik?
de itt nem az volt a kérdés, h szerethetünk-e nagyon. én is tudok iszonyat szeretni és ragaszkodni, annyira, h meg is unják általánan, DE!: kielemeztem! miért akarom annyira azt az embert ?? magam miatt, mert ő jó-NEKEM. az ÉN nyelvemet beszéli, megért ENGEM, olyan dolgokat csinál, úgy cselekszik, ami tetszetős -NEKEM, ..ezért az emberért mindent megtennék, de a szeretet(ami nem kétség, h ott van) gyökeréről van szó, ami észre sem vesszük, de az önzö MAGUNKON alapszik..
29/37 A kérdező kommentje:
Igen, erről van szó...
2009. febr. 24. 19:00
30/37 anonim válasza:
Bocsi az OFF-ért, de a kutyusok olyan cukik télleg:) mindjárt elsírom magamat, mert anyuék eladták a kutyusainkat:'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!