Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Létezik önzetlen szeretet?

Létezik önzetlen szeretet?

Figyelt kérdés
Én olyat még senki iránt nem tápláltam...
2011. febr. 3. 16:46
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

"csak azt, hogy ez a szeretet valamiért alakult ki. valamit kapok cserébe érte"

erre én tudnék pár tényleg ritka ellenpéldát hozni , de egyébként tetszik ahogy gondolkozol

2011. febr. 3. 18:23
 12/38 szamóca. ***** válasza:
jo ien...van ellenpélda. az elvakult szerelem és az újszülött csecsemő és édesanyja közti kapcsolat :)
2011. febr. 3. 18:31
 13/38 anonim ***** válasza:

az önzetlen tett az, amikor úgy teszünk meg valamit, hogy egy árva érdek sincsen mögötte, hiába van esetleg pozitív hatása akár ránk, akár másra. tehát akkor önzetlen a cselekmény ,ha azért tesszük meg amit, mert az a jó tett, semmi másért....ez a szándékunk...ezt hívják valós önzetlen megnyilvánulásnak.

önzetlen szeretet tehát létezik, csak annak mivoltát elhomályosítja az önző szeretet...amikor érdekből teszünk meg valamit.

a szülő gyermek kapcsolatban tényleg el lehet ismerni ilyet, de egy megjegyzés azért...ha valakit féltünk, ha valakire féltékenyek vagyunk, ha valaki hiányzik, ha valakihez ragaszkodunk, ha valakire vágyunk az önzés...így az önző szeretethez tartozik.

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 3. 19:09
 14/38 anonim ***** válasza:

Szamócának üzenem egyébként, hogy ember is képes a feltétel nélküli szeretetre, csupán gyakorlás kérdése az egész, és az eszköz meglelése, amivel képes lehet rá az ember. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 3. 19:12
 15/38 anonim ***** válasza:
Persze, hogy létezik! Szülő-gyerek, férj-feleség, barát-barátnő között!
2011. febr. 3. 19:39
 16/38 szamóca. ***** válasza:

ebben nem tudok hinni sajnos...

nem tudom elképzelni hogy - extrém példa lesz, de azért értsétek jól:) - ha valaki megölné édesanyámat én utána teljes megbocsátással öszintén és minden feltétel nélkül tudnám szeretni az illetőt. esélytelen.

ez pedig már feltételnek minősülhet.

önzetlenség? érdek nélkül tenni valamit... mit nevezünk érdeknek? érdek az is, hogy engem szeressenek. hogy normálisan viselkedjenek velem. ami a szeretet feltétele...

áhh én ehhez túl pesszimista vagyok, de ne értsetek félre, senkit nem akarok meggyőzni erről. rülök hogy így gondoljátok:) talán egyszer nekem is sikerül.

2011. febr. 3. 20:01
 17/38 anonim ***** válasza:

Röviden: Nem

Bővebben: Ha valakit szeretsz, akkor annak örülsz ha ő boldog, ezért igyekszel boldoggá tenni őt. De akkor végülis ezzel magadat teszed boldoggá, tehát nem önzetlenül.

2011. febr. 3. 21:07
 18/38 anonim ***** válasza:

Minden ember képes rá, minden és mindenki "között" az önzetlen szeretet a kapocs...csak az önzés homályosítja el, húz fel fátylat elé. idővel ez elkopik, ahogyan az egyén fejlődik szellemi evolúciójában. ugyanis az élet nem igazságtalan, és nem egy életet(születés-halál közti állapot) biztosít, hanem annyit, amennyire szükség van. s Szamóca te valószínűleg azért nem lennél most képes megbocsátani anyukád gyilkosának, mert a gyilkost vadidegennek tartod, és azt hiszed anyukád ha meghal örökre elveszik...így persze, hogy nem lehet, de ha kiterjeszted a tudásod a létről a maximumig, akkor képessé válsz a feltétel nélküli szeretetre, mert tudod, hogy senki el nem pusztul valójában, és mindenkivel egy vagy, mivel valójában EGYSÉG van a létezésben. :)

üdv és sok sikert nektek

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 4. 09:19
 19/38 anonim ***** válasza:
Igen létezik!!!
2011. febr. 4. 13:36
 20/38 szamóca. ***** válasza:
alapvetően tegyüök fel hogy igazad van, a lét nem veszik el. oké, örök. ettől függetlenül egy embernek nincs joga ítélkezni egy másik ember élete felett. innentől kezdve pedig bocsásson meg az ég de nem érdekel hogy maga a lét örök, ha az az ember ilyet tett én nem fogom szeretni. de igazad van, ez a példa támadható a létezés mibenlétével... nézzünk másikat. születik egy kislányod, nevelgeted, szereted. majd jön egy ember, hazafelé az iskolából elkapja, megerőszakolja, megcsonkítja és a pucér testét az útszélén hagyja. csak hogy elkerüljük al étezésről szóló vitát a kislány túléli. megbocsátassz? szeretheted valaha ezt az embert? talán igen.... viszont akkor én egy átkozott rossz ember vagyok, mert az igazság az hogy nem is akarok szeretni ilyen embereket :)
2011. febr. 4. 17:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!