Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tényleg okoskodó, barom...

Tényleg okoskodó, barom vagyok azért, mert segíteni akarok az osztálytársaimnak?

Figyelt kérdés

Osztályfőnökünk a töri tanár és előfordul, hogy töri órán teljesen másról van szó, osztályfőnökin pedig törizünk is.Csakhogy le vagyunk maradva az anyaggal és azt mondta ofő, hogy pótórát fogunk tartani.

Ez a pótóra elmaradt, mivel 5-en maradtunk ott.

És facebbokon beszélgettem két osztálytársammal erről.Írtam nekik, hogy abba kellene bele gondolni, hogy tanárnő csak jót akart, mert muszáj lesz leérettségizni.Na jó nem muszáj, de lássuk be, ha valamit is elakarunk érni az életben akkor ahhoz az első lépcső egy normális érettségi.

Próbáltam megértetni velük, hogy miért kellene tanulniuk.

És erre most kiposztolja ez a csaj facebookon, hogy nem kell osztogatni az észt és neki ne akarja megmondani senki, hogy mennyit és mikor tanuljon.az ő élete stb.

Basszus, két elég rossz tanuló osztálytársam múlt héten 5-ösre felelt 15 perc tanulással.Én sem tanulok többet törire és 2db négyesem van idén, a többi mind ötös...Mondjuk én könnyen tanulok...

De amikor más is 15 perc tanulással 5-ösre felel, akkor ők is tudnának simán.

Nekem ne mondja senki, hogy nincs ideje tanulni.Oké, hogy 1-1x nincs ideje tanulni egyéb okok miatt, de amikor abból áll a délutánjuk, hogy a haverokkal lógnak meg facebooznak, akkor kicsit hihetetlen, hogy nincs idejük tanulni..

És ezzel most felhúztam magam.Bár ne mtudom miért.

Hiszen nem az én dolgom, tényleg az ő életük, úgy b*sszák el ahogy csak akarják...Csak majd évek múlva nyafognak, hogy így elsz*rták úgy elsz*rták..

Ti mit gondoltok?Tényleg egy okoskodó, barom vagyok?

2011. jan. 27. 18:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem drága, neked van eszed, arról meg igazán nem tehetsz, hogy nekik nincs, és ne is emésszed magad ez miatt. Te megtetted, amit lehetett. Jó bizit és sikeres életet kívánok!!! :)
2011. jan. 27. 18:18
 2/11 Viki233 ***** válasza:
100%
sztem nem, de jobb ha nem is töröd magad h megértsék, mert úgysem fogják.tapasztalat sajnos. én is ilyen hülye voltam és most cseszhetem mert semmi szakmám se érettségi....nagyon bánom már h ennyire idióta voltam.
2011. jan. 27. 18:20
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Van különbség a segítség és az okoskodás között...

Érdekes módon, én tudok segíteni az osztálytársaimnak anélkül, hogy idegesíteném őket. Az mindig rossz, ha a tanárnővel/tanárral jössz, hogy ő is ezt szeretné, de ő ezt mondta stb. Kérdezd meg, hogy segíthetsz-e. Ha nem, akkor így jártak. Ne akard megváltanod a világot.

"Hiszen nem az én dolgom, tényleg az ő életük, úgy b*sszák el ahogy csak akarják...Csak majd évek múlva nyafognak, hogy így elsz*rták úgy elsz*rták.. "

Na, ezzel nem értek egyet. Sajnos a tanulás nem minden esetben garancia arra, hogy jó életed lesz-e vagy sem.

16/l

2011. jan. 27. 18:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

jó, csak ebből a kérdésből én nem tudom megállapítani, hogy egy gyökér stréber vagy-e, aki mindig tanul, meg nyalizik a tanárnak, akit mindenki lenéz és nincsenek barátai, vagy egy tök jófej csajszi, aki vidáman éli az életét, jól érzi magát, rengeteg barátja van, és ezek mellett 4es-5ös tanuló. bár lehet hogy ez csak azért merült fel bennem, mert az én ofőm is töritanár, és az én osztályomban is van egy olyan lány akit az első jellemzés ír le. (: ha a 2. vagy akkor bocsi egyáltalán a megvádolásért.

azért fontos, hogy melyik vagy, mert tök másképpen viszonyulnak az egyikhez, meg a másikhoz. de ha a második vagy akkor ne magadban keresd a hibát, 1xűen sz@rd le őket és kész. (:

amúgy hányadikos vagy? mert ha 9.be jársz, még szép hogy kiröhögnek ha az érettségivel hozakodsz elő, de ha végzős vagy, az megint más.

2011. jan. 27. 18:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy az, de csak annak lehet segíteni, aki hagyja.
2011. jan. 27. 18:30
 6/11 A kérdező kommentje:

Utolsó, te hanyadikos vagy?Én 10.-es.

Egyébként szeirntem és a barátaim szerint nem vagyok stréber, barátaim nincs olyan sok, de aki van, az igazi barát:) Ezenkívül napi max. 1,5 órát tanulok, de többször inkább kevesebbet...A tanárok messziről kerülöm, kb. addig beszélgetek velük, amíg megkérdeznek erről arról (hiányzók, jegyek beírása stb.) meg felelésnél.

Egyébként sok mindent szoktam még csinálni...

Szóval nem vagyok az a tipikus stréber.

Úgy néz ki sikerül tisztázni a dolgokat, de hgoy többet nem mondok nekik semmit az is biztos.

2011. jan. 27. 18:36
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

másfél óra? egek. :D

én most vagyok elsős gimnazista.

2011. jan. 27. 18:42
 8/11 A kérdező kommentje:

És mennyit tanulsz??

Szerencsés alkat vagyok.Anyum is, apum is elég rossz tanuló volt...Pedig szorgalmasak voltak, tanultak, csak még se voltak olyan jók.Nővérem viszont 1,5 óra tanulással 4-5-ös tanuló volt, évvégén alig volt 1-2 négyese.Nekem a 1,5 óra tanulás a 4,0 átlaghoz elég, ami szerintem egész jó:)

2011. jan. 27. 18:46
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem vagy stérber és igazad van.

De nem kéne mindig másokkal foglalkoznod, ha nem akarják akkor nem.Nem kell velük foglalkozni...

2011. jan. 27. 19:09
 10/11 anonim ***** válasza:
mit értünk tanulás alatt... 20 percnél többet biztos nem. és ez azt foglalja magában, hogy annyiszor elolvasom a tananyagot, amíg meg nem jegyzem.
2011. jan. 27. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!