Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kell leállítani az...

Hogyan kell leállítani az okoskodó rokonokat a szülés után?

Figyelt kérdés
Még nem szültem meg, de már előre félek, hogy egész nap az eszet fogják osztani, már kiismertem őket ilyen téren .. Én nem bírom amikor teljesen hülyének néznek. Már az elején le akarom állítani őket erről. Hogyan tegyem szerintetek?
2009. aug. 10. 10:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 hónapja szültem a kislányomat (első baba).

Nagyon nem okoskodnak a rokonok, de azért voltak már érdekes pillanatok.

A legemlékezetesebb sztorim, amikor anyukám megjött, közölte, hogy a gyerek fázik, takarjam be. Betakartam, gyerek elaludt. Anyósom megjött, közölte, hogy "te jó isten megsült ez a gyerek így betakarva".

Na, ez volt az a pont, amióta akárki akármit mond, leállítom. Volt, akinek azt kellett mondanom, hogy "márpedig ez így lesz és pont."

Állj a sarkadra, de azoktól, akiknek adsz a véleményére, hallgasd meg a tanácsot. Aztán majd dönts.

Főleg anyósomékat kell leállítanom így, mert mellettünk laknak és látnak mindent, mikor hova megyünk és aggódnak folyton, hogy viszem magammal a gyereket.

Most már csak csendesen aggódnak, mert belátták, hogy úgysem tudnak ezen változtatni. Légy határozott és udvarias.

A Te gyerekednek te tudod, mi a jó, hallgass a belső hangra.

2009. aug. 10. 10:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Két lehetőség:

1. Bólogatsz, hogy hadd mondják, amit akarnak; aztán amit akarsz megfogadsz belőle.

2. Jó előre megmondod, hogy nagyon aranyosak, ha segíteni szeretnének majd, de sok dologra Neked kell úgyis rájönnöd.

2009. aug. 10. 10:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezzel küzködök most. Elterveztem hogy fogok bánni a babával és próbálom úgy alakitani ahogy én szeretném. Erre mindenki aki látogatóba jön hozzánk kiokosit hogy mit hogy csináljak, és az ahogy én csinálom nem jó, és minek olvasok könyveket azok hülyeséget irnak. Többször is volt mikor sirt a baba, én vártam egy kicsit mert nem akartam az első nyikkanásra bemenni. Mire bementem a dédi már rég ott volt, mert úgy sajnálta hogy sir. Ha rájuk szólok akkor ők vannak megsértődve hogy önfejü vagyok. És hogy ők csak segiteni akarnak, én meg elutasitom. Sajnos ez nagyon nehéz, rosszul esik nekik.
2009. aug. 10. 10:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk szülés után rögtön a kórházban kezdődött, én meg jól megmondtam (azért lehetsz udvariasabb.., nekem nem sikerült sajnos), hogy ez most a mi kis három fős családunk, először is szeretnénk kiélvezni az első pár napot, hetet, szó sem lehet róla, hogy ott aludjanak nálunk, jövés menés legyen minden nap. Erre kapásból eléggé meglepődtek, de elfogadták. A többire pedig egyszerűen kivettem a kezükből, ha akkor és úgy nyúltak a gyerekhez, ahogy nem akartam, megmondtam, én mit és hogyan csinálok és fogok csinálni, pár hét elteltével beállt a rend. Ha valaki nagyon okoskodott, én egyszerűen megmondtam, hogy köszi, de én nem igy gondolom és nem igy fogom csinálni.
2009. aug. 10. 10:34
 5/9 A kérdező kommentje:
Én is jártam már így, hogy a két család tagjai ellentétes állásponton voltak valamiben, és akkor az ember megőrül, hogy senkinek sem tud a kedvére tenni, és megsértődik mindenki ha nem fogadom meg a tanácsukat. Előre félek tőle, mert pl. az egyik nagymama és dédi is nagyon akaratos, és örömmel szólnak bele a dolgainkba, persze ha nem akarom hagyni magam akkor veszekedés a vége, és én ezt nagyon nem bírom már.
2009. aug. 10. 10:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha okoskodni kezdenek minél előbb le kell állítani őket!!!Tapasztalatból tudom,mert nem akartam megsérteni senkit ezért az első két hetünk pokol volt!Anyósom egy folytában beleszólt,hogy hogyan szoptassak,ide oda huzigálta a mellem mert megfojtom a gyereket.Úgy beöltöztette a gyereket nyáron,hogy a védőnő nem nézett komplettnek.Aztán aminél kiborult a bili az az mikor azt mondta"egyedül nem fürdetheted a gyereket,ha nincs itthon senki áthívom a szomszédot"na itt aztán elküldtem a fenébe...Persze ideges voltam,de én voltam a hibás mert nem szóltam rá időben.A legközelebbi babánál mindenkit az elején szép szóval megkérek,hogy tanácsot adhatnak,de ne oktassanak!Szerintem Te is tisztázd az elején mert elszalad a ló velük.
2009. aug. 10. 12:16
 7/9 anonim ***** válasza:
ebből 2 féle van, van aki tényleg tök jó tanácsot tud adni, és látszik , hogy azért mondja hátha segít vele, van aki meg okoskodik, hogy ő ezt hogy csinálná.. stb 27 h km
2009. aug. 10. 12:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Igazad van! Na pont ezt utálom, mikor arra megy ki a játék, hogy tök hülyének állítsanak be, magukat meg fényezik, hogy ők mindent szuperül tudnak, holott már 50 éves gyerekük van és régen volt az az idő amikor kisgyereket neveltek. Azóta már sokat változott a világ, de a fiatalabbak is jobban tennék ha magukkal foglalkoznának.. Ha tanácsra van szükségem úgyis mondom :o)
2009. aug. 10. 12:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Én azt mondtam: köszönöm szépen, megvannak a magunk elképzelései és egyelőre úgy szeretnénk csinálni. Ha elakadunk, kérdezni fogunk, hálás vagyok, hogy felajánlottad a segítségedet.

Az intelligensek megértik ennyiből is.

2009. aug. 12. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!