Hogyan kell leállítani az okoskodó rokonokat a szülés után?
Én 2 hónapja szültem a kislányomat (első baba).
Nagyon nem okoskodnak a rokonok, de azért voltak már érdekes pillanatok.
A legemlékezetesebb sztorim, amikor anyukám megjött, közölte, hogy a gyerek fázik, takarjam be. Betakartam, gyerek elaludt. Anyósom megjött, közölte, hogy "te jó isten megsült ez a gyerek így betakarva".
Na, ez volt az a pont, amióta akárki akármit mond, leállítom. Volt, akinek azt kellett mondanom, hogy "márpedig ez így lesz és pont."
Állj a sarkadra, de azoktól, akiknek adsz a véleményére, hallgasd meg a tanácsot. Aztán majd dönts.
Főleg anyósomékat kell leállítanom így, mert mellettünk laknak és látnak mindent, mikor hova megyünk és aggódnak folyton, hogy viszem magammal a gyereket.
Most már csak csendesen aggódnak, mert belátták, hogy úgysem tudnak ezen változtatni. Légy határozott és udvarias.
A Te gyerekednek te tudod, mi a jó, hallgass a belső hangra.
Szia!
Két lehetőség:
1. Bólogatsz, hogy hadd mondják, amit akarnak; aztán amit akarsz megfogadsz belőle.
2. Jó előre megmondod, hogy nagyon aranyosak, ha segíteni szeretnének majd, de sok dologra Neked kell úgyis rájönnöd.
Én azt mondtam: köszönöm szépen, megvannak a magunk elképzelései és egyelőre úgy szeretnénk csinálni. Ha elakadunk, kérdezni fogunk, hálás vagyok, hogy felajánlottad a segítségedet.
Az intelligensek megértik ennyiből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!