Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szabad akarat vagy sors?

Szabad akarat vagy sors?

Figyelt kérdés
Te melyikbe hiszel (jobban) és miért?
2011. jan. 23. 17:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"Azt hogy hova születsz, az is sors."

Szerintem meg ez a szüleimen múlt inkább.

"Az egészéged vagy betegséged és egyéb adottságok, de az apróbb élethelyzetek is a sors által irányítottak."

Az egészségem az életmódomtól múlik, én nem élek túl egészségesen, és tudom hogy ami bajaim vannak (apróságok csak szerencsére) azok amiatt vannak. A nagyobb betegségeknek is van valami oka, azok nem csak úgy véletlenül egyszer csak kialakulnak. Adottságokról inkább az agyon múlnak, élethelyzetek.. mármint mire gondolsz?

"A szabad akaratot túl sok minden gátolja, ez a sors."

Nem akarok beleszólni ugyan abba, hogy ki miben hisz, de én ezt sosem tapasztaltam. Úgy gondolom egy kreatív ember, ha valamit szeretne, talál rá módot, hogy megoldja a problémákat.

/tényleg nem veszekedni akarok, csak elmondtam én hogy látom.

2011. jan. 23. 19:03
 12/19 anonim ***** válasza:

Én abban hiszek hogy van a sors meg az én döntéseim!

Magyarul van sors ez tuti!!!de bizonyos utakat magam járok és ha kell akkor alakíthatom is a sorsomat valamennyire!!!

Viszont érdekes hogy hitetlen vagyok és még is hiszek a sorsban...

2011. jan. 23. 19:23
 13/19 anonim válasza:
Hogy milyenek a szüleim, az a sorsom, mert rajtam kívül álló. Később picit változtathatok esetleg rajta.
2011. jan. 23. 19:24
 14/19 A kérdező kommentje:

"Azt hogy hova születsz, az is sors."

Szerintem meg ez a szüleimen múlt inkább.

Ha valami nem rajtad múlik, az nem a te szabad akaratod. Tehát magadnak mondtál ellent.

Tehát az hogy milyen családba születsz, az sors.

És a betegségeket sem mindig az életmódod váltja ki, van hajlam, genetika, veledszületett dolgok.

2011. jan. 23. 19:41
 15/19 anonim ***** válasza:
Jó ez mondjuk igaz. Mindenesetre továbbra is úgy gondolom, sors, mint olyan, nem létezik.
2011. jan. 23. 19:47
 16/19 anonim ***** válasza:
Van sors csak jobban körbe kell nézned vagy jobban össze kell raknod a képet magad körül!!!
2011. jan. 23. 19:49
 17/19 anonim ***** válasza:
Én a nagy számok törvényeiben hiszek! A sors/végzet-tel mindent könnyen meg lehet magyarázni... Mindent könnyebbé tesz. Annak van rá szüksége aki gyenge és nem tud nélküle élni, de szerintem full röhejes. Ha valami történt veled , ha valakivel találkoztál az minden meg volt előre írva.. Az, hogy az utatok keresztezik majd egymást és tanultok majd valamit egymástól.. hehe.. Én abban hiszek, hogy egy ember élete során találkozik több ezer vagy inkább több tízezer emberrel és ebből tuti, hogy fog találni egy csomót aki szimpatikus számára és azokból is jó párral közelebbi kapcsolatot is képes kialakítani. Általában, ha valaki szimpatikus a másiknak akkor a másiknak is szimpatikus a valaki:D Legalábbis ennyire messze nem esik az alma a fájától szerintem. Még akkor sem ha a maci elviszi az almát.
2011. jan. 26. 01:48
 18/19 anonim ***** válasza:

Igen olyan létezik hogy nagy számok törvénye meg stb...

De a sors akkor is létezik és nem tartom hülyeségnek....

Pl tudom hogy mindenki megfog halni!!!Ez sors ezen ha változtatunk nagyon nagy gebasz lessz a világon....

Személyes tapasztalatom:Van egy olyan voltbarátnőm hogy tiszta szerencsétlenek vagyunk mindenben...Akármit eltervezünk az tuti hogy úgy sül el ahogy mi azt nem szeretnénk!!!Voltunk templomba egy utazás elött hátha megszűnik a dolog de nem!!!!Erre van törvényed???

2011. jan. 26. 08:00
 19/19 anonim ***** válasza:
Szabad akarat.
2011. febr. 4. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!