Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Új osztályom van és nem tudok...

Új osztályom van és nem tudok felzárkózni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Belecsöppentem egy teljesen új közösségbe. Sosem voltam az a könnyen barátkozós típus. Vidékről városba érkeztem. Az osztályban fele-fele arányban oszlanak meg a vidékiek és városiak. Mondanom sem kell a városiak mindenben összetartanak, jól egyeznek, és a suliban is mindenki ismeri őket. Viszont cigiznek meg füveznek..Aztán van a másik kategória, a vidékiek, akik szintén együtt vannak, inkább meghúzódnak, nem akarnak annyira barátkozni, a tanulásra koncentrálnak. Végül ott vagyok én, aki sehová se tartozik igazán. Jó, vannak barátaim, egy, kettő, de egyesek átnéznek rajtam, mint az ablaküvegen. Igyekeztem mindenkivel szemben barátságos és kedves lenni, de amint már fenn is említettem nehezen megy az ismerkedés. Sehol sem tudok önmagam lenni..Nem szeretnék sem cigizni, sem pedig füvezni, és enélkül esélyem sincs beférkőzni a városiak közé, és talán nem is akarok ilyen feltételek mellett. De akkor mégis mit tehetnék? Napi nyolc órát kell velük töltenem, és azért szeretnék valamilyen szinten részese lenni egy KÖZÖSSÉGnek.
2011. jan. 9. 14:08
 1/4 böiler ***** válasza:

Vidék vs város. :D Hatalmas. :)

Figyelj, ha nem akarsz füvezni, cigizni, akkor ne füvezz és ne cigizz. Nem hiszem, hogy ezek nélkül nem beszélnének veled. Nekem is van pár füves haverom, és azért mert nem megyek velük betépni, attól függetlenül jóban vagyunk. Jó, mondjuk néha szoktam őket szekálni azzal, hogy lőjék fejbe egymást stb. Nem vagyok híve ezeknek a dolgoknak.

Na szóval. Ha nagyon nyalni akarsz nekik, akkor ha nincs leckéjük, akkor magadtól ajánld fel, hogy lemásolhatják stb. Illetve, ha ne adj Isten, valahogy megtudnád hívatni magadat egy házibuliba...

Viszont az a baj, hogy ha nem szeretsz/tudsz/akarsz ismerkedni, akkor az úgy nagyon nehézzé teszi a helyzetedet. Helyedben hagynám a füves társaságot, és megpróbálnék haverkodni a "vidékiekkel", és valahogy elérni, hogy elmenjetek együtt koncertekre, stb.

17/F

2011. jan. 9. 14:27
 2/4 _krisztina_ válasza:

Csak saját példából tudok írni. Mikor én költöztem, nekem is sokkoló volt azt érezni hogy keresztűlnéznek rajtam mert otthon mindenki ismert és szeretett. Sokat változtam hogy beilleszkedjek. Nem füvescigi meg ilyenek, inkább öltözködés, temperamentum, miről lehet/kell és nem beszélni az adott társaságban. Mikor már senki kivetnivalót nem találhatott bennem, rájöttem hogy ok, bent vagyok, de nem szeretem ilyennek magam, ez nem én vagyok. Úgyhogy külön munka volt lebontani magamról a maszkot. Nem éri meg. Ne akarj beilleszkedni. Légy olyan amilyen vagy. Van aki átnéz rajtad? Na és? Az életben mindenütt ez van. Most egy mese jut eszembe amit a kisfiamnak szoktam olvasni, abban az a tanúlság, hogy az életben nem lehet mindenkinek megfelelni, mert nincs két fej ami egyformán gondolkodik.

Tehát csak légy önmagad, ha valaki szimpatikus, szólítsd meg, ha nem, hagyd. Nem kell mindenkivel jóban lenni.

2011. jan. 10. 11:05
 3/4 _krisztina_ válasza:
Bocs, az előbb sajnos átsiklottam valamin amit pedig kiemeltél. Közösséghez tartozni. Amikor én suliztam, nagyon is különcnek számítottam. Csavarhúzó és fogó mindíg volt a táskámban, meg sokszor fényképezőgép a nyakamban. A suliban csak pár barátom volt, azok sem nagyon hasonlítottak rám, inkább elfogadtak és én is őket. Közösségi életet a sulin kívül éltem. A suliban a beilleszkedést pont az hozta meg amiben más voltam. Egy idő után mindenki tőlem akart képet és ha már akkor photoshopozok, királynő lehettem volna:) Szóval ha a suliban a többiek nem olyanok mint te, keress a sulin kívül magadhoz hasonlókat. Szerintem fölösleges, de ha közösséghez akarsz tartozni, inkább ez, mint hogy magadat tagadd meg.
2011. jan. 10. 11:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Én egy elég erős iskola 11. osztályába jártam.. Erre októberbe fogtam magam leléptem, egy mindenki által gyengének titulált iskolába. Nos az erős iskolába a könyvet ki nem nyitottam és mindenből átvergődtem, kétszínű, álnok barátaim voltak ott. Az új gyengének titulált iskolába napi 8-10 órám van és itthon is csak tanulásból áll az életem.

Viszont a diákok buták, nem tanulmányi eredményekben. Hanem beszélgetni sem lehet velük annyira szűklátókörűek, olyan érzés mintha általános iskola 2. osztályosokkal lennék egybezárva.. Hát nem szereztem barátokat.

De nem is érdekel mert kibírok mellettük napi 10 órákat, mert nem jópofizni és bandázni megyek be az iskolába nap mint nap.

2011. jan. 10. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!