Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért találom unalmasnak,...

Miért találom unalmasnak, közönyösnek és ostobának az embereket?

Figyelt kérdés

Szinte alig akad kivétel. Az utóbbi pár évben egyre inkább így látom. Se neten, se utcán, sem egyéb közösségben nem találok senkit elfogadhatónak, tömegben néha úgy érzem, képes lennék erőszakosan bánni másokkal.

Ti hogyan látjátok?

Hol tudok értelmes, érdekes, különleges emberekkel ismerkedni? Alternatív közösségi oldalak, vagy szervezetek érdekelnek.

2010. dec. 20. 09:17
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
Én nem úgy fogalmaznék,hogy nem érdekesek,mert a maga módján a legtöbb ember érdekes,mégha nem is neked. Talán az a bajod,hogy elképzelsz egy ideális embert,emberiséget,ami nem létezik szerintem,csak az etika könyvekben,meg a vallásos iratokban,vagy a mesékben. Szerintem inkább arról van szó,hogy nem nyitottak más értékekre az emberek a sajátjukon kívűl. nem próbálják megérteni. Magyarul önzőek. Nem figyelünk a másik érzéseire,hanem kerestülgázolunk a másikon. Lenézzük,aki valahogy másmilyen.
2010. dec. 20. 17:07
 12/44 A kérdező kommentje:

17:07 Ebben az értelmezésben nem ők maguk unalmasak, hanem azok az "értékrendek" és hibák, amikkel rendszerint találkoznom kell.

Ha egy ideához mérten értékelem őket, és ez nem jó, de az sem, hogy keresztültaposunk másokon, akkor mi a megoldás?

Hogyan lehet változtatni egy olyan szemléleten/helyzeten, ahol az esetleges elvárásaimtól függetlenül az érzékelésem, hangulatom sem bírja ezeknek a jelenlétét? Tehát nem azzal van a gond, hogy nem tudok elfogadni olyanokat, akik másak, és nem csak a felszín miatt értékelem alacsonyra az embereket, hanem egyszerűen a jellemem "nem kompatibilis" az aktuális közmorállal, normákkal, társadalmi szerkezettel, az emberek átlagviselkedésével, ezért az emberi jelenlét is irritáló.

Hogyan tudom én leküzdeni mások önzőségét?

2010. dec. 20. 17:34
 13/44 anonim válasza:
nem akarlak megbántani de idézem " képes lennék erőszakosan bánni másokkal" ted meg de majd ők is veled.mért találod őket közönyösnek unalmasnak, ostobának? ,mert tul egoista vagy+ egy ember arcú idegen. és ha naon értelmes emberek kelenek meny el amerikába valami profi egyetemre ;)ja és tudok neked javasolni pszichológust :)
2010. dec. 20. 18:28
 14/44 anonim válasza:
wlőzö vok, olvastam azt is h egybekéne gyüjteni az ilyen embereket, hát egy gumiszoba+elmegyógy intézet :)
2010. dec. 20. 18:32
 15/44 A kérdező kommentje:
18:28 Azt hiszem élő példája leszel a problémámnak, ha valaki még mindig nem érti a helyzetet.
2010. dec. 20. 20:04
 16/44 anonim ***** válasza:
Az ember nem annyiból áll, amit minden idegen lát belőle.
2010. dec. 20. 20:38
 17/44 anonim ***** válasza:
Hanem? Ha valaki felém ostoba önző baromnak mutatja magát, akkor én oatoba önző baromnak fogom tartani.
2010. dec. 20. 20:41
 18/44 anonim ***** válasza:

A te problémádra a válasz az,hogy az érdeklődési körödnek megfelelő emberekkel találkozz.Hacsak nem vagy antiszociális egészen.:)

Igaz én nem nagyon ismerek helyeket,de az alternatív szó elég tág fogalom. Talán,ha leírnád,hogy milyen művészeti ágak,és azon belül milyen stílusok jönnek be,vagy mi érdekel,akkor talán akadna,aki segítene. Mert ugye a kérdés erre vonatkozott eredetileg.

2010. dec. 20. 22:07
 19/44 anonim ***** válasza:
50%

17.07-ben ott a válasz neked:

"Szerintem inkább arról van szó,hogy nem nyitottak más értékekre az emberek a sajátjukon kívűl. nem próbálják megérteni. Magyarul önzőek. Nem figyelünk a másik érzéseire,hanem kerestülgázolunk a másikon. Lenézzük,aki valahogy másmilyen."

Neked is "csak" ennyi a bajod. Annyira alternatívnak, különlegesnek, "übermenschnek" érzed magad a többiekhez képest, hogy ezért nem tudsz a többiekkel kapcsolatba lépni.

Amiket írsz, az alapján te nem egy alternatív, művészlélek különlegesség vagy, csak egy átlagos, középszerű tini.

Így hiába vergődsz önnön különlegességed tudatában, és hiába próbálod ezt kétségbeesetten kommunikálni a külvilág felé, ha nem vagy az.

Egy kis pöttöm bolha ugrál, és próbál meggyőzni mindenkit arról, hogy ő sasmadár. De attól még bolha marad.

Egy kis önismereti tréning, visszavenni a nagy arcból, és máris jobb lesz.

Ne úgy kezdj hozzá a másokkal történő ismerkedéshez, hogy aki nem érti meg, te mekkora különlegessége és virága vagy az emberi nemnek, az mehet a fenébe. Esetleg először próbáld te megismerni őket.

Ne csodálkozz, ha az emberek bunkók, közönyösek, és nem értenek meg téged. Az ilyen kis pattogó bolhákat kevesen szokták kellő humorral szemlélni, a legtöbb embernek csak idegesítőek.

Az értelmes, érdekes, "KÜLÖNLEGES" emberekkel az a helyzet, hogy véletlenül sem lennének kíváncsiak egy ilyen kis önimádó, erőszakos senkiházi nyálgépre. Viszont egy szociopatát, aki tömegben erőszakossá válik, én semmilyen közösségre nem szabadítanék rá.

Esetleg kifejthetnéd bővebben, miből gondolod, hogy te KÜLÖNLEGES, értelmes és érdekes vagy, amiért érdemes lennél egy ilyen közösség figyelmére. Egyelőre csak annyi derült ki rólad, hogy aki nem ért veled egyet, és nem esik hasra a kis idióta, depis-tini-nyomi-emós véleményed előtt, azt lehülyézed. Ezt nehéz értelemnek, érdekesnek, vagy különlegesnek nevezni. Minden tizenéves ilyen szokott lenni, egytől egyig.

Csak hiszed, hogy te valami plusz tulajdonságot hordozol.

Nézd meg a szótárban, mit jelent a "Senki". Ott lesz mellette a fényképed.

2010. dec. 21. 09:53
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, az előttem szóló kiváló példa az "öntelt bunkó" kategóriára. Lekezelően kinyilatkoztat, megmondja a tutit, mint a bölcs, aki tévedhetetlen.
2010. dec. 21. 10:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!