Ez menekülés a gondok elől?
16 éves korom óta tartoztam a nemzeti oldalhoz, körülfonta a mindennapjaimat. Onnan lettem szerelmes, onnan voltak barátim... Aztán egy idő után elég sok képmutatásra, ostobaságra rájöttem, az egykori szerelmem elhagyott, barátokban csalódtam (nem barátilag, hanem, hogy totál az ellentétei annak, amit állítólag vallanak), szenvedtem, mint a kutya. Rájöttem, hogy szép dolog ugyan a hazaszeretet, de itt nem fogok tudni megélni, max. nyomorgok, családi gondok is közrejátszanak. Mondhatni, padlón vagyok rendesen. Most lehetőségem lenne kimenni Angliába - nem csak dolgozni, élni is. Jó lehetőségnek tűnik. Pénzkereset szempontjából is és úgy is, hogy ki tudjak szakadni az itteni gondokból, új életet kezdeni szinte.
Ez csak menekülés a problémák elől? Vagy érdemes meglépnem? Mit gondoltok erről?
N21
Nem menekülés. Szerintem is logikus lépés, ahogy előttem írták.
Én is mennék, a helyedben. Főleg, hogy ilyen jó lehetőségeid vannak kikell használni, nem minden embernek adatik meg:) Sok szerencsét hozzá!
úgy látszik le leszek pontozva
nézőpont kérdése.
aki nacionalista, annak nem a pénz az első. annak ez menekülés, mert külföldön is vannak problémák, ráadásul cserben hagyod a hazád. ezért omlik össze a magyar társadalom, mert a fiatalok külföldre áramlanak.
aki kapitalista, annak nem számít a nemzet. oda megy, ahol a legtöbbet keresi. életének központjában a gazdasági önállóság áll, nem a kulturális vagy közösség értékek.
Nem kell nacionalistázni, mert valaki szereti a hazáját... én szeretem, cigányokkal, lopós politikusokkal, és mindennel együtt...tudom vannak még becsületes emberek, és azt is, hogy vannak hozzám hasonlóak. Lehet sokat mérgelődni, bele unni az egészbe. De akkor is szeretek itt lenni. Máskülönben meg kinn sincs kolbászból a kerítés.
egy mérnök
20:32 vagyok
a kifejezés majdnem mindegy. hazaszerető, hazafi, patrióta vagy akármi. igen, lehet szeretni a rossz dolgokkal együtt is a hazád. elvégre a szüleinket sem tagadjuk meg azért, mert egyszer kiabáltak velünk, stb... de mindenkinél máshol van a határ
a baj az, hogy egyesek tényleg azt hiszik, hogy kint kolbászból van a kerítés. például london sokkal veszélyesebb város, mint budapest. van, hogy külföldre érkező diákok csapdában találják magukat, jobb esetben csak kisemmizik őket, kitúrják, de rosszabb esetben prostituáltnak mennek, vagy eltűnnek...
Köszönöm szépen az összes választ!
Végül úgy döntöttem, kimegyek. Ha nem jön be, max. visszajövök, de megpróbálom.
Utolsó válaszolónak: Nem, nem hiszem én azt, hogy kolbászból van a kerítés kint, látatlanba nem is mennék bele, esetleg olyan munkába, ami csak kicsábít, aztán olyan dolgokra kényszerít, amit nem szeretnék. Nagybátyám él kint a családjával, az ő éttermükbe megyek dolgozni szakácsnak, náluk is fogok élni - ameddig ki nem ismerem az ottani körülményeket, dolgokat, nem jutok el az egyedüli lakásbérlés szintjére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!