Mi értelme az életnek, ha ronda vagyok?
Pattanások
Zsíros a bőröm
Folyton izzadok
És ne jöjjön senki se a rohadt krémekkel, lemosókkal mert már minden sza*t kipróbáltam
,,A szépség belülről fakad."
,,A szépség múlandó."
Vajon miért is mondják ezt?
Mindenkinek megvannak a maga adottságai, amivel születik, de mindegyikkel lehet teljes értékű életet élni. Még fogyatékkal élők is megtalálják a boldogságukat. Ismerek pl. vak embereket, és csodálatosan együtt élnek ezzel a hiányosságukkal. Az ilyen emberek még értékesebbek tudnak lenni, mint egészségesebb vagy szebb társaik, mert az igazi érték úgyis belülről fakad. Csak az fog tudni téged is igazán szeretni, aki ezt veszi észre benned, nem csak azt nézi, hogy hogy nézel ki.
De tudom, hogy azért fontos, hogy az ember jól nézzen ki, és megnyerő legyen, szóval, ami csak tőlünk telik, azt meg kell tennünk. A rendszeres ápolást sajnos senki sem ússza meg, főleg nem ebben a korban. Egyébként, tipikus kamaszkori tüneteid vannak, amiben az a jó, hogy 1-2 éven belül normalizálódnak, szóval kitartás. Egyébként én is pont ilyen alkat vagyok, mint te, pattanásos, izzadós és zsíros bőrű. Kétszer voltam bőrgyógyásznál (mindkétszer kikúrált), de huszas éveimre már beállt a szervezetem. Izzadásra egyébként zsályateát javaslok (külsőleg), és hát dezodort. Pattanásos bőrt többnyire belülről kell kikezelni, tehát sok folyadék, kefír, és csalántea. De ha esetleg nem próbáltad, és még van benned egy kis hajlandóság, akkor svédcseppes vatta/teafás lemosó v. szappan/tejoltógalaj-tea külsőleg/körömvirág szappan tetszőleges kombinációban.
És végül pár technikai tanács: ha meg bírod állni, akkor ne nyomkodd a pattanásokat. Elfertőződik, és 5 másik nő helyette. Ha pedig végképp nem bírod ki, akkor is csak tiszta zsebkendővel, vagy fültisztító pálcikákkal és mosd le meg fertőtlenítsd le utána az arcod. Nem szabad, hogy szétkenődjön a bőrödön az a trutyi meg az a lötty, amit kiszedsz, mert tele van bacikkal, és akkor persze, hogy nem múlnak el a pattanásaid. Nagy szakértője lettem a témának, már én is megjártam a hadak útját az acne conglobatámmal, de már elmúlt hálistennek. Jó erős gyógyszert kaptam rá. Bármi kérdés, vagy ilyesmi van, dobhatsz egy emailt.
na haver, egy percig se félj, elérkezett a megváltás ideje :D:D:D
Én 18 éves fiú vagyok, 16 lehettem amikor előjöttek ezek a problémák nekemis ... annyira elegem volt már mindenből mert semmi, de tényleg semmi nem használt, voltam én bőrgyógyászaton, kozmetikusnál stb stb stb... semmi..
jo mondjuk nekem csak a zsíros pattanásos bőr volt, mert amúgy alapból szálkás (nem vékony) gyerek vagyok szval nem szokásom az izzadás.
Na de akkor rátaláltam a megoldásra. Szoli.
lehet röhögsz, de nekem csak a szoli segített, egyszerűen amikor járok akkor minden eltűnik, 1 pattanás sincs... ha abbahagyom akkor egy idő után elkezdenek előjönni.. de akkor sem olyan mértékben mint előtte.
szval én azt tanácsolom járj el néha szoliba, egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!