Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 16 évesen milyen életet “kéne...

16 évesen milyen életet “kéne élnem”?

Figyelt kérdés
Először is egy 16 éves srác vagyok, művész lélek. Valahogy most minden összeomlik magam körül, legbelül próbálom ezt ráfogni a koromra. Ha magamra nézek, nem azt látom, akit szeretnék, és ez mostanában egyre erősebben él bennem. Sosem érzem magamat semmiben elég jónak, ezért lassan oda jutok, hogy inkább bele sem kezdek a dolgokba, mert amit nem csinálok, abban nem eshetek pofára. Mások szerint nagyon tehetséges vagyok, de én nem érzem ezt. Továbbá, szüleim úgy kezelnek, mintha nem lennék ebben az életkorban és próbálnak mindentől visszatartani, holott a koromban körülöttem szinte mindenki, szinte minden hétvégén iszik, szórakozik, ehhez képest én sehova nem mehetek, tegyük hozzá nem is erre vágyom, teljesen más vagyok. Itt nem is az fáj, hogy nem tudok ott lenni, mert nem is szeretnék, inkább az fáj, hogy ha szeretnék, nem engednének, pláne, hogy körülöttem (pl osztálytársaim) hétvégéi ebből állnak, és ezt a szüleik engedik is nekik. Most a legjobban az fáj, hogy a Balatonnál nyaralunk a hétvégén, és látom, ahogy ránézésre korombeli baráti társaságok strandolnak, sétálgatnak Siófok utcáin, és ha belegondolok, az én esetemben ők sosem mennének egy ilyenbe bele. Persze az is fáj, hogy 16 évesen természetesen szívesen járnék “csajozni”, de szoktak olyanokat mesélni, hogy a munkatársaik mesélték, hogy az ő 16 éves fiuk hazaállított a barátnőjével egyik este, és hogy még jó, hogy ezt nem én csináltam. Összességében, nagyon tisztelem szüleimet, de 16 éve egy vitát sem nyertem, sosem volt igazam, és az én esetemben esélytelennek látok egy ezzel kapcsolatos beszélgetést. Igazából nem várok tanácsokat, talán a legjobb az lenne, ha várnék még türelmesen 2 évet, de fáj, hogy úgy érzem, haszontalan vagyok, a céljaimban sincs tehetségem, és az egésznek a tetejében még úgy érzem, valamiből ki is maradok.
jún. 30. 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
A “művész lélek” utáni dráma felesleges volt. Hisztizel, mert kamasz vagy és jaj nem értenek meg. Ha már most ilyen nyámnyila vagy, esélyed sincs az életben. Mégis milyen művészlélek az, aki mindenben tehetségtelen és társasági élete sincs? Nem hétvégi piálásra meg strigulára csajozásra gondolok. Barátaid? Haverok? Hobbi?
jún. 30. 12:46
 2/7 anonim válasza:
87%
Tudod szoktak azt mondani meg otthon elsz es a szuleid tartanak el addig az van amit ok mondanak. Nyilvan nem dolgozol az irasaidbol kiveve.. nincs kereseted, es a szuleidnek nincs kedvuk a hetvegi iszogatast , a balcsis csavargasokat kifizetni. Ezen felul ha baratnod lenne fizethetnek a randikat sz ajandekokat es a vedekezest mert mindenre toluk kernel penzt. Ha tevedek es van sajat kereseted normalis kereteken belul kerd meg hogy engedjenek szabadabbra. De 16 evesnek nincs keresnie balcsin egyedul .. szerintem :). Azzal varj meg 1 evet
jún. 30. 12:51
 3/7 anonim ***** válasza:
34%

1, Ne haragudj, de felháborító a stílusod. Nem foglak degradálni, mert nem az a célom, de sok értéket a te kommentedben sem találok (mint általában itt az oldalon sajnos, tisztelet a kivételeknek!!). És ezzel még finoman is fejeztem ki magam.

Kedves Kérdező! Nagyon sajnálom és együttérzek veled, valóban nem jó, hogy a széltől is óvnak a szüleid, mert ez kihathat egy életre. Ez az az időszak, amikor a "gyerek" elkezd komfontálódni a a szüleivel, ezt nem lehet balhémentesen megúszni, ha önazonos szeretnél maradni. Egy pillanatig se hidd, hogy bármi "negatívra" is buzdítani szeretnélek, de ugyanakkor, talán érvekkel, kompromisszumra jutva nem lehetne őket meggyőzni?

Sajnos ez egy olyan dolog, amit neked kell kijárni, valahogy válaszolj nekik lazábban, egy picit határoldj el tőlük. Nehéz időszak ez, mert te már igényled az önállóságot, és vannak szülők, akik képtelenek elengedni a gyereküket. Ezt valahogy neked kell kiharcolni, különben később kiüt. És én sem az alkoholizálást és társait értem alatta, hanem csak a nagyobb szabadságot (józansággal)...

Minden esetre értekelendő, hogy nem vágysz "zülleni", kívánom, hogy ez maradjon is így.

33N

jún. 30. 13:08
 4/7 anonim ***** válasza:
49%
1, 3 vagyok, visszajöttem, ne haragudj, ha esetleg bántó volt az üzenetem, ezeket a mondatokat ilyen formában visszavonnám (de már nem lehet), hirtelen felindulásból írtam. Ugyanakkor továbbra sem értek egyet a kommenteddel, szerintem sokkal többről van itt szó, "mint hisztiző kamaszról" és az a baj, hogy sokan ennyivel letudják, ha problémája van a "gyereknek", azt nem elnyomni kéne (mert a szülőknek egyszerűbb), hanem megoldást találni rá, közös nevezőre hozni... Na de nem folytatom, még egyszer elnézést, sajnálom, hogy már nem tudom törölni azt a pár sort.
jún. 30. 14:38
 5/7 anonim ***** válasza:
54%

Kimondtad, 33 éves vagy, felelős felnőtt. Tessék vállalni a következményeket, már bocs.

A kérdező tipikus feltűnősködő kamasz, aki nagyon akar különbözni, mert az milyen egyedi. Annyira művészlélek, amennyire én nehézbúvár. Nem tudja miben tehetséges, unatkozik. Ez a baja.

jún. 30. 16:23
 6/7 anonim ***** válasza:
49%
5, Ne haragudj, de nem értelek, így nem tudok hozzá mit fűzni (valószínűleg elbeszélnénk egymas mellett), meg nem is szeretnék itt párbeszédet folytatni. Szerintem hagyjuk meg ezt az oldalt a kérdezőnek, csak visszajöttem elnézést kérni. Továbbra sem értek a "nevelési elveddel" egyet, amit nem fogok kifejteni, mert nem erről szól a kérdés. Szóval minden jót neked.
jún. 30. 16:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kollégium!

Ez a megoldás.

júl. 7. 04:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!