Más is gyűjtöget mint én?
Nem, én már nem gyűjtögetek, mióta volt szerencsém egyszer kiselejtezni nagyanyám lakását a halála után. Megtaláltam a kimosott tejeszacskóit, pár harminc éves bonbonosdobozt üresen, csokipapírokat, kukacos szaloncukrokat (miután az volt a szokása, hogy 20 évig ugyanazt a szaloncukrot aggatta a karácsonyfára "spórolás" címén). De tárolt mindenféle üvegeket is, kb. 1000 darab került elő a padlásról. Borosüveg, befőttesüveg, ilyen üveg, olyan üveg... Húszéves virágmagok, beszáradt gépolaj, festékek literszámra, fényképek olyanokról, akiknek a nevére már ő sem emlékezett, de okvetlen fontos volt megőrizni, mert az ő nagyapjának katonatársait ábrázolta, akikkel még az első világháborúban harcolt együtt... Csorba bögrék, törött vázák, lyukas virágcserepek, mert "az még jó lesz valamire".
Anyám kicsit enyhébb formában, de ugyanezt csinálja, és megpróbálta belém is ezt a mindent összegyűjtő, soha semmit ki nem dobó mentalitást belémnevelni.
Sajnos én viszont rosszul vagyok, ha sok minden van a lakásban. Utálom, ha valamit kerülgetni kell, ha valaminek már nem találtok helyet, ha a portörlésnél a polc lepakolása ötször tovább tart, mint maga a művelet. Utálom, ha meg kell tartanom egy javíthatatlan dolgot, pl. a két éve totálkáros videót, amire már a szerelő is csak legyintett, de ugyanígy nem szeretem, ha a szekrényemben olyan ruhák, cipők, táskák sorakoznak, amiket háromévente ha felveszek. Emiatt félévente szanálást rendezek, és ez nagyon jól tud esni a kis lelkemnek.
Mostanában az egyetemi jegyzeteket dobáltam ki, és ez is határozottan kellemes volt számomra.
Így azt érzem, hogy a csí szabadon áramolhat a lakásban, és a letisztultság nagyon kedvezően hat a lelkemre. :)
Én is gyüjtögetek de csak olyanokat hogy:
régi teherautónak a kormányát stb.
Én úgy szoktam gyűlytögetni, hogy rendre egy idő után belátom, hogy ezek csak haszontalan porfogók, és kidobok mindent.
Régen gyűlytöttem a sörös kupakokat, meg a dobozos sörnyitók tetejét, ásványokat is gyűlytöttem, meg egy időben gesztenyét is, sőt piás üvegeket is. Őrület, hogy az ember mennyi mindent fel tud halmozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!