Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van más is úgy, hogy totál...

Van más is úgy, hogy totál másként jár agya, mint az emberek többségének? Más úton jut el a megoldáshoz, amit a többiek nem is értenek?

Figyelt kérdés
Nekem elég kellemetlen, suliban is mindig ez volt: a matekpéldának másképp indulok neki. Az életben is szinte mindennek (hozzáteszem, nem vagyok hülye, az IQ-m is 130 feletti, ezt nem dicsekvésből írom, de a magyarázathoz- úgy érzem- szükséges). Általában az enyém a gyorsabb és CÉLRAVEZETŐBB megoldás, de a többi ember ezt nem érti meg :( Nem tudom átadni, utólag meg már mindegy :(
2011. okt. 20. 19:49
 1/4 A kérdező kommentje:

Egy példa, lehet, hogy nem a legjobb: céges banki hitelt intézünk, az utolsó pillanatban nyílik meg a keret, és már kellene a pénz, de a bank még 3 akadályt gördít. Mivel már ismerem a gyakorlatukat, a 3. teljesítése előtt szólok az ügyet intéz kollégának, hogy a kért csipcsup dolog megküldése előtt jelezze a banknak, hogy a már megküldötteket töltse fel a rendszerbe, mert 11-kor lezárul az időkorlát, és már látom, hogy az lesz a következő probléma.

bankos reakciója: ne aggódjon, onnantól már rajtam múlik minden, intézem-intézem (persze utána mégsem, mert más osztályok keresztbe tesznek neki,és csúszik az egész még egy napot). MIÉRT NEM LÁTHATTA EZT ELŐRE?

kolléganő reakciója: nem szól, és amikor beüt a probléma

felhívja az ügyintézőt, és fél órát eltölt veszekedéssel (utólagosan és fölöslegesen, hiszen nem is ez a banki üi volt a hibás), ahelyett, hogy haladna a munkájával abban a 30 percben is.

Na, most látom, a lehető legbonyolultabb példát hoztam :)

2011. okt. 20. 19:56
 2/4 A kérdező kommentje:

Vagy:

eladtam a Vaterán X dolgot, ami alapvetően nem törékeny dolog, de ha jól földhöz vágják és ráugranak, sérülhet. A vevő az alap postázást kérte, 1500 Ft-ban egyeztünk meg mint csom.+ postaktg, illetve a termék árát előre fizette.

Biztos, ami biztos, ráírtam a csomagra, h törékeny, de közben a férjem jelezte, hogy akkor drágább lesz a posta.

Kérdezem a postai ügyintézőt: Mennyibe kerül a csomag feladása SIMA, nem törékeny csomagként? (Gondoltam, ez a számomra leghasznosabb infó, hiszen ha alapból 1600 Ft, akkor nem fogom tudni fedezni a törékeny "felárat". )

Postás: De hát rá van írva, hogy törékeny!

Én: igen, de nem biztos, hogy úgy akarom feladni. Meg tudja mondani, mennyi a "nem törékeny " díj?

Postás: hát először is meg kell nézzem a csomagot, ezután elkezdi sorolni a törékeny csomag feladásának díjait, ennek különböző kategóriáit (értéknyilvánítás, stb), minimum 1900 Ft.

Ekkor még a férjem (aki velem jött a postára) is rákontráz, hogy miért nem akarom mégis törékenyként feladni. Mondom, hogy mert a vevővel így egyeztem meg. Nem érti: miért nem szánok rá + 400 Ft-ot. A postán már mindenki ránk figyel. (a + 400 ft-tal már veszteségem lett volna az eladáson)

Szóval ha figyel rám a postai ügyintéző és nem kötözködik a férjem, végeztem volna 2 perc alatt a csomag feladásával, ami így majd 10 perc lett, ráadásul fel is húztam magam.

2011. okt. 20. 20:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

nekem is így, és a matektanárom le is szokott cseszni, h miért hagyok ki ilyen sok lépést

hát mert nekem kijön mondjuk két lépésből, de hatból kéne, most mit csináljak?? :D

én már megszoktam h senki sem érti h gondolkodom, sztem örülj h egyedi vagy!! :)

2011. okt. 20. 20:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Velem is van így.

Matekkal nekem is voltak ilyen gondjaim.:) Érdekes.:D

Van amikor teljesen nem értenek meg, vagy furának gondolnak de ez így van rendjén.:) Már megszoktam.;)

2011. nov. 5. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!