Mit tegyek ha olyan ember vagyok akiket lenézek?
Szerintem az tök jó, hogy erre rájöttél és dolgozol rajta, hogy analizáld ezt a bizonyos kognitív disszonanciát.
Én azt gondolom, hogy az első dolog, amit tenned kell ebben a helyzetben az az, hogy eldöntsd, hogy valóban megvetendő-e a szóban forgó a viselkedés/tulajdonság.
Ha ezt jól átgondoltad és arra a következtetésre jutsz, hogy ez a tulajdonság nem kívánatos a számodra, akkor azt javaslom, hogy törekedj arra, hogy ezt megszüntetsd magadban - amennyiben ez lehetséges.
Ha viszont azt a megállapítást hozod, hogy valójában ez a tulajdonság nem kártékony, akkor valószínűleg a szeléletmódodon kell majd változtatnod.
Az első válaszban sztm van egy nagyon fontos dolog. Valóban elítélendő, ami benned is megvan? Sztm esélyes, hogy túlgondolod. Gondolom nem ölsz, lopsz én a helyedben felülvizsgálnám, mert kicsit fiatalnak tűnsz..
Egy rossz gondolat, bűntudat nagyobb kárt tehet mint hinnéd, hidd el én aztán tudom..(ffi 54)
Mind emberek vagyunk. Mind értékesek vagyunk. Te is, ahogyan azok is, akiket lenézel. De érdemes elgondolkodni azon is, vajon akikre felnézel, akik példaképek számoda, megérdemlik-e a figyelmedet. Hiszen ezek szerint akikre te felnézel, azok téged lenéznek. Pedig mind egyenrangúak vagyunk.
Van, aki jobban átlátja a rendszer működését, mert foglalkozott a megértésével, más pedig valami egészen más megértésével foglalkozott. Van, aki értéket csinált magából és most te felnézel rá. Viszont magadat értéktelennek látod, ugyanúgy miként az általad lenézetteket.
A megoldás egyszerű:
Senkit se nézzél le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!