Hogy dolgozzam fel a kudarcot,hogy nem sikerült a gyerekek mellett tanulnom?
18. Hát,egyszer majd eljön a mi időnk. Jobb napokon látom,hogy nincs ez veszve,csak nem most van az ideje. Még egy jó pár év..
19. Nagyon sajnállak,a férjed miatt,nem ezt erdemelnéd. Le a kalappal,mert nagyon osszeszedett vagy,hogy ilyen nehezítő körülmény (-a férjed) mellett tanulsz. Ne is hagyd magad,tanulj! Én otthagytam,de ez én vagyok,és nem tisztem sem ítélkezni,sem kéretlen tanácsot adni. Tudom,hogy nem olyan egyszerű otthagyni férjét,akárki akármilyen könnyen is mondja.
Rosszul írtam - én otthagytam helyett én otthagynám...mármint az említett 19es esetben.
De tudom,hogy könnyű kéretlen tanácsokat adni. Nekem is sokan írtak,milyen férjem van,de sok mindent nem tudnak,és nekem se kedvem,se időm magyarázni,meg feleslegesnek is érzem.
Köszönöm a válaszokat, egy két kivételtől eltekintve empatikus és hasznos hozzászólásokat kaptam!
Jó ezres,hogy van sorskozosseg,és nem vagyok egyedül. Ugyanakkor igaz,azért voltam otthon,hogy a gyerekeim ről godnoskodjak,és az sikerült,jelen tudtam lenni az életükben,odafigyelni rájuk. Ha tegyük fel,megvan a német nyelvvizsgam,mi lenne a nyavajgasom? Hát valószínű az,de sajnálom,hogy nem voltam velük eleget,úgy elszaladt az idő..(utólag persze,azért a napok sokszor emg most is hosszúak). Úgyhogy ezzel a tudattal együtt azt hiszem el tudom ezt engedni. Egyelőre most sem vágok bele, a gyerekeimnek még bőven kell a figyelem,én meg nem szeretek elaprozodni. Tanulni pár év múlva is tudok. De a gyerekeim kiskorat semmi nem hozza vissza.
Semmit okod, hogy ezt kudarcként éld meg. Már egy gyerekkel is a szabadidő sokszor nulla.
A férjednek viszont nem kéne ennyit dolgoznia. Téged is tehermentesítene valamelyest, meg ő is több időt töltene a családjával. Legjobb lenne egyikőtöknek csak részmunkaidőben dolgoznia, két gyerek kellett muszáj, különben sosem vagy kipihent. Legalább addig, amíg kicsik.
Ha pedig azért nem megvalósítható a részmunkaidő vagy az, hogy a férjed kevesebbet dolgozzon, mert úgy nem lenne elég a pénz, akkor hiba volt bevállalni a második gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!