Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Még mindig nem vágyok arra,...

Még mindig nem vágyok arra, hogy anya legyek. Ez változhat még?

Figyelt kérdés

Én sosem vágytam gyerekre sajnos. Jövőre 30 éves leszek. Borzasztóan zavar, hogy nagyon gyorsan telnek az évek, azonban nem jön az érzés továbbra sem, hogy anya legyek.

Úgy voltam vele, hogy max 35 éves koromig várok, aztán tudom kifutok az időből és ennyi volt.

Viszonylag későn találtam meg a párom is. Lehet ez is a gond.

Azt hittem idővel változni fog ez bennem,de nem...

Azoknak a véleményére lennék kíváncsi, akik ugyanígy gondolkodnak/gondolkodtak a témával kapcsolatban.

(Nem akarok vitázni senkivel, kíváncsiságból tettem fel a kérdést, mert el vagyok keseredve.)

2023. dec. 19. 22:14
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
17%

Ez is egy szép példája annak hogy te is csak önigazolásért jársz ide fel nem tanácsért.

Jujj valaki leírta a véleményét és az nem egyezik a tieddel.... Nőj fel! Ilyen a világ.

Nőgyógyászati probléma a kérdésben nem volt. Ellenben ott volt az hogy el vagy keseredve... Ez nem én írtam ki! Ha ennyire magabiztos és boldog vagy gyerektelenül akkor mi az elkeseredésed oka???

Szóval az ellenvélemény már egyből rosszindulatúság? Ez ám a logika...

A saját frusztrációidat és az antiszociális világnézetedet vetíted ki mindenre ami nem támogat. Rosszindulatúnak nevezed azt aki nem ért egyet veled, de gondolom az énképedben ezek a hibák nem látszanak.

A nő és az anya fogalma nem egy és ugyanaz. Én nem mostam össze, te miért teszed???

Arra sem emlékszem hogy bárhol is olvastam volna bárhol is hogy bárki is gyereknemzést vár a homoszekszuálisoktól... Szóval ezt se tudom honnan veszed. Ez a kérdés is csak nálad létezik, hogy alátámaszthasd a "Borzalom milyen világ van." kijelentésedet. És ja a világ nem egy kellemes inkubátor ahol mindenki veled ért egyet.

A nyugdíj miatt meg ne aggódj! Neked se lesz és nekem se lesz! Amúgyis mire odaérnél már 80 év lesz a nyugdíjkorhatár...

2024. jan. 3. 23:34
 42/45 anonim ***** válasza:
60%

#42: "Egy nőgyógyászati probléma derült ki nálam év elején. Így a fél éves kontrollon a nőgyógyász is kérdezte, hogy mikorra tervezem a gyerekvállalást. Egyre jobb... :("

Talán olvasnod kéne az okoskodás helyett. Azt viszont továbbra sem értem, miért nem reagálsz arra, miért nem a kölykeiddel vagy a férjeddel vagy éjszaka? Inkább gyakorin osztod az észt. :D Tökéletes családanya mintapéldánya! Neked is kár volt szülni, na de biztos kellett a Csokhoz.

2024. jan. 4. 06:48
 43/45 anonim ***** válasza:
71%

"Újszülöttre gondoltam akit nem csak fél percre adnak oda. De mindegy is. Sok nőben ez be szokott indítani alap ösztönöket."

Nem nekem szólt a kérdés, de volt újszülött a kezemben. Vagyis biológiailag nézve csecsemő volt, újszülöttnek úgy tudom 4 hetes korig hívjuk.

Üvöltött, rugdalózott és a szemem majdnem kinyomta. Nem, semmilyen "alap ösztönt" nem indított be nálam. Ahogy az sem, hogy ismerősöm 4 éves gyereke elkezdte rugdosni az anyját, mert épp nem kapott meg valamit.

Tudom, hogy a te gyerekeid tökéletesek, de engem többek között a mai nevelési korszellem és a gyerekek viselkedése, gondolkodása az, ami eléggé meghatározó abban, hogy nem akarok gyereket. Sok családot ismerek és nem a putri mellett lakom. Jól szituált, minimum diplomás (de van, ahol több diplomás), normális anyagi körülmények között élő családokról van szó. Egyáltalán nem vonzó az, amilyen kapcsolat van a szülők és a gyerekek között. Én a negyedét nem mertem volna megtenni, amit ezek leművelnek, pedig engem szüleim nem neveltek olyan szigorúan. De szeretettel szóltam hozzájuk, ahogy teszem azt a mai napig. Ma elkeserítő, ahogy ezek a gyerekek (már az óvodás is) a szüleivel beszél... Hiába jó részt nevelés kérdése, egyszerűen normális családok gyerekei is ezt szívják a magukba más kortársaktól.

2024. jan. 4. 13:53
 44/45 anonim ***** válasza:
56%
#43. A tiszteletet ki kell érdemelni, nem jár. A mai szülők nem tudják elérni ezt, mert nem következetesen nevelnek gyereket, hanem engedékenyen. nem állítanak fel szabályokat és korlátokat, nem követelnek, nem büntetnek, elfogadják a gyermek kívánságait, cselekvéseit. Nagyon érzékenyek a gyermek igényeire, a konfliktusokat kerülik a gyermekükkel, ha valamit el akarnak vele érni, akkor alkudoznak, kérlelik. Ez a szülői magatartás vezet leginkább az elkényeztetett, a szülőknek is parancsolgató gyermekek viselkedéséhez.
2024. jan. 4. 18:00
 45/45 anonim ***** válasza:
39%

42: "miért nem a kölykeiddel vagy a férjeddel vagy éjszaka" Talán azért nem reagálok rá mert tőled csak erre a primitív személyeskedésre futotta? Bocs de nekem ez szint alatti. Te is itt okoskodsz, mégsem kapsz személyeskedő beszólásokat pedig ritka ostoba módon tudsz megnyilvánulni....

43: Azért nem akarsz gyereket mert sok az alkalmatlan szülő? Az ember a saját gyerekét maga neveli. Az hogy a másik mit enged meg a sajátjának az neked miért is releváns???

2024. jan. 4. 22:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!