Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Még mindig nem vágyok arra,...

Még mindig nem vágyok arra, hogy anya legyek. Ez változhat még?

Figyelt kérdés

Én sosem vágytam gyerekre sajnos. Jövőre 30 éves leszek. Borzasztóan zavar, hogy nagyon gyorsan telnek az évek, azonban nem jön az érzés továbbra sem, hogy anya legyek.

Úgy voltam vele, hogy max 35 éves koromig várok, aztán tudom kifutok az időből és ennyi volt.

Viszonylag későn találtam meg a párom is. Lehet ez is a gond.

Azt hittem idővel változni fog ez bennem,de nem...

Azoknak a véleményére lennék kíváncsi, akik ugyanígy gondolkodnak/gondolkodtak a témával kapcsolatban.

(Nem akarok vitázni senkivel, kíváncsiságból tettem fel a kérdést, mert el vagyok keseredve.)

2023. dec. 19. 22:14
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
95%
De miért vagy elkeseredve, ha nem is vágysz/vágytál gyerekre?
2023. dec. 19. 22:20
 2/45 A kérdező kommentje:

Azért vagyok elkeseredve, hogy nőként így gondolkodok.

A környezetemben meg sorban szülnek. Tudom az a normális. Csak valahogy az nem elfogadott, ha valaki nem vágyik gyerekre.

2023. dec. 19. 22:22
 3/45 A kérdező kommentje:

És úgy érzem sürget az idő valami olyan miatt amit nem is szeretnék. :(

Borzasztó nehéz ez.

2023. dec. 19. 22:26
 4/45 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vágysz gyerekre, akkor az azt jelenti hogy nem is kell szülnöd. Nem vagy köteles gyereket vállalni, ha nem vágysz rá.Nem kell szülnöd, családot alapítanod, csak mert a társadalom el várja azt. Ha nem szeretnéd, nem kell. :(.

Nem köteles minden nő szülni.

2023. dec. 19. 22:29
 5/45 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyél elkeseredve, nem mindenki szeretne gyermeket.

Ismerek sok olyan nőt akinek nincs gyermeke, nem egészségügyi okok miatt, szimplán ők sem vágytak rá.

2023. dec. 19. 22:30
 6/45 anonim ***** válasza:
89%
Dehogyisnem elfogadott. Ha nem vágysz gyerekre, akkor nem szülsz. Manapság már sokan nem akarnak gyereket szülni, és ez így van rendjén. Megszülöd mert sorba körülötted szülnek és az a " normális"? Nem gond ha így gondolkodsz.Ez is normális.
2023. dec. 19. 22:31
 7/45 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne az normális, hogy sorba szülnek? Max. annak az, aki akar gyereket, aki nem akar, annak az a normális, hogy nincs gyereke.

Kérlek, csak azért ne szülj, mert ezt hiszed normálisnak. Ez se Neked, se a gyerekednek nem lenne jó...

2023. dec. 19. 22:31
 8/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket!
2023. dec. 19. 22:36
 9/45 anonim ***** válasza:
100%
Én 35 évesen kezdtem el vagyni egy gyerekre. Előtte egyáltalán nem vonzott a dolog. Szerencsés vagyok, mert 36 évesen meg is született.
2023. dec. 19. 22:46
 10/45 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi 6-os, véletlenül és akaratlanul sikerült lepontoznom téged 😔

Kérdező, én megertelek, azt a döntést meghozni, hogy ne legyen gyerekem, ugyanolyan nehéz lehet, mint azt, hogy legyen. Ha már megszuletik, az visszafordithatatlan, hiába bannad meg utólag.... De ugye az is lehet, hogy 45-50evesen dobbensz rá, hogy mégis kár, hogy nincs, és akkor meg már az a visszafordithatatlan.

Még fiatal vagy, simán varhatsz pár évig, hogy jöjjon az érzés... Ne emeszd most ezen magad... A férjed hogy áll a témához? Azt írod, későn találtad meg a párod... Szóval már megtaláltad.. Ez esetben kzlcsfontossagu, hogy egyformán vélekedjetek a témában

2023. dec. 19. 23:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!