Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Még mindig nem vágyok arra,...

Még mindig nem vágyok arra, hogy anya legyek. Ez változhat még?

Figyelt kérdés

Én sosem vágytam gyerekre sajnos. Jövőre 30 éves leszek. Borzasztóan zavar, hogy nagyon gyorsan telnek az évek, azonban nem jön az érzés továbbra sem, hogy anya legyek.

Úgy voltam vele, hogy max 35 éves koromig várok, aztán tudom kifutok az időből és ennyi volt.

Viszonylag későn találtam meg a párom is. Lehet ez is a gond.

Azt hittem idővel változni fog ez bennem,de nem...

Azoknak a véleményére lennék kíváncsi, akik ugyanígy gondolkodnak/gondolkodtak a témával kapcsolatban.

(Nem akarok vitázni senkivel, kíváncsiságból tettem fel a kérdést, mert el vagyok keseredve.)

2023. dec. 19. 22:14
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
0%

Egyáltalán volt már gyerek a kezedben? Az sokmindent elárul magadról magadnak.

Gondolkodsz a témán, tehát nem vagy biztos benne hogy nem akarsz.

És nyilván minden amit leírok az a saját véleményem szerinti és továbbra is fenntartom hogy nem a gyerektelenség a gáz hanem az ahhoz kapcsolódó gőgös önteltség az!

A társadalom iránti felelősségről pedig egy szót se ejtettem. A gyerekellenesek azt sokkal kevésbé képesek felfogni ha azt magyarázzák nekik hogy a társadalom minden egyes tagját meg kellett szülni, etetni stb. Mindaz amiben élnek ami élteti őket és körülveszi, kiszolgálja aminek a részét képezi az nem a mezőn terem, és ha nincs népszaporulat akkor az öregedő társadalom számos problémájával kell szembesülni, mint pl a migráció, a kisebbségek túlszülése vagy a nyugdíj. Nem mellesleg ha valakinek jelent valamit a nemzeti kultúra azt sem fogja senki idegen tovább vinni csak azok akik itt születnek. Lehet hogy ezek nem látszanak közvetlenül de majd a hiányuk idővel látszani fog. De semmi ilyesmivel nem traktáltalak, de leírom már ha felhoztad.

Szóval mégegyszer:

1. A te dolgod hogy mit vállalsz, de egy másik dolog az hogy ezt a felfogást piedesztálra emeljük-e vagy sem.

2. Ha egyszer meg fogod bánni a döntésed akkor már nem lehet rajta változtatni, és sokan vannak akik megbánták hogy ez kimaradt az életükből.

3. Amikor valakinek gyereke lesz az egy olyan totál más élethelyzet amibe nem tudod beleképzelni magad amíg át nem éled, mert az az érzés annyira más. Amikor valaki terhes lesz és nem egy végletekig defektes ember akkor fel tud nőni a dologhoz és előjönnek azok az érzések és a felelősségvállalás amiről azthitte hogy benne nincs meg.

4. Vannak kivételek. Van rossz példa sok. De nem a kisebbségnek kell meghatároznia a végkövetkeztetéseket.

jan. 3. 21:41
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

Én például szeretem a gyerekeket,de soha nem fogok szülni,így valószínűleg nem is lesz gyerekem.Súlyos beteg vagyok, a terhesség mind rám mind a magzatra nézve kockázatos lenne, ráadásul nagyon nagy a valószínűsége,hogy megörökli tőlem.És igen én ezt nem szégyellem,ezt dobta a gép,ha toporzékolnék,hogy ez igazságtalanság akkor sem lenne másképpen.

A te felfogásod szerint akkor én már nem is lehetek normális?

jan. 3. 21:45
 33/45 A kérdező kommentje:

#31: Igen, volt gyerek a kezemben. A szomszéd kislány nagyon szeretett azóta, hogy elkezdett járni. Játszottam vele, etettem stb de sosem gondoltam arra, hogy de jó lenne nekem egy saját.

Voltam gyerektáborban diákmunkán, illetve vigyáztam a főnököm akkor 9-10 éves gyerekeire a covid idején. Mind szerettek. Viszont ettől nem vágytam sajátra, ahogy most sem.

Gondolom nem miattam fog elöregedni a társadalom, és nem miattam nem lesz nyugdíja embereknek. Mert nem szülök egyetlen gyereket. Ez nevetséges.

Attól mert itt fogsz győzködni minket az érveiddel, nem jön meg a kedvünk. Attól meg főleg nem, hogy azt tanácsolod, majd terhesség alatt megváltozik minden. :D Hát persze. Mikor irtózom az egésztől.

Nem mindenkinek való gyerek, ez az igazság. Inkább ne vállalja be az ember, mint hogy rossz anya legyen. Szerintem.

jan. 3. 21:53
 34/45 anonim ***** válasza:
0%

Már miért ne lehetnél az? A kizáró okok nálad megvannak.

Magam sem tartom helyesnek ha valaki genetikailag sérült utódot vállal mert az a gyereknek sem jó.

Sajna van olyan ismerősünk aki ennek ellenére megtette. Láttam olyan tévériportot ahol 4 gyerek örökölte ugyanazt a genetikai hibát. Ők kb 20-2 éves korukig élhetnek és életük utolsó 10 éve folyamatos hanyattlás lesz.

Ezek totál érthető dolgok.

Én azokat ítélem el mégegyszer akik csak és kizárólag azért nem akarnak gyereket mert annyira fontosnak tartják a döntési jogukat hogy úgy gondolják hogyha vállalnák a gyereket akkor azzal el is veszne a döntési joguk és csak a társadalomnak való megfelelést látják benne és öntelt módon büszkék arra hogy nincs gyerekük.

A felelősségteljes döntés és a dacos antiszociális viszonyulás az emberekhez és a gyerekekhez az két külön dolog.

jan. 3. 21:57
 35/45 anonim ***** válasza:
0%

33:

Nem igazán megy a szövegértés... Én nem akartalak meggyőzni arról hogy vállalj gyereket!!!

Az pedig hogy a döntésed az számodra elfogadható-e az majd később bizonyosodik be, vagy sem.

A gyereket nem négy-öt és nem tízévesen szülöd meg. Újszülöttre gondoltam akit nem csak fél percre adnak oda. De mindegy is. Sok nőben ez be szokott indítani alap ösztönöket. Ezért kérdeztem.

jan. 3. 22:01
 36/45 A kérdező kommentje:

#35: Te valami lélekbúvár vagy?

Mi az istenért kell mindenbe belekötni? Fogadd el, hogy ez van. Te meg neveld a gyerekeid. Ne másra tukmáld, amit nem akar.

jan. 3. 22:04
 37/45 anonim ***** válasza:
22%

Melyik részét nem érted annak amit írtam? Magyarul van...

Nem tukmálok rá semmit senkire!

Te írtál ki kérdést a bizonytalanságoddal. Ha ennyire rohadtul biztos vagy a dolgodban akkor minek kérdezgeted itt az embereket?

Vagy akkor írtad volna ki hogy önigazolást keresel!

jan. 3. 22:10
 38/45 A kérdező kommentje:

Igazad van, biztos lettem abban, hogy nem akarok gyereket.

Amihez te is hozzásegítettél! Köszönöm!

jan. 3. 22:17
 39/45 anonim ***** válasza:
0%

Jól gondoltam hogy antiszoc vagy, ha egy kis vita egy másik emberrel ennyit számít... :D

Talán jobb is így. Azért majd 20-30 év múlva ha ismét elgondolkodsz rajta akkor eszedbe fog jutni ez a pillanat. Akkor leszel benne igazán biztos vagy sem....

jan. 3. 22:33
 40/45 A kérdező kommentje:

#39: Biztosítod te helyettem is az utánpótlást hála az égnek!

Legalább lesz nyugdíjam. Úgyhogy 30 év múlva majd hálával gondolok erre a pillanatra.

Hiszen egy nő nem is számít nőnek ha nem anya. :)

Említettem korábban, hogy nőgyógyászati gondjaim is vannak. Nem fogom leélni az orvosok közt az életem, azért hogy nehogy összeomoljon a társadalom és szomorkodj. Így is lehet teljes az életem, nem csak akkor ha rajtam csüng 3 gyerek. További véleményedre nem vagyok kíváncsi.

És örülök, hogy itt a kérdésem alatt sokan kiálltak magukért és felvállalták a véleményüket azzal kapcsolatban, hogy nem akarnak gyereket. Sokat segített mások szemszögéből is látni ezt a témát.

Érdekes ezek az emberek is boldogan élnek.

Fogadjuk el egymást. Bár ha egyeseknél ennyi kiveri a biztosítékot (hiszen az a FELADATOD HOGY SZAPORODJ HA AKAROD HA NEM, akkor mit kaphatnak nap mint nap a pl melegek. Borzalom milyen világ van.

Mindenkinek szép estét és kevés rosszindulatú embert!

jan. 3. 22:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!