Még mindig nem vágyok arra, hogy anya legyek. Ez változhat még?
Én sosem vágytam gyerekre sajnos. Jövőre 30 éves leszek. Borzasztóan zavar, hogy nagyon gyorsan telnek az évek, azonban nem jön az érzés továbbra sem, hogy anya legyek.
Úgy voltam vele, hogy max 35 éves koromig várok, aztán tudom kifutok az időből és ennyi volt.
Viszonylag későn találtam meg a párom is. Lehet ez is a gond.
Azt hittem idővel változni fog ez bennem,de nem...
Azoknak a véleményére lennék kíváncsi, akik ugyanígy gondolkodnak/gondolkodtak a témával kapcsolatban.
(Nem akarok vitázni senkivel, kíváncsiságból tettem fel a kérdést, mert el vagyok keseredve.)
Már kiskoromtól fogva tudom,hogy nem szeretnék gyereket. Azon kívül hogy sok negatív tapasztalat is ért, úgy érzem, nem lennék megfelelő anya. Persze a megjegyzések jönnek mindenkitől, szülőktől, ismerősöktől de nem érdekel. Megtanultam nem foglalkozni vele. Ez az én döntésem, nem fogom elrontani egy ártatlan lény életét azzal, hogy olyan anyával kell felnőnie, aki valójában nem is akarta őt, csak a társadalmi elvárások hatására szült. Rengeteg szülőt látok nap mint nap, akiken látszik, hogy mennyire utálják ezt, és legszívesebben visszacsinálnák, de ugye már nem lehet.
Teljes mértékben megértelek kérdező. Pokoli a nyomás, ami azokra a nőkre nehezedik, akik nem akarnak szülni. De onnantól kezdve hogy megszületik egy gyerek, te tartozol felelőséggel érte, nem rakhatod fel egy polcra ha már nincs szükséged rá. Épp ezért kell előtte átgondolni a dolgokat. És ha úgy érzed, te ezt nem szeretnéd, akkor jogod van így dönteni és senkinek nem tartozol elszámolással érte.
Én meg nagyon vágyom rá kb másfél éve de a párom még nem illetve pénzünk sincs... ez se jobb :(
Szerintem teljesen oké ha te soha nem akarsz gyereket, emiatt ne érezd rosszul magad :) Én meg nem jártam egyetemre pedig mindenki járt aki velem egyidős és kaptam is érte az ívet mindenhonnan, de ha egyszer én nem akartam...
Egy átlag normál ember sosem bánja meg ha gyereke születik, de szerintem nagyon sokan megbánják azt ha nem, még akkor is ha 30-40 között ez még jó ötletnek tűnik is.
Eljutnak abba a korba amikor ezen már nem lehet változtatni.
Ha a párkapcsolatod stabil akkor vállald be hacsak nincs stabil ellenérzésed! Az érzés majd jönni fog magától.
"átlag normál"🤦🏼♀️. Nehéz lenne elfogadni, hogy nem attól lesz valaki normális,hogy van-e vagy nincs gyereke?
Ráadásul nem ilyen egyszerű a világ, hogy terhes lesz az ember lánya és akkor jön a tündérkeresztanya és huss egy varázsütésre jönnek az érzések. Olyat is ismerek,akinek meg aztán mégsem jött az érzés.
De, 26-os, rohadt sokan megbánják utólag, amiért szültek. Az érzés majd jönni fog magától, hát persze, azért nőnek fel sokan olyan családban, ahol a szülők kvázi le se szarják a gyereket, elhanyagolják őket stb. A szülés és a családalapítás nem kötelesség, nem egy kőbe vésett alaptörvény, nem kell mindenkinek ugyanazt a sémát követnie, és beállnia a sorba, mert az a ,,normális", azt csinálja a többség.
Annyira imádom, hogy ha az 5 éves Annácska barbizás közben közli, hogy neki mindenképpen lesz majd gyereke, akkor megy a helyeslés, hogy igen, persze, úgy lesz. Ellenben ha egy felnőtt, önálló nő úgy érzi, nem tudná megfelelően ellátni az anya szerepét, vagy csak szimplán nem akar szülni, akkor kapja az ívet mindenkitől, hogy majd ezerszer is meg fogja bánni, meg ilyen-olyan rossz ember. Visszafele nem ér mondani, ugye?
Márpedig az a normális ha egy akármilyen faj egyede szaporodik és ennek megfelelően alakultak ki evolúciósan is az érzések és az alapvető működések.
Én még nem találkoztam senkivel aki megbánta azt hogy gyereke született. Persze vannak hitvány emberek akikre semmit nem lehet bízni de miért is kéne a kisebbséget alapvetőnek venni???
Azt meg rohadtul bírom hogy mindenki önérzetesen megvallja hogy neki aztán nem kell gyerek mert az macerás meg az különben is az ő élete stb. Csak az marad ki a dologból hogy őt is valaki vállalta, megszülte felnevelte, etette, ruházta, gondozta. Abba bele se gondol hogy milyen érzés lenne a számára ha az anyja-apja ezt inkább visszacsinálná. És most nem azokról van szó akiknek a szülei nem igazán nevezhetőek "szülő"-nek...
Teljesen normális hogy valakiben van kétely aziránt hogy jó szülő lesz-e. De hogy ez és a nettó embergyűlölet határozza meg az egész közfelfogást az már rohadtul gáz.
Mi lenne ha minden ilyen antiszociális felfogású embernek azt mondanánk hogy hiba volt megszületned. Anyádéknak is ugyanígy kellett volna nyilatkozniuk rólad. (sajna van akivel ezt éreztették, de általában nem ők a leghangosabbak)
Nem kötelező gyereket vállalni! De azt hogy valaki büszkén megvallja öntudatosan hogy az mennyire helyes az már rohadtul gáz és hálátlan dolog!
#29: És ki szerint gáz? Szerinted?
Miért kéne úgy élni, ahogy elvárja a társadalom? Miért kell valakibe olyat belebeszélni, amit NEM AKAR?
Én facebookon láttam hozzád hasonlóan érvelő embereket. Legjobb volt, " ha nem szülsz, honnan lesz nyugdíjad". "ki nyitja rád majd az ajtót.
Igen azért tényleg szülni KELL, hogy valaki ellásson nyugdíjas koromban majd. Nem is önzőség ez valóban.
De szerintem ne hergelj és sértegess itt másokat. Mindenki úgy éli az életét ahogy akarja. Felőlem szülj 5 gyereket, engem nem érdekel hidd el. De nem kell olyanokat bántani, akik nem ezt az életet akarják.
"Ha a párkapcsolatod stabil akkor vállald be hacsak nincs stabil ellenérzésed! Az érzés majd jönni fog magától."
Van ellenérzésem, nem jön az érzés. Frászt kapnék attól, ha terhes lennék. Így szerintem teljesen vidám lenne bevállalni egy gyereket. Végülis ha sose jön meg az érzés, akkor a gyerek hadd szenvedjen. Hiszen a társadalomnak megfelelően éltem és lesz nyugdíjam. Csak ha én ezt nem akarom, hol lesz a társadalom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!