A szüleim le akarnak beszélni a tanári pályáról,de nekem tetszik! Mit tegyek?
Ha ez a válaszod arra a kérdésre hogy milyen módszereket alkalmaztál akkor aztán nagyon kipróbáltad a tanári pályát... De más fszával tudod verni a csalánt hogy milyen kényelmes munka :D ez a legegyszerűbb. Érdekes, mindig azok mondják, akinek semmi köze nincs az oktatáshoz.
Ja és egy alsósnak egyetlen óra 5000 Ft? Ha így haladunk előre Akkor nem igazán lesz közoktatás, tehát készülj arra hogy ettől csak drágább lesz mert vagy tanítottad magántanárral a gyereket vagy nem tanul és kész.
Hát a leírásaid alapján akkor szóljál már légyszi ez melyik iskola, én is szeretnék oda menni 🤔
De egyébként még mindig nem értem az ilyen gyökereket, akik a tanárok ellen kampányolnak. Pont az ilyen tudatlanok miatt hagyom én is inkább a tanárságot, aztán majd foglalkozik a gyerekeddel akinek fizetsz érte:)
Én egyetemen tantok. Nem vagyok pedagógus, soha nem készültem tanárnak. Mérnöki diplomám van, de a megyében nincs igazán ipar. Így ez jutott.
A munka elmegy, a fizetés kevés. A közhiedelemmel ellentétben nyáron sincs láblógatás, meg 2,5 hónap, amíg be se kell járni. 25 nap körüli szabadságom van, azt kell beosztani. Szorgalmi időszakban, amikor órám van, nyilván nem vehetem ki.
Összehasonlításul a testvérem (lány) két éve állt munkába. Ő középiskolai tanár. Két év munkaviszonnyal többet keres nálam, mert náluk van ágazati, meg ilyen-olyan pótlék. Nálunk az egyetemen alapból GBM járna. Hogy a munkavállalók ne menjenek el inkább áruházi árufeltöltőnek, általában pályázati forrásból időnként ki tudják egészíteni a fizetést havi pár tízezer forinttal. Én pl. mivel nem tanári szakot végeztem általános vagy középiskolában nem is taníthatnék.
Na, de nem panaszkodni akarok. A lényeg, hogy a tanarak általában mindig siránkoznak, de van ahol annál is rosszabb a helyzet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!