Miért nem tudom azt az országot tartani hazámnak, ahol születtem, és eddig éltem?
Nem baj, sőt jó dolog!
Gondolom erdélyi vagy és Erdély Magyarország része volt és sok magyar maradt ott Trianon miatt. Magyar vagy, magyarnak születtél, légy büszke rá. :) Ne akarj ellene tenni,attól, hogy valaki másik országba születik nem feltétlen olyan nemzetiségű :)
először megijedtem, de láttam h erdélyi vagy, azért megnyugodtam.
ez egy teljesen normális dolog h nem tarod hazádnak romániát.
van egy oszt.társam aki a kokárdát se teszi ki mert nem vallja magyarnak magát(!), pedig itt született, itt él( semmi határontúli rokon, ismerős)
Utolsónak: Most, hogy már nincsenek iskolai ünnepségek, én sem rakok kokárdát vagy öltözök bármilyen szinten ünneplőbe. De az egyetemen máson sem láttam semmi jelét bármilyen ünnepélyes megjelenésnek, sőt szvsz egy jó pár embernek akkor esett le (nekem is), hogy okt. 6. van, amikor a tanár egy fél mondatban megemlítette. Történelem szakról beszélünk.
Kérdező: Nem baj. Olyan nemzethez tartozónak érzed magad nagyjából amilyennek épp szeretnéd. Plusz ugye magyar felmenőkkel, anyanyelvvel és rokonsággal érthető, hogy nem románnak érzed magad. Miért lenne ez baj?
20:01-es vagyok, általánosságban beszéltem az ünnepnapokról, (márc. 15, okt. 23)
de akkor se teszi ki
kicsit fura
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!