Miért magyarnak születtem? Miért ide születtem?
Magyarország tök jó hely lenne... ha nem lenne ilyen sz4r.
Belegondoltok minden megvan ami kell: jó mezőgazdaság, jó legelők az állatoknak, van borunk, teli vagyunk szép csajszikkal. Kár, hogy a politikai vezetésünk sohasem lesz az igazi :\
Ja,... ja...
Születhettél volna Bangladesbe vagy Nigériába is, mennyire jó dolgod lenne most!..
Éhezhetnél vagy tán már éhen is haltál volna!...
Élhetnél óriási nyomorban egy sárkunyhóban, villany és egészséges ivóvíz nélkül, nem ám internetezés egy kényelmes szobában!... :-))
Várhatnád, hogy melyik betegség visz el hamarabb : a kolera vagy a lepra?!...
Én például örülök, hogy magyarnak születtem!
Különleges nép vagyunk, a nyelvünk sem hasonlít egyik környezetünkben élő nép nyelvére sem...
Csodás zenénk van, Kodály Zoltán nevét világszerte ismerik!...
Ahhoz képest, hogy milyen kis nép vagyunk, a magyarok közül került ki a legtöbb Nobel-díjas tudós!
Magyarország tájaira is büszke vagyok : a Duna-kanyar, a Balaton, a Mátra, a budai Várhegy, Szajka-völgy, Rám-szakadék, nekem ezek mind kedves tájak... :-))
Bárhová vetődtem eddig a Földön, mindenütt találkoztam magyarokkal!... :-D
A kérdésed érdekes, meg nem is!
A válaszok is!
De gondolj bele, akkor mi lett volna, ha Magyarországon születsz, de nem magyarnak, hanem, mondjuk, romának...
Akkor kire-mire lehetnél büszke?
Vagy afgánnak? Hogyan néztek volna rád "szeptember 11" után?
Vagy nézzünk egy másik esetet:
Népszavazás arról, hogy a külföldi magyarok kaphatnának-e magyar állampolgárságot...
Ha nem ott és annak születtél volna, a te NEM szavazatod nem tehette volna nevetségessé a külföldi magyarokat ("lám, még a sajátjaidnak sem kellesz!")
Én büszke vagyok arra, hogy magyarnak születtem! A Szovjetunióban!!!
Én büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok Ukrajnában!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!