Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Egy autista embernél mennyire...

Egy autista embernél mennyire valószinű hogy ha felismeri magán hogy ő eltér az "átlagtól" akkor elszigetelődik és ha kap rá diagnózist akkor akár öngyilkos lesz, mivel tudja hogy az ASD nem gyógyítható?

Figyelt kérdés
2022. dec. 26. 13:02
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló, egyátalán nem a te hibád hogy a halálra vágyom minnél hamarább, ez az én akarom nem a te hibád.
2023. jún. 27. 16:03
 12/35 hosszúhajú ***** válasza:
tudom. :) de nem is a tiéd!
2023. jún. 27. 16:13
 13/35 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ha nekem írtad, akkor ne aggódj, nem gondoltam ezt. Ez senkinek sem a hibája. Kívánom, hogy mihamarabb jobban legyél!
2023. jún. 27. 16:44
 14/35 A kérdező kommentje:
Inkább kívánhattad volna hogy ne legyek egy idióta f@sz, és hiddel ezzel többre mennék
2023. jún. 27. 16:53
 15/35 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem vagy az, csak segítségre van szükséged. Remélem, minél hamarabb jobban leszel, minden jót! :)
2023. jún. 27. 16:57
 16/35 A kérdező kommentje:
12-es, bármilyen szomorú is de ez az én problémám mivel nem akarom elfogadni hogy ilyennek teremtettek, mert tudom hogy az életben érzelmi szempontból sose teljesethetek ki és félek a racionális szempontból se fogok és egy dolgozó csicska maradok, ennyi fájdalomért megérdemlem azt hogy legalább pénzügyileg kiteljesethetsek, de ez se biztos így fogok a jövőtől
2023. jún. 27. 16:57
 17/35 A kérdező kommentje:
Àtlagon felüli iq ra volna szükségem és mindent megoldok egy gondolattal..
2023. jún. 27. 17:00
 18/35 hosszúhajú ***** válasza:
ha az átlagon felüli iq megoldaná, akkor már megoldottam volna ( 121 ) ne azt nézd hogy mit nem tudsz így, hanem azt az autista tulajdonságod keresni, amire lehet építeni. azt kezd keresgélni. pl a túl agyalás és elemzés jól jön statisztikánál, a tásaságkerülés az önálló munkánál, a színes elképzelések alkotásnál, az erős öntörvényűség, egyén utak felfedezéséhez, ... stb én erre építek. csak erre
2023. jún. 27. 17:15
 19/35 anonim ***** válasza:

Teljesen érthető, hogy elkeserít az állapotod. Egyáltalán nem vagy hibás, amiért ezt érzed! A magas IQ valóban nem oldaná meg a problémát. Sőt, az néha csak ront a helyzeten, ha az ember túl sokat agyal a világ igazságtalanságain, ezt tapasztalatból tudom. :(

Van olyan terület, amiben kiemelkedően jó vagy? Ha igen, akkor ahogy ez előttem szóló írta, arra erősíts rá, és próbáld úgy felfogni az egészet, hogy különleges vagy, és biztosan van benned egy csomó olyan jó tulajdonság, ami a neurotipikusok többségéből hiányzik. Az is lehet, hogy az idő előrehaladtával már nem fogod ilyen borúsan látni a dolgokat.

2023. jún. 27. 20:25
 20/35 A kérdező kommentje:
Vannak olyan területek amikben jó vagyok és érdekelni, de már rohadtul meguntam folyton ugyanazokkal foglalkozni, mivel hiányoznak az társas kapcsolatok, igazából nem is vagyok későn érő mivel 16 éves korom óta vágyom egy társra, csakhogy az személyiségem miat képtelen vagyok szocializálódni, ezt pedig semmivel se tudom kompenzálni, vagyis eddig a vársárlásmániával és az utazással sikerült valamennyire elfoglalni az elmém, de semmi mással nem vagyok képes ezt megtenni.
2023. jún. 27. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!