Egy autista embernél mennyire valószinű hogy ha felismeri magán hogy ő eltér az "átlagtól" akkor elszigetelődik és ha kap rá diagnózist akkor akár öngyilkos lesz, mivel tudja hogy az ASD nem gyógyítható?
Kedves második válaszoló!
Az első válasz nem egy tapintatlan bunkótól származik, hanem egy konkrét kérdésre egy konkrét, tárgyilagos válasz volt. A kérdésben semmilyen részlet nem utalt arra, hogy a kérdező ennyire rossz állapotban van és saját maga miatt tette fel a kérdést. A kérdező kommentje nem nekem szólt, hanem neked! (Én már decemberben válaszoltam, így azóta bőven lett volna ideje reagálni rá, ha szeretett volna.)
Kedves kérdező, nagyon sajnálom, hogy te is ebben az állapotban vagy érintett. Sajnos a tény ettől függetlenül továbbra is az, hogy bizonyos kutatások az átlagosnál emelkedettebb öngyilkossági kockázatról számolnak be ASD-érintettek esetén.
Ha nagyon rossz állapotban vagy, fordulj pszichiáter szakorvoshoz. Az autizmus gyakran társul más mentális betegségekkel, így elképzelhető, hogy nem az autizmusod miatt érzed magad így, hanem van valamilyen társbetegséged. Simán megvan az esély, hogy létezik számodra is olyan gyógyszeres- vagy pszichoterápia, amitől jobban érezheted magad. Sok sikert!
Elfogadom a véleményed. Egyébként érintett vagyok, és autizmussal élő családtagom is van, de bevallom, valóban sietősen írtam a választ. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok jóérzésű, csupán azt, hogy abban a pillanatban nem éreztem szükségét annak, többet írjak egy konkrét, rövid válasznál. Ugye nem gondolod, hogy egyetlen válasz alapján bölcs dolog valakiről állítani valamit, amikor semmit sem tudsz az illetőről? Személyeskedni nem lehet, de a válaszomról természetesen lehet véleményed. Mondhatod például, hogy a válaszom érzéketlennek tűnt, de olyat nem jelenthetsz ki, hogy érzéketlen vagyok.
Egyébként szerintem a te válaszodból sem az jött le, hogy bátorítottad volna a kérdezőt arra, hogy véget vessen az életének vagy bármi, csupán a tapasztalataidat írtad le nem tudva, hogy a kérdezőt ez ilyen komment írására sarkallja. Szerintem egyikünk sem hibázott. Mindannyian mások vagyunk, másképp válaszolunk és viselkedünk, ami nagyon sok mindentől függ (például az adott hangulatunktól is). Mindegy, én nem haragszom rád, hisz nem is ismerlek, a vita részemről lezárva.
Ezúton is elnézést kérek a kérdezőtől, ha megbántottam a "túl tárgyilagos" válaszommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!