Mennyi időnek tűnik nektek az elmúlt életetek?
Szerintem a relatív időtartam mindig egyre többnek tűnik. Hisz alapvetően azt szuggeráljuk, hogy idősödünk és több emlékre, több elmúlt időre gondolhatunk vissza. A tapasztaltok száma, ha akarjuk, ha nem folyamatosan növekszik és azok kiértékelése is egyre árnyaltabbá válik.
Kis gyerekeket (2-3 éves) megkérdezve sokszor úgy beszélnek a fél évvel ezelőtti eseményeikről, mintha évszázadokkal korábban történt volna:) Az idős 86 éves nagypapám szinte perceknek érzi az évtizedeket.
Szóval a valós múlt érzékelés, szerintem az adott tudati állapotunknak megfelelően jelez, hol többnek, hol kevesebbnek látszatva a múltat. Ezért ez egy folyamatosan változó tapasztalás.
Egyébként ez egy kiváló kérdés.
#1 Köszönöm, átérezhető amit írsz.
#2 Köszönöm, amellett hogy jól esett az utolsó mondat, nagyon érdekeseket írtál.
Tényleg nagyon jó kérdés... még sosem gondolkodtam el ezen.
Behúztam az 1-es választ, mert nem tudok dönteni. 35 éves koromban még volt, hogy elkérték a személyimet amikor sört vettem a teszkóban, pedig már őszültem... közben meg csókolomot köszönnek a fiatalabbak, mert mostanra (42), már szinte teljesen ősz vagyok. (ezt örököltem... egy budai ingatlan jobb lett volna :D)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!